Molly Sanden Längd

Sprid kärleken
Molly Sanden Längd
Molly Sanden Längd

Molly Sanden Längd – Sångerskan Molly Sandén är mest känd för sina studioalbum Samma Himmel (2009), Okedjad (2012), Större (2018) och andra verk. Förutom mer än 100 000 Facebook-följare har hon mer än 650 000 Instagram-följare och mer än 50 000 Twitter-följare.

Molly My Marianne Sandén, en svensk popsångerska, låtskrivare och artist, föddes den 3 juli 1992 i Stockholm. När hon samarbetar med andra artister eller uppträder i en annan stil än sin egen går hon under My Marianne, hennes andra förnamn.

Molly Sandén är född och uppvuxen i Huddinge, flyttade till Los Angeles i två år och bor nu i Stockholm. Frida Sandén och Mimmi Sandén är hennes syskon. Sandén kommer ursprungligen från Stockholm och gick på Adolf Fredriks musikskola för grundskolan innan hon gick över till Rytmus för gymnasiet där hon tog studenten våren 2011. Hon körde på Kents låt “Dom som svarn” från EP:n The Heart & Pain EP i 2005, tillsammans med sina systrar.

“Det finaste nok kan f” av Sandén vann den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest 2006. Låten slutade på tredje plats med 116 poäng i finalen i Bukarest, Rumänien den 2 december 2006, det bästa resultatet för Sverige hittills i tävlingen (från och med 2014). I ett nyårsprogram från Skansen medverkade hon i SVT1 den 31 december 2006.

Molly Sandén blev vinnaren av talangshowen Stjärnskott. På Magnus Carlssons julalbum Spr I snn sjöng hon en duett med honom som hette “Julens tid är här” (2006). Markoolios album Snö vid julens rock hade hon också sång på

I Disney-filmen High School Musical 2 sjunger Sandén en duett med Ola Svensson som heter “Du är musiken i mig.” Deras framträdande i Sveriges Junior Eurovision Song Contest 2007 blev också en succé.

Det var 2008 som Janne Schaffer, Jan Johansen, Johan Boding och Sara Löfgren tillsammans med Molly Sandén framförde en hyllning till Ted Gärdestad med låten med samma namn. 2008 var hon en del av Sommarkryssningen. ‘S vill stjörnernna’ av Sandén var en deltagare i Melodifestivalen 2009.

Låten deltog i tävlingen den 21 februari 2009 och valdes snabbt ut som vinnare av allmänheten. Under finalen slutade hon elva och sist med två poäng från den internationella panelen. Samma himmel, Sandéns första album, släpptes samma år som “Så vill stjärnorna ha det”.

Molly Sanden Längd: 1,68 m

Vid Junior Eurovision Song Contest 2009 fungerade Sandén som Sveriges kommentator och följde med sin syster Mimmi Sandén på scenen som Sveriges representant.
Trots sin dåvarande “dansfobi” medverkade hon i tv-programmet Let’s Dance på TV4 vintern och våren 2010. Jonathan Näslund var hennes sidekick. Fredagen den 12 mars gick de två ut och slutade på fjärde plats.

2010 gav Sandén den svenska rösten till Rapunzel i Disneys Tangled. Lycka till Charlie! och Lemonade Mouth är två andra Disney Channel Original-filmer som hon röstar för, samt Teddy Duncan i Disney Channel-serien. Det var Sandéns låt Why am I Crying, skriven tillsammans med Aleena Gibson och Windy Wagner, som fick henne in i Melodifestivalen 2012.

Molly Sanden Längd

Den 18 februari tävlade hon i tävlingens tredje omgång på Tegera Arena i Leksand. En femteplats gav låten en plats i finalen. Danny Saucedo och Molly Sandén dök upp i ett lag i So ska det lt med Pauline Kamusewu och Stephen Simmonds strax efter finalen i Melodifestivalen.

Unchained, Sandéns andra album, släpptes den 23 maj 2012. Låtarna “Why Am I Crying”, “Spread a Little Light” och “A Little Forgiveness” med Christopher Nissen dyker upp på albumet. Molly Sandén turnerade med Reliable Productions, EMI Music Sweden och United Stage sommaren 2012 på Unchained Tour.

Det var en del av turnén som Molly Sandén uppträdde på Allsng på Skansen den 3 juli, Sommerkrysset den 28 juli, Lotta på Liseberg den 6 augusti och RIX FM Festival i Falun, Göteborg, Helsingborg, Linköping och Sundsvall. Sandén och Kim Ohlsson var värdar för Lilla Melodifestivalen 2012 den 6 juni.

TV3 samarbetade med Cancerfonden för att producera tv-programmet Rosa Bandet-galan den 27 oktober 2012. Sandén var en av stjärnorna i programmet tillsammans med Pauline Kamusewu och Arja Saijonmaa.

Molly Sandén blev ambassadör för Friends antimobbningsstiftelse den 1 februari 2013. Tillsammans med Mns Zelmerlöw fungerar hon som ambassadör för anti-hiv- och anti-aids-organisationen Star for Life.

Hon var i stan för att arbeta på sitt kommande album med Redone och andra medarbetare. 10 ‘Freak’, bandets senaste singel, släpptes i juli 2014, och den tar upp frågor om kroppsuppfattning och låg självkänsla. Videon kommer att göras tillgänglig på YouTube i augusti.

Singeln “Phoenix” släpptes i januari i år. Gärdet i Stockholm var platsen för inspelningen. Molly Sandén sjöng Youniverse, en låt hon skrev tillsammans med Danny Saucedo och John Alexis, i Melodifestivalen 2016.

Molly Sanden Längd
Molly Sanden Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!