Maria Augutis Längd

Sprid kärleken
Maria Augutis Längd
Maria Augutis Längd

Maria Augutis Längd – Efter att ha avslutat gymnasiet och tjänstgjort i militären ett tag återvände hon till USA för att studera meteorologi och undervisa vid University of Georgias Three Steps.Maria insåg snabbt att hennes beslut att flytta till USA:s sydligaste område, som är utsatt för både orkaner och tornados, var det korrekta.

Hon klarade sina prov och har arbetat som meteorolog vid Nya Zeelands National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) sedan dess.På grund av detta återvände Maria till Sverige efter att ha tillbringat över ett decennium i USA, där hon arbetade som väderreporter för SVT och meteorolog för StormGeo.

I hennes familjs hem i Bergsjön finns ett antikt väderaffisch från 50-talet, som hon noggrant underhåller. Fronter och högtryckstaktik används för att vända ekonomin. Ämnet väckte verkligen mitt intresse. Detta har hänt i bakgrunden ganska länge. Mitt huvudmål på gymnasiet var att bli pilot.

När Maria var 17 år uppflyttades hon till senior-SM på tredje våningen, på motsatt sida av studenthemmet på Göteborgs Högre Samskola. Ett stort antal forskarstuderande vid American University of Beirut följde.

efter vad hon tycker. Jag hade inte tänkt delta förrän i början av säsongen, men University of Georgias idrottare var insisterande på att de skulle bli hörda.Hon hävdar att han kom till henne flinande och dunkade hennes huvud mitt på vägen i hennes amerikanska mardröm.

Maria Augutis Längd

Kunder som köper en ny Volvo via vår hemsida får även en miljövänlig och kostnadseffektiv bilförsäkring från Folksam utan extra kostnad. Det här är allt du behöver veta om Volvo XC40 och C40 Recharge, företagets första uppgraderingsbara elfordon.

Som ett resultat kan vi ge våra kunder en heltäckande täckning som är både prisvärd och av hög kvalitet. Josef Halldelius tror att den strömlinjeformade enkelheten i biluthyrningsupplevelsen till stor del beror på de integrerade säkerhetsfunktionerna och överkomliga priser. Hon tycker att moln är fascinerande men älskar solen.

Maria Augutis, trefaldig OS-medaljör, fick ett idrottsstipendium som gjorde att hon kunde studera meteorologi i USA, där hon övergav sina planer på att bli pilot. Efter att ha tillbringat en tid i Nya Zeeland med att sprida väderprognoser på skyltar fick Maria äntligen sitt drömjobb på SVT. I sin ungdom fascinerades Maria Auguti av himlen, flygplanen och vädret.

Maria berättar med ett leende att hon fortfarande har en väderkarta från 1500-talet hängande i sitt Bergsjönskök. Den var handmålad med gränser och höjdmått. Jag var väldigt intresserad av det. Man kunde alltid höra det i bakgrunden. Men att bli pilot var alltid mitt främsta mål på gymnasiet.

Vid sidan av studierna på Göteborgs Högre Samskola började Maria senior-SM sin karriär inom friidrott strax innan hon fyllde sjutton.Hon förklarar, “Efter det fick jag många inbjudningar från amerikanska universitet.” Jag ville först inte gå till University of Georgia, men tränaren fortsatte att prata. Hon berättar att han besökte, brukade och sålde mig på detta stycke amerikansk idolvärdig fantasy. När Maria fortsätter upprepar hon vad hon sa tidigare:

Jag sa till mig själv då, “Okej, jag tar det här som en semester, sedan går jag hem och sätter på autopiloten.” Men jag tyckte den var riktigt bra! Ett bra meteorologiprogram erbjöds också på min skola, så jag anmälde mig till den obligatoriska introduktionskursen och gick in på min utbildning.

Maria fortsätter med att säga att det var utmanande att studera meteorologi i sydöstra USA.
Vi var helt uppslukade av den kalla vinterluften när vi kopplade in. När tornadosirenerna tjöt, kröp vi ner och ugglorna kom ropande.

Jag funderade på att jobba som väderpresentatör i USA och försökte till och med på några olika tv-kanaler, men idén passade mig helt enkelt inte. Marias drömjobb på Nya Zeeland blev verklighet nästan över en natt. Efter fyra år av att ha tävlat på tredje nivån på den amerikanska marknaden bestämde sig Maria för att avsluta sin idotkarriär och fokusera på sina studier i management med tonvikt på idealistiska organisationer.

I Nya Zeeland arbetade jag initialt för Oxfam med deras klimatförändringsinitiativ. Jag tog en liten paus från väderprognoserna. National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) erbjöd mig ett jobb, men jag tackade nej. Maria berättar att hennes arbetsuppgifter i första hand bestod av att göra radio och skriva manus för tv.

Snabbt gjorde jag ett stort antal prognoser för bönder. Frasen “Nu kommer frost, in med våren” var min starka sida. Vid dessa temperaturer utvecklas kiwifrukter till sin fulla potential.Prognoser lades ut av jordbruksföretag på deras egna webbplatser, och jag erbjöd mina två öre på The Farmers Channel.

För närvarande delar Maria sin tid mellan att arbeta för SVT och StormGeo. I morgonprogrammet Morgonstudion diskuterar hon vädret och sina tankar kring det; säger hon, “där får vi djupdyka i ämnen vi själva väljer, som ett särskilt intressant väderfenomen.”

Andra program, som Rapport och Aktuellt, kommer inom kort. Jag fortsätter att sola mig i ett moln av lycka. Ett av de där “någon gång skulle jag vilja jobba som meteorolog för SVT” som folk tänker på för alltid. Jag är pumpad till gälarna av detta adrenalinet.

När kameran är redo att rulla får jag samma typ av känsla som jag gjorde precis innan pistolen gick av när jag brukade tävla i frisbee. Att göra direktsänd tv är en spännande upplevelse. Men det är mycket backtracking inblandat; och en hel del tekniska detaljer som de flesta inte ens har tänkt på än. Vi genererar alla kartor och prognoser själva.

Maria Augutis Längd
Maria Augutis Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!