Parisa Amiri Föräldrar

Sprid kärleken
Parisa Amiri Föräldrar
Parisa Amiri Föräldrar

Parisa Amiri Föräldrar – Min pappa kom hela vägen från Iran för att gå på Stockholms universitet för att studera datorprogrammering. Min mamma är född och uppvuxen i Västergötland, där hon kallades “guling” eftersom hon var den enda tjejen i sin familj med mörkt hår.

De förändrades när jag var ett år, efter två decennier av vuxen ålder, och jag kan räkna hur många gånger jag har sett dem i samma rum på ena handens fingrar. Jag och mina två äldre bröder är alla här idag. Vi kan inte låta bli att undra hur de någonsin kunde ha blivit så förtjusta i varandra och rysa vid tanken.

De tar båda skott på varandra. Min mamma är en “more is more”-typ av människa; hon är impulsiv och känslosam, en social aktivist som älskar barn och djur och är nyfiken på andra kulturer (jag har skrivit om henne och minns hennes afrikanska fabler), hon röker mer än hon borde, hon har slagit mig fler gånger än hon borde ha gjort. , hon har väckt mig mitt i natten när jag behövt sova, och hon har tröstad mig fler gånger än hon borde ha gjort.

Min pappa är en minimalist som går som en tiger (inte en SJ, utan en tiger som går i tiden), är principcentrerad, värdesätter vänskap och familj över allt annat, tycker om backgammon och fotboll (han spelade i den persiska juniorligan ), och har en klädkammare för sina kläder och skor. Han kan vara uppe hela natten och dricka whisky från samma glas och ändå få saker gjorda. Han är ganska vild, och alla som satsar på att locka in honom kommer att belönas bortom sina vildaste drömmar.

En “kom tillbaka på sadeln”-mentalitet har uppmuntrats i mig av min far, som har lyft mig. Brevet min mamma skrev till mig när jag var barn är något jag har behållit och bär med mig hela tiden. Jag reflekterar ofta över orden “det kommer alltid att finnas några som vill prata med dig”, och det är tröstande att veta att jag alltid kommer att ha de människorna i mitt hörn.

Parisa Amiri, journalist och tv-värd, började som bloggare för humorwebbplatsen 1000 Apor och efter några år gick hon över till att bli skribent och redaktör för Nöjesguiden. Parisas karriär har tagit fart, och fans har sett henne i en mängd populära program som P.S., Muren och Kvartsamtalet.

Parisa Amiri Föräldrar

2021 avslöjades Paris för att vara en av Summer P1 Prattlers, så det ser ut som att saker och ting kommer att fortsätta värmas upp snabbt för henne i den rollen. Och att bli ombedd att avsluta ett projekt som om det vore sommarlov är inte bara för hackare.

Parisas födelsedag är den 23 juli 1990, vilket gör henne 30 år gammal nu. För att vara mer specifik bor och arbetar hon i Hägersten i Stockholm. Parisa är inte bara aktiv som journalist, utan även på sociala medier, speciellt Instagram. Hon går under namnet “parisaaamiri” där, och hon har nu 55 000 följare när detta skrivs.

Parisa har åtta katter, två vuxna och sex kattungar. Hon sätter dem inte i någon sorts ordning. Det här är mitt system, och jag rangordnar det inte. Jag kan inte avslöja vilka av dem som är kompletta eller ofullständiga syskoner. Men jag skäms inte för att erkänna att jag har mina favoriter”, skrev Parisa tidigare på Nöjesguiden. Sanningen består:

Jag har skrivit lite om mina två äldre bröder. På hemmafronten fick jag veta igår att min status som familjens mest framgångsrika barn (detta är inte officiellt uttalat, men det är så det är) inte var särskilt svår att verifiera.Min äldsta bror tog ledigt en vecka för att spela den senaste World of Warcraft-expansionen.

Parisa Amiri är både bred och smal i sin omfattning som journalist, podcaster och programledare. Hon har besegrat alla motståndare på det polska språket, värmt allmänhetens hjärtan till Michelle Obama och (typ) sjungit med Beyoncé.

I Damernas Värld berättar hon inte bara om sina största triumfer utan också om de många utmaningar och motgångar hon upplevt. Damernas Värld och Parisa Amiri möts vid en parkbänk i Gamla Enskede i södra Stockholm, där både ånga och covid-rädsla fyller luften.

Hemma i går kväll var hon värd för SVT:s sändning av En värld: Tillsammans hemma-galan, där en grupp av världens största artister samlades för att underhålla och stötta sjukvårdspersonal och andra som bekämpar coronaviruset. Ett jobb som passade Paris ritning, till skillnad från de andra som klipptes.

Men det vore löjligt för mig att sitta och klaga på att jag inte kan leda möten och fungera som moderator när det finns människor som är bättre lämpade för de rollerna än jag. Men Parisa erkänner att hon och hennes pappa är ganska nära, trots att hon inte har haft någon konflikt med honom på månader.

Klädd i svart kilt och brun cape med skärp går hon snabbt samtidigt som hon pekar upp på baljan hon har i sina lurvar, som hon äger. Hon frågar personalen på kaféet som hon beställer hämtkaffe från hur affärerna går när de flesta kunder är hemma.

Det är helt klart för mig att jag är en jätteorolig person, både mot mina nära vänner och familj och mot det större samhället. En positiv bieffekt av pandemin är dock att vi lär oss att uppskatta saker som vi annars skulle kunna ta för givet.

Sysselsättningen har lärt mig hur avgörande det är att kunna lyfta viktiga frågor på scenen eller hålla hundratals, om inte tusentals, människors uppmärksamhet under en enda kvälls föreställning. Det är fantastiskt att du fick svar. Ja, hon har jobbat som journalist de senaste två decennierna trots att många lärde känna Paris för första gången när hon tavlad och vann P spret tillsammans med historikern Gunnar Wetterberg två år i rad.

Parisa Amiri Föräldrar
Parisa Amiri Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!