Mauro Scocco Familj

Sprid kärleken
Mauro Scocco Familj
Mauro Scocco Familj

Mauro Scocco Familj – Utöver sitt arbete med Ratata är Mauro Scocco en välkänd svensk låtskrivare, sångare, musiker och musikproducent. Han föddes den 11 september 1962 i Stockholms S:t Görans församling. Sandro Scocco, ekonomen, är hans äldre bror.

Mauro Scocco föddes i Stockholm och tillbringade större delen av sin barndom där, med undantag för de första sex åren av sitt liv tillbringade i Fristad, en stad nära Bors. (Sida 1 av 3) Hans far är italiensk till födseln. Det var på 1980-talet som Ratata bildades av honom och några av hans klasskamrater på stra Real, där de var elever.

Som soloartist inkluderade Scoccos hits “Sarah”, “Vem er han?” ” Till dom ensamma”, ” Nelly”, ” Slow Goodbye” och ” Everywhere. Mr. Jimsons singel “Cold Star” från albumet The Adventures of Mr. Jimson toppade iTunes nedladdningslista hösten 2005.

Lisa Nilsson gav Scocco i uppdrag att skriva och producera låten “Himlen runt hörnet”, vilket han gjorde. Kungarna frn Broadway av Eldkvarn och Prinsen av Peking av Markus Krunegrd producerades av honom 1988 respektive 2009.

Mauro Scocco grundade tillsammans med Johan Ekelund och Torbjörn Sten 1989 Diesel Music, som sedan dess köpts upp av Playground Music.Erik Saties musik och expressionistiska verk som Isaac Grünewalds The Singing Tree (1915) inspirerade Scocco att spela in The Singing Tree 1991.

Triphop-albumet Stranger Than Florida släpptes 1996 under pseudonymen John Grobinski. Things I’ve Done, en samling noter, målningar, sångtexter och prosa, publicerades av honom 2007.Scocco var vanlig DJ i tv-programmet Sen vall med Luuk våren 2004.

Han var värd för Mauro & Pluras kök, en TV8-matlagningsprogram, 2010 med Plura Jonsson. I januari 2015 medverkade Scocco i SVT:s Tack för musiken som gäst hos Niklas Strömstedt. En ond producent och slutet på ett förhållande fick Mauro Scocco att återvända till studion.

Mauro Scocco Familj: Sandro Scocco, Bianca Scocco, Annelie Birgitta Lange

Dessutom övervann han scenskräcken som hade hindrat honom från att turnera i nästan tre decennier.Nya albumet “The Great Forgetting” släpps idag. Håll också utkik efter ytterligare musikaliska erbjudanden i framtiden.

Det här är det enda jag är bra på i livet, så det vore dumt av mig att inte driva det vidare. 2011 släppte Mauro Scocco sitt första soloalbum, “Musik för nyskilda”, följt av julalbumet “Arets julklapp” två år senare.

Med hits som “Sarah”, hans första solohit, och Lisa Nilssons “Heaven around the corner”, kunde Ratatas 1980-talsidol leva bekvämt av sin imponerande sångkatalog. Han började också känna sig allt mer malplacerad i en musikbransch i snabb utveckling där en artist förväntades vara ett “varumärke” och göra mycket mer än att bara skriva och spela in låtar.

Mauro Scocco Familj

Mauro berättar när vi träffas i Vasastan på Stockholms skivbolagskontor att han hade planerat att “göra en LeMarc” och gå i pension.Medan Mauro körde och spelade piano för Magnus Lindberg när han spelade in Scocco-låten “Jag Skonner Oss” till sitt sista album, dog Magnus förra året.

Kjell Andersson, den legendariske producenten av Ulf Lundell och Eldkvarn, var också i studion med Mauro. Han svarade: “När jag slumrade i fåtöljen hade jag en dröm där du gav mig ett nytt rekord för testning.

Nu när det var så gott har jag bestämt mig för att en till tallrik måste göras av dig! “, det är det. När Kjell Andersson är på dåligt humör kan man inte säga något dåligt om honom. Så jag gick hem och började skriva. Det gjorde att jag hade mycket att säga till om på den tiden.

Mauro och mamman till hans barn var i början av ett tumultartat förhållande som tog slut förra året. “The Great Forgetting” är Mauro Scoccos stora separationsalbum, även om obesvarad kärlek inte är ett nytt ämne i den här låtskrivarens värld.

Försoning, såväl som att bryta banden, är vanliga teman. Ändå, eftersom målet var att skapa ett album, fortsatte jag att använda det gammalmodiga tillvägagångssättet att invagga publiken i en berättelse. Som ett sätt att hålla folk intresserade. Som ett resultat svänger albumets humör mellan melankoli och upplyft optimism. Men det finns också en klyfta mellan Mauro Scoccos nya och gamla verk.

I “Jills veranda” finns en singer-songwriter som är en äldre man med gitarr och höga nivåer av dåligt kolesterol. Sedan är det “Är du glad” eller “Drottningen av Skanstull”, av en gammal poparenaartist. Som ett resultat har jag ansträngt mig för att inkludera båda sidor av mitt nuvarande jag.

Mauro Scocco Familj
Mauro Scocco Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!