Oligark Död

Sprid kärleken
Oligark Död
Oligark Död

Oligark Död – Ett mysterium omger dödsfallen för medlemmar av två ryska oligarkfamiljer. Både den spanska och den ryska regeringen undersöker incidenterna. Sergei Protosenya, en rysk tycoon och gasmiljardär, upptäcktes död i sitt spanska fritidshus. Även kropparna av Protosenjas fru och dotter upptäcktes i huset.

Dödsfallen rapporteras av El Punt Avui, en spansk nyhetsbyrå. Alla tecken pekar på paralleller med en liknande händelse som inträffade i Moskva, där kropparna av en gasmagnat och hans familj upptäcktes. Nyhetswebbplatsen jämför de två incidenterna och hittar paralleller.

På tisdagen upptäcktes kroppen av 55-årige Sergej Protosenja i den katalanska semesterstaden Lloret de Mar. Både mamman (53) och barnet (18) hade brutalt hackats till döds. Den spanska polisen har svårt att förklara detta fall, som de först trodde var ett självmord efter att Protosenja mördade hennes familj. Polisen sa att blod skulle ha varit över hela Protosenja, men de kunde inte hitta några tecken på det.

Värdet på Protosenjas tillgångar uppskattas till mer än 400 miljoner euro. Han har arbetat för flera stora energibolag i Ryssland, inklusive naturgasgiganten Novatek och oljebolaget Tarkosaleneftegaz. Samtidigt går nyheten om ett fall med ytliga likheter med det i Katalonien runt i Moskva.

Vladislav Avayev (51), en före detta Kreml-assistent, Putin-vän och vd för Gazprombank, upptäcktes död i sin herrgård i Moskva. Huset innehöll också benen av Avajevs fru och dotter.Avajev, liksom Protosenja, misstänks för att ha skjutit ihjäl sina familjemedlemmar innan han tog sitt liv.

Medier antyder att maffiabeordrade mord kan vara skyldiga, men att familjefejder också kan vara skyldiga.Kroppen av Sergej Protosenja, tidigare finanschef för det ryska gasföretaget Novotek, upptäcktes på tisdagen i en semesterbostad i Spanien.

Miljardärens fru och dotter upptäcktes mördade i den hyrda villan av myndigheterna. Spanska medier hävdar att utredarna överväger två möjliga förklaringar till fallet. Det är möjligt att Sergei Protosenya mördade sin familj och sedan sig själv, eller att någon annan gjorde det och försökte dölja det.

Sergej Protosenja, en ryss som tillbringade tid i Frankrike, ska ha samlat på sig en förmögenhet på över 4 miljarder svenska kronor.Förre Kreml-medarbetaren och Gazprombanks vice ordförande Vladislav Avayev tog sitt eget liv dagen innan genom att skjuta sin fru och dotter. Familjens kvarlevor upptäcktes i deras takvåning i Moskva.

Den ryska nyhetskällan Tass rapporterar att “familjens oenighet” är skyldig till dödsfallen. Båda personerna är inte föremål för någon form av internationella straff. De sanktioner som väst infört mot den ryska ekonomin är särskilt hårda mot landets banksystem. Företag i ett mardrömslikt scenario, ohållbart”, sa energianalytikern. Christian Kopfer, analytiker på Handelsbanken, diskuterar läget på råvarumarknaden och den rådande energikrisen.

Oligark Död

Moderaternas chef Ulf Kristersson skickar ett sms via sin pressekreterare där han säger att han och SD-chefen Jimmie kesson, KD:s chef Ebba Busch och Liberalernas partichef Johan Pehrson. , hade alla talat och kommit överens.

Lyckas vårt parti med att bilda en ny regering i Sverige kommer vi att arbeta för att senast den 1 november ha ett högkostnadsskydd för bostäder och företag mot extremt höga elräkningar. Det måste sparas lite i hushållsbudgeten innan semestern. Det är en pakt inför det kommande valet.

Med tanke på hur kort tid det kommer att gå mellan valet, regeringsförhandlingarna och regeringsbildningen och de förslag som gör det genomförbart kan detta tyckas vara ett vågat löfte.Förvaltningen har lagt fram ett eget förslag som svar på moderaternas plan för högkostnadsskydd.

Svenska kraftnät utarbetar just nu en plan för att sänka elpriserna för bostäder och företag. De har senast den 15 november på sig att lämna in sina rekommendationer. En annan rysk oligark upptäcktes död i sin privata pool utanför St. Petersburg. Det är det sjätte fallet i sitt slag i år.

Den ryske affärsmannen tyska Gorbuntsov i exil och den amerikanske finansmannen Bill Browder säger att det inte är någon slump.Enligt Newsweek upptäcktes 61-årige Yuri Voronov död i sin pool i måndags med ett skotthål i huvudet. Voronov startade och ledde logistik- och fraktföretaget Astra-Shipping, som gynnades av lukrativa kontrakt med Gazprom, en stor energileverantör i Arktis.

De preliminära fynden från brottsutredningen tyder på att han sköts på nära håll och hade varit död i minst 14 timmar innan hans kropp upptäcktes. Hans fru hävdar att han hade en tvist med en affärspartner om ekonomiska frågor precis innan händelsen.

Det är det sjätte fallet som involverar inflytelserika ryssar sedan januari 2022. Det har förekommit flera rapporter som kopplar dem till Gazprom. Självmord har ifrågasatts på grund av instansernas potential att vara mord i förklädnad.

Gazproms vd Leonid Shulman, 60, upptäcktes död på toaletten i sitt semesterhus i St. Petersburg-området i januari. Polisen trodde att lappen de hittade bredvid honom var ett avskedsbrev. Den 25 februari upptäcktes en annan högt uppsatt Gazprom-chef, Alexander Tyuljakov, död i sitt fritidshus i samma område.

Oligark Död
Oligark Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!