Olof Lagercrantz Ung

Sprid kärleken
Olof Lagercrantz Ung
Olof Lagercrantz Ung

Olof Lagercrantz Ung – Fokus för denna uppsats är den verkliga figuren av Olof Lagercrantz. Olof Lagercrantzs bok med samma namn finns här (bok). Lagercrantz, Olof Professionella författare, granskare, professor i litteratur, medieguru och toppredaktörsgenre publicist Swedish Language Prosa, självbiografier och artikelantologier några anmärkningsvärda verk i detta, Finlands sak är vår sak.

Strindberg, augusti, jag existerar i ett parallellt universum till ditt, men vi delar en gemensam, min första ring, 1960: året som ändrade allt data som kan identifiera en person;

Olof Gustaf Hugo Lagercrantz var hans givna namn vid födseln. Swedish Citizen, född i Stockholm den 10 mars 1911 Sverige PhD in Philosophy Education Program, 1951 Han dog den 23 juli 2002 (vid 91 års ålder). Specifikt: Drottningholm, Ekerö Kommun, Stockholms Län, Sverige för att förbereda Lagercrantz, antingen slather det med fräs- eller adelsät det.

Carl Lagercrantz, Far Away Agnes Hamilton (Mother) Släktingar (Conversations) Erik Gustaf Geijer (Conversations) Lis Asklund (Conversations) Arvid Lagercrantz (Conversations) Lars Lönnroth (Conversations) Johan Lönnroth (Conversations) Family Present from 1939 Martina runa brn Martin Lagercrantz, Richard Lagercrantz, Aimée Lagercrantz, Marika Lagercrantz, David Lagercrantz, Heraldsk Vapen.

Lagercrantz, Olof Gustaf Hugo, var en svensk poet, litterär forskare och publicist. Han föddes den 10 mars 1911 i Stockholm och död den 23 juli 2002 i Drottningholm, Ekerö kommun, Stockholm County. Hans tjänstgöring som chefredaktör för Dagens Nyheter, från 1960 till 1975, gav honom ett stort inflytande över radikaliseringen av kulturlivet i Sverige vid den tiden.

Olof Lagercrantz föddes till bankchef Carl Lagercrantz och grevinnan Agnes Hamilton, som var dotter till politiker och författare Hugo Hamilton, som i sin tur spårade sina förfäder tillbaka till Erik Gustaf Geijer.

Både sorgen hos modern och självmordet av ett syskon kastade en pall på författarens barndom i Falköping. Olof Lagercrantz var en bror till Ebba Lönnroth, Lis Asklund och Rutger Lagercrantz (professor i medicin), en halvbror till Arvid Lagercrantz och en farbror till Lars Lönnroth och Johan Lönnroth (på deras mödrar).

Han hade också en koppling till författaren Agnes von Krusenstjerna. Den 31 december 1939 gifte han sig med Martina Ruin, dotter till professor Hans Ruin och Karin Ruin (född 3 maj 1921 i Helsingfors, dog 15 oktober 2019 i Stockholm), som arbetade som bibliotekskontor (född Sievers, 1894- 1985).

Martin Lagercrantz, en sociolog (född 1940), Richard Lagercrantz, en advokat (född 1942), Aimée Lagercrantz, en läkare (född 1947), Marika Lagercrantz, en skådespelare (född 1954), och David Lagercrantz, en författare (Född 1954) var deras fem barn (födda 1962).

Lagercrantz var en aktiv medlem i opinionsrörelsen som krävde hjälp till Finland under vinterkriget. Han skrev tillsammans tidningen Finlands sak är vår med Karl-Gustaf Hildebrand och redigerade tidningen för Volunteer Corps, volontären. Dessutom hjälpte han till att föra Sverige till den finska sidan av kriget. Hans optimism bleknade efter freden i Moskva 1940, och han uttryckte djup besvikelse över vad han såg som sitt lands förråd.

Under åren som följde började Olof Lagercrantz bidra med recensioner av böcker och artiklar om kultur till ett brett spektrum av tidningar och tidskrifter som frilansare. Han fann tröst i arbetarklassens litteratur som ett utlopp för sin förargelse av den aristokratiska miljön om hans uppväxt och hans önskan att göra uppror mot borgarklassen och allt bundet av tradition. Han hittade så småningom anställning, på den mer konservativa Nya Dagligt Allita och Svenska Dagbladet.

1940 började han bidra till Svenska Dagbladet som frilansförfattare och granskare; Från 1945 till 1951 tjänade han som pappers kulturredaktör. Trots att han “genomförde … kulturell sabotage” genom att främja modernistiska författare, behöll han några konservativa kulturella attityder. 1951 avslutade Lagercrantz sin avhandling mot sin moster och medförfattaren Agnes von Krusenstjerna och fick sin doktorsexamen.

Mellan åren 1942 och 1950 bidrog han till Bonniers Litteränra Magasin; Mellan 1944 och 1945 var han redaktör på Samtid OG Framtid; Mellan 1945 och 1947 övervakade han Vintergatan; Och mellan 1949 och 1951 övervakade han föreläsningsprogrammen för Stockholms allmänhet som direktör. Från 1951 till 1960 övervakade han kulturell täckning för Dagens Nyheter. Från 1960 till 1975 var han en av två redaktörer, med ett stort ansvar för kultur.

En Memorial Grove på Solna Cemetery fungerar som Olof Lagercrantzs sista viloplats. Medan han var på sjukhus för svår sjukdom som ung man, “The Dead Bird” (1935). I sina tidiga verk visade han både en polerad naturlyrik och några ljumma, andligt tonade eleganta poesier. Hans ensamma arbete, Trudi, utforskar de tidiga stadierna av psykisk sjukdom i en woman.

Dikter Frn Mossen (1943) presenterar författaren som “en mogen lyriker med ett innehåll som pekade vid utloppet, i hemlighet mättade, ångestfyllda upplevelser som ofta skapade skarpt sammansatta dikter, som emellertid kastades i en kristallklart form,” Många av vars teman dras från författarens egna barndoms tragedier.

Det har en hård pessimism och ett uppenbart avslag på moraliserings- och värdebedömningar, två kännetecken för modernism. Hans egen distinkta plats i poesin på 1930-talet kan tillskrivas den lågmälda intensiteten, tydlig timbre i stroferna och fängslande atmosfär i vissa av hans idéer.

Dagbok (1954) och dess följeslagare, dikter och dagbok (1955), är en samling av författarens poetiska respektive journalistiska introspektioner. Linjer (1962), en samling av sin poesi, avviker från normen för att förmedla poetens desperation. Slutligen konvergerade linjerna efter slutsatsen att paradiset är en absolut nödvändighet för ett uppfyllt liv. Därför “i den otroliga stenvärlden” måste vi få en sådan tanke. Olof Lagercratz dödade äntligen lyriken med Linjer.

I efterhand erkände han att poesi hade varit ett sätt att undvika att ta ställning politiskt: “Texter som bevararen och skyddet för evigt liv blev en frestelse medan mitt samvete pressade mig att ta ställning i det politiska livet.” Först i en serie monografier om framstående författare, ofta från 1900 -talet men ibland tidigare, är Olof Lagercrantzs doktorsavhandling/biografi om Agnes von Krusenstjerna (1951).

Nya publikationer om författare inklusive Stig Dagerman, Dante, Gunnar Ekelöf, August Strindberg och Joseph Conrad har lockat ett betydande läsare tack vare deras tillgängliga ton och förmåga att skapa verkens formativa sammanhang och känslomässiga resonanser. Bland de många svenska poeterna som profilerats i Volume Swedish Poets 1961 är Viktor Rydberg, Gustaf Fröding, Edith Södergran, Nils Ferlin, Harry Martinson och Karin Boye.

Olof Lagercrantz Ung
Olof Lagercrantz Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!