Mats Sundin Förmögenhet

Sprid kärleken
Mats Sundin Förmögenhet
Mats Sundin Förmögenhet

Mats Sundin Förmögenhet -Totala vinster för pensionerade svenska hockeyacet Mats Sundin, som är värd uppskattningsvis 40 miljoner dollar. I februari 1971 föddes Mats Sundin i Bromma, Sverige. Innan han valdes till första totalt av Quebec Nordiques i 1989 NHL Entry Draft, var han målvakt i Sverige.Sundin spelade med Quebec från 1980 till 1994 och för Toronto Maple Leafs från 1994 till 2008.

Efter att ha spelat med Vancouver Canucks i NHL från 2008 till 2009 drog han sig tillbaka från sporten. Sundin dök upp i flera NHL All-Star-spel och blev två gånger utnämnd till NHL:s andra all-star-lag. 2012 valdes han in i Hockey Hall of Fame efter att ha mottagit Mark Messier Leadership Award 2008.Mer än så hjälpte Sundin Sverige att lyckas internationellt i konkurrensen och vann guldmedaljer under vinter-OS 2006 och 1991, 1992 och 1998 sommar-OS, respektive.

Internet hade ännu inte nått sin fulla glans, men smarta telefoner hade redan blivit vardag. Mats Sundin, nu 49 år gammal, hade NHL-debut samma år som Ingvar Carlsson (s) satt som statsminister. För exakt 30 år sedan, den 4 oktober 1990, blev Mats slutresultat mellan hans Quebec Nordiques och Hartford Whalers oavgjort 3-3.

1989, 18 år gammal, valdes Mats ut som den första europeiska spelaren i draften. För ett år sedan rörde vergngen upp intensiva känslor i den svenska hockeygemenskapen. Så pass att Mats förklarades vara oönskad av sin rivaliserande klubb, Djurgrden, och så småningom hotades med livstids avstängning från att spela i Tre Kronor.

Brösttoner som nu, trettio år senare, verkar löjlig.Under ett möte med Mats och förre AIK-spelaren Bengt Lundholm inför VM i Finland 1991 drog Tre Kronors textförfattare Bosse Tovland ett streck över alla tuffa ord. För några veckor sedan hade Mats redan vunnit VM-finalen genom att sätta upp ett gyllene VM mot obesegrade Sovjetunionen.

-Fackliga chefen Conny Evensson ville ha tydliga underskrifter från förbundets sida för att kunna nominera Mats till armén, som Bengt Lundholm minns i dag.Med ytterligare två Vezina-medaljer, en olympisk guldmedalj och 18 säsonger i tre NHL-ligor (13 i Toronto, 4 i Quebec och 1 i Vancouver), nådde “Sudden” äntligen sin höjdpunkt 2009. Han lämnade public service med en samlad förmögenhet som i dag överstiger en miljard svenska kronor.

Sedan 1994 har Claes Elefalk, som tidigare avbildats i Idrottens Affärer, stått på Mats sida under avtals- och affärsförhandlingar. Hans årslön i NHL uppskattades till 70 miljoner svenska kronor (1,2 miljoner dollar) i en färsk rapport.

Annonskontraktet som Mats skrev på med onlinespeljätten PokerStars 2008 har beskrivits som det bästa som någonsin skrivits på av en svensk sportstjärna.Armando “Mondo” Duplantis, en före detta fripassagerare som nu är 11 år och dubbel medborgare och rekordhållare, var själv fripassagerare. Hans kontrakt med det tyska sneakerföretaget Puma och det australiensiska energidrycksföretaget Red Bull är värt uppskattningsvis en halv miljon svenska kronor.

Under hela sin karriär hade Mats omfattande stödavtal med företag som McDonald’s (snabbmat), Nike (skor), CCM (ishockeyutrustning), Brothers (kläder), EA Sports (tv-spel) och till och med det amerikanska märket Campbell’s Soup, vilket gjorde honom den första ishockeyspelaren som dök upp på en burk av den populära soppan.

Mats Sundin Förmögenhet

Bland alla svenska ishockeyspelare har hans namnvarumärke det högsta kommersiella värdet. Med signeringsbonusen inkluderad var Mats Sundins rookiekontrakt 1990–1991 värt 174 000 dollar (cirka 1,5 miljoner dollar med dagens valutakurser).

Efter avslutad utbildning i Nacka skrev Hans första kontrakt med Djurgården för läsåret 1989–1990. Det fanns ett värde på fem tusen kronor på kontraktet, men efter det ökända “draftet” 1989 sköt Mats värde i höjden.

Djurgården insisterade på att Mats fortfarande var under kontrakt; kollisionen var ett faktum. Media pratade om kidnappning och massiv upprördhet när Mats pappa, Tommy, “försvann” honom till Kanada sommaren 1990.

Det var inte förrän i mitten av det nya millenniet som svensk ishockey officiellt blev en handelspartner till National Hockey League (NHL).Djurgrden, läs om Ingvar “Putte” Carlsson som ryckte Mats ur Nackas gnisslade händer, och försök att förhandla fram en ouvertyr med Quebec genom att träffas i London. Djurgrdens chef, ke Bergdahl, kunde lämna mötet med en check på 3,7 miljoner dollar.

Ett historiskt tecken till rivaliserande Series Association of Elite Hockey, nu känd som SHL, som NHL en dag skulle vilja “göra rätt för sig” i knepiga affärer.Hela vägen från Sollentunas vatten till NHL:s isJa, det är så jag minns det. I Quebec kan du hitta båda sorters bönder. Tuffa förhandlingar, men jag tror att Bergdahl gick över.

Snabbt erkännande gavs till Hans vältaliga ord, uppriktiga önskningar och uppriktiga mål. De första större artiklarna är från sommaren 1990, då Mats vann SM-guld med Djurgrden, dyker upp i nummer 19 av tröjen. Det var DIF:s trettonde SM-guld, och han bestämde sig för att bära nummer 13 under resten av sin karriär som en hyllning till organisationen.


Hans ledaregenskaper erkändes i National Hockey League, och före säsongen 1997–98 utsågs han till den första europeiska kaptenen för NHL:s Toronto Maple Leafs, hans lag under de senaste 13 åren.Mats Sundin är för närvarande bosatt i Djursholm och är trebarnspappa och vägrar ge intervjuer.

Mats har bidragit ekonomiskt till ett uppsökande program ägnat barns utveckling och miljöforskning genom Mats Sundin Fellowship. Fokusera på de första två tusen dagarna av en persons liv och vad som händer under den tiden. Målet är att hjälpa unga forskare att avancera sina karriärer. Det är ett samarbete mellan University of Toronto och Karolinska Institutet i Sverige.

Mats Sundin Förmögenhet
Mats Sundin Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!