Martin Fröst Familj

Sprid kärleken
Martin Fröst Familj
Martin Fröst Familj

Martin Fröst Familj – Musikkritiker och konsertbesökare världen över älskar klarinettsolisten Martin Fröst, 49. Några av hans prioriteringar har förändrats sedan han fick diagnosen Ménières sjukdom. “Jag sköter min tid bättre”, hävdar han. Vi träffas på ett café. Vid exakt elvatiden kommer Martin som planerat till platsen.

Ett av sätten han hanterar Ménières sjukdom är genom att komma i tid. För att undvika stress planerar han noggrant sina dagar och sin tid.Han hävdar att han är nöjd med sin förmåga att hålla sig till strikta tidtabeller och rutiner.

Den här gången visar sig kaféet vara ett dåligt val för en mötesplats. Vi avslutar samtalet på en bänk utomhus i det dystra vädret i mars eftersom rummet nästan är fyllt och ljudkvaliteten inte är bra.Det finns en stereo som spelar Yes sir I can boogie med Baccara och trafikljud från Kungsholmen, men det är fortfarande tystare utanför caféet än inom.

Klarinettisten MARTIN FRST har betraktats som en av de bästa i världen i cirka två decennier. Han har samarbetat med ledande dirigenter och orkestrar runt om i världen, inklusive Royal Albert Hall i London, Carnegie Hall i New York och Sydney Opera House, och har uppträtt på världens största klassiska musikscener.

Han har spelat regelbundet i Berlin, Paris, Amsterdam, Wien och Zürich, bland andra städer i Europa. Städerna Tokyo, Los Angeles och till och med Washington, D.C., stod på resplanen.Han hävdar att han har spelat på alla de platser han hade hoppats på när han först började.

Hans familj var musikalisk och Martin Fröst föddes in i den. Musiker finns i hans familj: Hans föräldrar och två bröder, Johan och Göran, spelar piano respektive viola. Klezmer Dances, Martins “paradnummer”, skrevs också av Göran.

I Sollefte började Martin spela fiol vid sex års ålder och har spelat sedan dess. Till slut bestämde han sig för att spela klarinett. Min introduktion till klarinett sporrades av min kärlek till Mozarts musik. Förutom några få sällsynta exempel saknade huset förvånansvärt mycket blåsinstrument.

Härnösands folkhögskola var början på hans musikaliska utbildning; han gick sedan på Musikhögskolan i Stockholm och universitetet i Hannover i Tyskland under sina två sista skolår.1997, efter att ha vunnit det berömda Concours de Genève, fick han sitt världsomspännande genombrott genom att vinna Nippon Music Awards i Japan.

Jag har ett tydligt mål i åtanke, och jag lägger ner mycket tid på att träna för att uppnå det.Som ett resultat av detta har jag haft möjligheten att uppträda med några av världens mest kända orkestrar, och mina kollegor har tagit mig med på internationella turnéer.

Tillbaka 2015, när Martins yrkesliv surrade i full fart, inkluderade det genomsnittliga året för honom mer än 300 dagar i luften. Jag kommer aldrig att glömma ögonblicket som förändrade allt. Ringande i öronen, yrsel och illamående. Det är en uppblossning av Menières.

1998 fick han sitt första möte med sjukdomen.När jag var på semester i Tunisien kom jag så här. Martin säger att han vaknade mitt i natten och upptäckte att allt snurrade. Sedan, 2008, fick han ett nytt återfall och fick slutligen diagnosen.

Jag hade nyligen kommit tillbaka från Japan, och jag blev förvånad över att se att allt var precis som det hade varit för tio år sedan. Men under de kommande veckorna eller två kom attackerna tillbaka ungefär varannan dag. Ménières sjukdom upptäcktes i hans vänstra öra efter att han sökt medicinsk hjälp.

Martin Fröst Familj

Efter det fick jag inte mycket hjälp. Jag fick rådet att äta en hälsosam kost och att undvika stressiga situationer. Efter att attacken avslutats kunde Martin höra normalt igen. Konserter och utflykter ökade intensiteten fram till hösten 2015.

Han minns en period då han drabbades av anfall som varade upp till sju timmar varannan dag.Detta fick honom att fatta ett viktigt livsbeslut. Han har minskat på kött och socker, och han har gett upp sprit, allt i ett försök att bättre organisera sin tid och minska stress.

Att läsa om Ménières sjukdom har hjälpt mig att komma på mina egna strategier för att hantera den. Jag kunde också träffa en underbar läkare, som jag tror hjälpte mig att återhämta mig från min sjukdom. Medan MARTIN HAR upplevt några fler blossar sedan dess, insisterar han på att han är robust och frisk.

Som musiker är jag alltid orolig för om min hörsel kommer tillbaka eller inte. Hittills har det kommit tillbaka varje gång, till min stora lättnad. Mitt vänstra öra är minst lika bra som mitt högra. Än så länge, säger han, har han haft tur och anfallen har inträffat först när han tagit ledigt från jobbet.

Spänningen från att uppträda har nog skyddat mig. Hittills har jag bara behövt skjuta upp eller ställa in två konserter. Han hävdar att han faktiskt har varit vid utmärkt hälsa. Trots detta vill han se ytterligare framsteg inom forskningsområdet. Patienternas framsteg och effektiviteten av olika behandlingar bör övervakas närmare, i min.

Martin Fröst Familj
Martin Fröst Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!