Pål Jonson Längd

Sprid kärleken
Pål Jonson Längd
Pål Jonson Längd

Pål Jonson Längd – Svenske statsvetaren och politikern Pl Henning Jonson föddes den 30 maj 1972 i lg församling, Värmlands län (moderat). I regeringen Kristersson har han varit chef för försvarsdepartementet sedan den 18 oktober 2022. Han har varit chef för försvarsutskottet 2020 till 2022 och har varit riksdagsledamot sedan 2016, då han valdes att representera Värmlands län. sittplats.

Jonson är sedan 1920-talet bosatt på gården Grinsbol i Arvika kommun. Jonson gick på Georgetown University i Washington, DC, och tog examen med en BA i statsvetenskap 1998. Han koncentrerade sig på internationell politik. Ett år senare gick han på College of Europe i Brygge och tog examen med en magisterexamen (MA) i europeisk politik. Efter det gick han till King’s College London för att doktorera i militärvetenskap samtidigt som han jobbade heltid.

Han doktorerades 2005. Militärtjänstgöringen vid dåvarande KA1 i Vaxholm som kustjägare upphörde 1994. Efter avslutade doktorandstudier arbetade han bland annat som generalsekreterare för Svenska Atlantkommittén. Han har även forskat vid Total Defence Research Institute och besökt NATOs försvarshögskola i Rom. Politisk sakkunnig på Försvarsdepartementet under Reinfeldtsförvaltningen var han även ordförande i förbundet Moderaterna i Värmlands län 2010–2012.

Jonson slutade bakom Pia Hallström på Moderaternas Värmlands länsvalsedel inför valet 2014. Värmlands län gav moderaterna två mandat i valet. Christian Holm, tredje kandidat, fick fler individuella röster än antingen Hallström eller Jonson och gick därmed vidare. Istället för att tjänstgöra som lagstiftare på heltid tog Jonson ett jobb som kommunikationsdirektör för säkerhets- och försvarsföretagen och blev känd som en “sub” (SOFF).

Efter att Pia Hallström gick bort i oktober 2016 valdes Jonson att fylla hennes plats i riksdagen. Under en liten tid hade han tagit hennes plats i riksdagen. Han har arbetat med ämnen i riksdagen som rör försvars- och säkerhetspolitik, jordbruk och skogsbruk. Han har deltagit i arbetet i Nordiska rådet, justitieutskottet, utrikesutskottet och försvarsutskottet. Jonson omvaldes till riksdagen i valet 2018 och utsågs i juni 2019 till Moderaternas Europapolitiska talesperson.

Efter att ha tagit över för Beatrice Askas som försvarspolitisk talesperson i december samma år blev han den 1 januari 2020 ordförande i riksdagens försvarsutskott, en post han hade fram till valet 2022. I oktober 2022 fick Jonson posten som försvarsminister i Kristerssonförvaltningen. I dag utsågs riksdagsledamot från Värmland och Moderaternas försvarspolitiska talesperson Pl Jonson av Ulf Kristersson.

2021 valdes Pil Jonson in i Kungliga Krigsvetenskapsakademien. Det är en väldigt intensiv period framför försvarspolitiken, säger Pl Jonson, och nästa år tar vi ett nytt försvarsbeslut. Pl Jonson är nuvarande EU-utskottets vice ordförande och partiets talesperson för Europapolitik. Han har lång erfarenhet av säkerhets- och försvarsfrågor och valdes in i riksdagen 2016. Hans doktorsavhandling handlade om Europeiska unionens försvarspolitik och han har arbetat för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Jag är exalterad över att ta rodret i Moderaternas försvarsutskott och forma partiets framtida strategi. Enligt ett nyhetsmeddelande från Pl Jonson har förtroendet för vår försvarspolitik vuxit de senaste åren. Dessutom har den moderata riksdagsgruppen föreslagit Pl Jonson att efterträda Beatrice Ask som ordförande i försvarsutskottet. Trots att jag bor i Pite har jag haft en semesterbostad i Hemavan de senaste fyra åren.

Pål Jonson Längd

Hela min familj, inklusive min fru Mirjam och våra tre pojkar Pl (17), Ulrik (12) och André (10), är inbitna skidåkare, så när vi letade efter en fjällretreat bosatte vi oss på Hemavan Tärnaby. Vi kände oss omedelbart tillfreds på denna plats. Alla vi träffade på mäklarbyrån och varuhuset där vi tittade på hus var ganska snälla, vilket hjälpte väldigt mycket. Därför valde vi den här platsen eftersom vi uppskattar den lätta tillgången till utomhus.

Vi bor där året runt, även om huvudaktiviteten är skidåkning, både alpint och längdåkning. Alla barnen är tävlingsinriktade längdskidåkare, och träningsfaciliteterna här är utmärkta för den äldsta, Pl, som redan är ganska skicklig på skidor. Eftersom vi skulle vilja åka skidor en längre tid och komma igång tidigt, skulle vi inte ha köpt ett hem i Hemavan om det inte funnits utmärkta möjligheter till längdskidåkning.

Hemavans långa slingrande fjällleder är några av de bästa och Tärnabys tävlingsbanor är oöverträffade. Norra Sverige har inte så många alternativ. Under veckan fungerar jag som VD för Almi nord, covregionerna Västerbotten och Norrbotten. Norrbottens och Västerbottens regeringar är tillsammans med det svenska industridepartementet de juridiska ägarna till Almi. Företagens tillväxt och finansiering är två av våra huvudfokus.

Det var till stor del av en slump som jag började min karriär där. Från 1998 till 2002 tävlade jag självständigt, varefter jag tog en kandidatexamen i ekonomi och började arbeta på en bank. Men så berättade en före detta medarbetare om öppningen för vd. Att arbeta med regionala utvecklingsprojekt och utforska regionen är något jag tycker väldigt mycket om. Särskilt i dessa län som sträcker sig från havet till fjällen är det spännande och engagerande att turnera i alla kommuner och träffa intressanta människor och företag.

En stor del av vår fritid spenderas utomhus och njuta av naturen. Fritiden gör att jag frivilligt arbetar som skidlärare för barn. Det är uppenbart att barnen är intresserade av det, och jag har ett stort intresse för terränglöpning själv. På vintern tycker jag om att åka i backen i Hemavan och Tärnaby.

Pål Jonson Längd
Pål Jonson Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!