Michael J Fox Sjukdom

Sprid kärleken
Michael J Fox Sjukdom
Michael J Fox Sjukdom

Michael J Fox Sjukdom – Michael Andrew Fox, senare känd som Michael J. Fox, föddes till William och Phyllis Fox den 23 juli 1961 i Edmonton, Alberta, Kanada. (Han lade till “J” som en nick till den store Michael J. Pollard, som spelade biroller i många filmer.) Fox och hans familj med två föräldrar, en bror och tre systrar flyttade runt mycket när han var liten eftersom hans far var i armén. När William Fox drog sig tillbaka från de kanadensiska väpnade styrkorna 1971 bosatte sig familjen i Burnaby, British Columbia (en förort till Vancouver).

Fox, då bara 29, diagnostiserades med Parkinsons sjukdom 1991, även om han inte gick offentligt med nyheterna på ytterligare sju år. Efter att ha offentliggjort sin diagnos 1998 blev han en förespråkare för mer finansiering för studier av Parkinsons sjukdom. I januari 2000, efter att ha avslutat sin fjärde säsong och 100:e avsnitt av “Spin City”, meddelade Fox att han går i pension.

Samtidigt som han är stolt över showen och dess begåvade skådespelare, författare och kreativa team, känner han ett behov av att ta ett steg bort från kraven på en veckoserie för att fokusera på andra saker. Senare samma år etablerade han vad som har kallats “the most credible voice on Parkinsons research in the world” av The New York Times: The Michael J.

Fox Foundation for Parkinson’s Research. Stiftelsen har drivit sökandet efter ett botemedel mot Parkinsons sjukdom och är nu den största ideella finansiären av Parkinsons läkemedelsutveckling i världen (PD). Fox har fått mycket respekt för sitt engagemang som patientförespråkare.

2011 dök han upp i säsong åtta finalen av Larry Davids kritikerrosade HBO-komedi “Curb Your Enthusiasm”, med titeln “Larry Versus Michael J. Fox”. Han vann sin femte Emmy för sitt framträdande som den bittre, drogberoende Dwight i Denis Learys succédrama på FX Network våren 2009. Han nominerades till en Emmy för sin återkommande gästroll i ABC:s juridiska drama “Boston” Legal” 2006, och han hade en gästroll som Dr. Kevin Casey i NBC-komedin “Scrubs” 2004.

Fox uppgav 2012 att han ville komma tillbaka till skådespeleriet på heltid. 2013 tog han sig tillbaka till den stora tiden på nätverks-tv med “The Michael J. Fox Show” på NBC. Showen, som snabbt blev viral, följde en älskad nyhetsuppläsare och familjefar när han återvände till jobbet efter att ha fått veta att han hade Parkinsons sjukdom.

Michael J Fox Sjukdom

Dessutom har Fox hållit fansen på kanten av sina stolar med sina smarta framträdanden som smarta advokater i återkommande gästroller i populära program. När han återvände till rollen som Lewis Canning (från 2010 till 2016) på CBS:s “The Good Wife”, där han gjorde det mesta av sin tardiva dyskinesi till förmån för sina kunder, anslöt han sig till rollerna i “The Good Fight” 2020.

Under säsongen 2018 av ABC-dramat “Designated Survivor” spelar han Ethan West, en advokat från Washington som är utsedd som en särskild åklagare för att undersöka ex-presidenten Cornelius Moss agerande.Fox har mottagit ett antal skådespelarutmärkelser för sin karriär, inklusive 2011 Hoerzu Magazine Golden Camera Award och 2010 National Association of Broadcasters Distinguished Service Award.

Fox har skrivit fyra böcker som alla har blivit bästsäljare. No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality, hans senaste självbiografi, kom ut den 17 november 2020. I april 2010 släpptes en samling råd till nya högskolestudenter med titeln A Funny Thing Happened on the Way to the Future. Släppt i april 2009, Always Looking Up: The Adventures of an Incurable Optimist steg snabbt till nummer två på New York Times bestsellerlista.

En medföljande ABC primetime special nominerades till en Emmy för Outstanding Nonfiction Special, och ljudinspelningen av Fox vann 2010 Grammy Award för bästa Spoken Word Album. Hans självbiografi, Lucky Man, släpptes 2002 och blev en New York Times och nationell bästsäljare.

Fox har mottagit hedersbetygelser från University of British Columbia, University of Stony Brook, University of British Columbia, Mount Sinais Icahn School of Medicine och Karolinska Institutet i Sverige. För sina insatser har han hedrats med utnämningarna av Officer of the Order of Canada och många andra humanitära utmärkelser.

Fox har delat sin tendens att se svårigheter, såsom hans Parkinsons sjukdom, med optimism och humor i många intervjuer och artiklar. Hans budskap har genomgående varit ett tack till dem som har hjälpt honom under hans kamp mot Parkinsons, såväl som ett av hopp och uppmuntran för alla ansträngningar som kan göras, oavsett hur små, för att ytterligare forska om ett botemedel. 1991 var Michael J. Fox en av de största stjärnorna i underhållningsbranschen.

Hans roller i “Back to the Future” och “Family Ties” gjorde honom till ett känt namn över hela världen. Bort från glitter och glamour i Hollywood, men han var på väg att ge sig ut på sitt livs mest utmanande strid. Fox var bara 29 när han fick veta att han hade Parkinsons sjukdom.

Han hade nyligen gift sig med skådespelerskan Tracy Pollan, som han träffade under inspelningen av “Family Ties” på 80-talet. Så tidigt i äktenskapet drabbades hon av den här nyheten. Så fort jag berättade för henne vad jag insåg pratade vi aldrig om det igen.

Det har inte fällts fler tårar över Parkinsons sjukdom. Det är något vi har accepterat och gått vidare från. Fox berättade för Nate Burleson från “CBS Mornings” att hon och hennes man grät första gången de såg filmen.

Michael J Fox Sjukdom
Michael J Fox Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!