Maria Leissner Familj

Sprid kärleken
Maria Leissner Familj
Maria Leissner Familj

Maria Leissner Familj – Utrikesministern och ex-politikern Maria Leissner har gått in i en ny fas av sitt liv. För henne är det en livsförändrande upplevelse att bli mamma. Jag har slutat färga håret och nu kan det bli en fin nyans av grått eller vitt. Jag väntade på rätt tillfälle, säger hon och suckar.

Kanske ännu djupare har familjens fokus flyttats från henne till systern Saga. Det märks särskilt i juli månad. Jag kom till Sverige natten till julafton och återvände hem till en högtid som jag var helt oförberedd på. Jag kom hem och upptäckte att min mamma och hennes sambo hade förberett allt. När en familj får växande barn blir det tydligt var tyngdpunkten ligger.

Maria Leissner hoppas kunna jobba många år till, så att fylla 65 är inte särskilt viktigt för henne. Hon har precis tagit på sig rollen som sändebud för tre länder i södra Afrika från sin bas i Stockholm. Hennes primära ansvar är att öka handeln mellan Sverige och de nuvarande länderna.

Hon är väl medveten om hur mycket arbete som krävs av henne. När hon var ansvarig för Community of Democracies från 2012 till 2017 upplevde hon en dramatisk förbättring av både sin fysiska och mentala hälsa. Tidigare reste hon överallt, men nu åker hon bara norrut och söderut ett par gånger i månaden och tidsskillnaden blir aldrig för stor.

Ändå är jag så trött att jag inte vill flyga! Integritetskrävande säkerhetskontroller är vad de är idag. Och eftersom du inte har råd att flyga business class med pengarna från dina skatter, så får jag nöja mig med att sitta upprätt och försöka sova medan huvuddelen av planet rullar runt som ett garnnystan. Maria Leissner skulle aldrig överväga att ta ledigt en termin för att resa ledigt någonstans. När hon har ledig tid vistas hon i Sverige, gärna vid familjens fjällstuga eller i Blekinge där hon och hennes syskon har en trädgårdstomt.

Hon planerar att bli den sanna Blekingebo och villaägare en dag. Men tills dess måste hon jobba på att få starkare händer. Jag skulle vilja lära mig att använda verktyg bättre. Jag har alltid varit en som överdelar damerna i min omedelbara närhet, men jag har känt mig lite frostig de senaste åren. Ett av mina nyårslöften är att köpa en scruncher och lära sig använda den. Ingenting med hennes självbeskrivning som ogenerad liberal får mig att vilja uppmuntra henne att återvända till politiken.

Några höjdpunkter i hennes politiska karriär är hennes tid som chef för Liberala Ungdomsförbundet på 1980-talet och som ledare för Liberala Folkpartiet i mitten av 1990-talet. Hon underskattade hur snabbt uppgiften hon hade nämnt skulle slutföras. Vintern 1996 kraschade bilen Maria Leissner, hennes man Hans och deras dotter Saga. Hans dog på platsen.

Som partiledare behöver du någon hemma som kan piffa till. När detta saknas blir det mer utmanande att hitta motivationen att lösa de problem som stör dig. Det gör att gå upp mycket mindre besvärligt. Jag visste inte säkert om Hans fortfarande levde eller inte. Efter sin politiska karriär arbetade Maria Leissner främst med demokratiserings- och internationella relationsfrågor, främst i egenskap av diplomat. Hennes nyfikenhet på hur män i andra länder hanterar situationen spred sig som en röd tråd genom hennes liv.

Allt började när hon var en liten flicka som bodde i Göteborg och hennes mamma öppnade dörren till en kvinna som samlade in donationer till SOS Barnbyar. Maria satt och klamrade sig till sin mammas knän när kvinnan beskrev hur en liten sned skulle bli flera kilo ris för ett barn i Korea.

Maria Leissner Familj

Ingenting hade hänt mig under mina egna uppväxtår, men jag inser nu att det inte var fallet för alla. Jag sprang in, öppnade garderobsdörren och gav min moster en kram. Jag började få en broschyr varje år som beskriver effekten av donationerna. Jag insåg att det faktiskt fanns helt oacceptabla orakel, men att åtgärder kunde vidtas som svar på deras närvaro. Vid första anblicken ser dejtingappen Valo mycket ut som den marknadsledande dejtingtjänsten Tinder.

Potentiella partners bilder flyter upp på skärmen och du kan bestämma vilka som är intressanta genom att svepa fingret åt vänster eller höger. Den mest uppenbara skillnaden är att religiösa beteckningar som “apostel”, “arvsynd” och “bikt” i profiler tydligt anger vilket kristet samfund en given person tillhör.

Annonser för den kristna marknaden detjingappen Valo har stigit till toppen av trendlistan för sociala medier och marknadsförs som ett alternativ för troende kristna som söker efter kärlek och medkänsla. Mitt mål i livet har alltid varit att träffa någon som delar min tro på Kristus precis som jag gör. Och jag skulle säga att det känns svårt, eftersom de allra flesta människor inte tror på det. Jag har dejtat en hel del på Tinder, och jag har aldrig träffat en kristen där, säger Ulrika Dillner.

Hon har nyligen blivit singel efter att ha varit i ett långvarigt förhållande. Ulrikas kyrkobesökare i Sverige är i snitt några år äldre än hon och har oftast en make eller någon annan redan. Ulrika har flyttat runt till olika kristna samfund och du hittar fler mogna män i frikyrkan. Däremot är det vanligt att man ger sig själv en present i rätt tid, så det kan vara svårt att hitta någon som är likadan singel.

Några av personerna som Ulrika har pratat med på Tinder har överraskande accepterat hennes kristna tro, medan andra har varit mindre accepterande. Det här är något som tenderar att bubbla upp oväntat. Eftersom hon jobbar i katedralen brukar samtalet återkomma dit ganska snabbt.

Maria Leissner Familj
Maria Leissner Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!