Pär Lernström Föräldrar

Sprid kärleken
Pär Lernström Föräldrar
Pär Lernström Föräldrar

Pär Lernström Föräldrar – Den 10 januari skulle Pär Lernström vara programledare för TV4:s program Tillsammans mot cancer, men han blev sjuk av Covid och fick se programmet hemifrån. Han skulle ha känt en djup, personlig saknad om han hade delat scen med honom. Hans pappa gick bort i cancer i våras.

Extrema känslor är verkliga. Pär Lernström anses vara en specialist inom detta område. Han är van att höra människors sorger och besvikelser i sin roll som programledare för program som “Idol” och “Kokkarna Kamp”. Deltagarnas personliga sådana inkluderar ofta detaljer om sjukdom och dödsfall, till exempel hur en familjemedlems bortgång påverkade dem.

Men den passar ändå kategorin rolig läsning. Att ta sig an cancer som ett team är en annan historia.Om jag hade tackat ja till uppdraget hade det varit en av de mest utmanande jag någonsin mött i min roll som programledare.

Detta beror på att med underhållningsprogram flyttas fokus ständigt bort från dystra ämnen och till lättare rätter. Att ständigt förhålla sig till något utmanande krävs i Tillsammans mot cancer. Ändå, enligt Pär Lernström, är optimism viktig.

Vi kan inte stampa runt i totalt mörker, men vi kan indikera att det finns hopp för framtiden och här och nu. För ikväll är “Tillsammans” ordet att minnas. Vi är äntligen vid en punkt där det på allvar diskuteras att cancer kan besegras.

Finansiering av forskning är dock avgörande för att detta ska ske. I grund och botten är det mitt ansvar att få folk att se att vi kan göra mer genom att arbeta tillsammans. Pär Lernström är inte bara inblandad av professionella eller sociala skäl; hans motivation ligger mycket djupare än så. Våren 2021 gick hans far bort i lungcancer. Det sänker, enligt Pär, ämnets tröskel.

Han har fått en djupare uppskattning för deltagarna och en uppskattning för betydelsen av cancerforskningssamarbete. Nästan två år på dagen efter att Pär Lernströms pappa berättade att hans son hade svårt att andas och hade vätska i lungorna sänds Tillsammans mot cancer.

Han hade varit snickare tidigare, och en av hans uppgifter hade varit att ta bort asbest. Resultaten av testet kom tillbaka en månad senare, vilket bekräftade hans värsta farhågor.Kirurgiskt avlägsnande av lungcancer är utmanande, och hälften av alla fall leder till dödsfall inom ett år.

Patienten kan välja att gå obehandlad eller ta så många mediciner som de kan tolerera. Senioren Pär Lernström satsade på det senare. Inledningsvis var cellgiftsbehandlingarna framgångsrika. Progressionen av maligniteterna avstannade. Ändå visade röntgenbilderna som togs efter den tredje behandlingen av cytostatika ingen förbättring.

När Pär Lernströms pappa ringde för att berätta att terapierna inte fungerade glömmer han aldrig samtalet. Det fanns en andra röst. Jag har svalt tillbaka hans snyftningar. Pär Lernström hävdar att hans pappa åldrade tio år på bara två veckor.

Ord som “panikattack” och “orovårta” kastas runt en hel del. När ångesten når botten gör det så här. De lever fortfarande, men tvillingarnas ögon har gett upp hoppet. Skrämsel grep min pappa. Under tiden försvann ljudet av att dö. Pär Lernströms ensamma syskon var i restaurangen med sin pappa.

De hade precis pratat klart och hon hade frågat om han ville ha kaffe. Han avböjde artigt, “Jag sätter mig i soffan.” Syskonen hörde hur han prasslade i köket. När hon närmade sig upptäckte hon hans kropp. Pär Lernström var själv inne i semin av Talang. Det var en fredag ​​eftermiddag och liveshowen skulle sändas senare samma kväll.

Efter en dag av misslyckade telefonsamtal mellan Pär Lernström och hans syster kunde de äntligen återkoppla och hon berättade vad som hänt.Det var hundar och jonglörer och en massa annat att koordinera medan jag stod där framför kamerorna och det var stressigt som fan. På ett ögonblick fick jag beskedet att “Han har precis tagit sitt sista andetag”.

Pär Lernström Föräldrar

Snabbt sprack tillverkaren under tryck. Pär Lernström tog hand om direktsändningen efter ett kort möte där systern uppmanade sin bror att avsluta uppdraget. Efter det hoppade jag in i en taxi och gick tillbaka för att träffa min pappa.

Jag och mina barn var där tillsammans med alla andra. Att observera hur barn fungerar var otroligt lärorikt. De grät över den avlidne ena minuten och lekte med en kanin nästa.På kvällarna tillbringade vi kvalitetstid tillsammans. Efter att ha lyssnat på några av pappas favoritlåtar, kom vi ihåg och delade historier.

Att få diagnosen cancer och genomgå behandling är en upplevelse en gång i livet för alla inblandade. Samband utreds och omvärderas. Två av Pär Lernströms systrar är helsyskon, medan en annan är ett halvsyskon. Båda uppsättningarna föräldrar är sedan länge skilda, och sedan dess har kommunikationen mellan syskonen i bästa fall varit fläckig. Sociala villkor för personer med cancer och andra större sjukdomar har.

Pär Lernström Föräldrar
Pär Lernström Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!