Parisa Liljestrand

Sprid kärleken
Parisa Liljestrand
Parisa Liljestrand

Parisa Liljestrand – Den svenska moderatpolitikern Parisa Molagholi Liljestrand föddes i Iran den 15 mars 1983. Från och med 2022 kommer hon att tjänstgöra som Sveriges kulturminister under Kristersson-förvaltningen.

Efter att ha bestämt sig för att göra karriär inom utbildning, gick Parisa Liljestrand vid Uppsala universitet 2001 till 2007 för att slutföra sina kurser. Hon var Vaxholms rektor fram till slutet av förra året.

Hon grundade det direktdemokratiska partiet DemoEx 2002 och dess ledamöter satt i Vallentuna kommunfullmäktige 2002 till 2010. Hon blev en del av Moderaterna 2010 istället för den tidigare sittande. Hon valdes att leda Vallentuna kommun 2018 och tillträdde som kommunchef det året. Dessutom har hon haft ledande befattningar på Vallentuna Förvaltning AB, stadens plan- och miljövårdsmyndigheter samt barn- och ungdomsavdelningarna.

Under 2016 avslöjade hon i en artikel för Svenska Dagbladet att hon “tar alla tillfällen” att fira både svenska och persiska högtider. Hon har en djup respekt för “de fria, de demokratiska och de lydiga”, för att uttrycka det milt. Parisa Liljestrand (M), ny kulturminister, skröt i en intervju med SVT att hon är en “litteraturvetare I grund och botten” vid sidan av sin formella utbildning.

Men enligt hennes Uppsala universitetsdefinition har Liljestrand aldrig tagit examen i litteraturvetenskap.Liljestrand sa till Kulturnyheterna: “Det var en lycklig formulering.”Parisa Liljestrand har lett Vallentuna kommunfullmäktige sedan 2015, men hon har ingen erfarenhet av kulturpolitik utöver vad hon har lärt sig på lokal nivå, enligt hennes eget medgivande.

Men i en intervju med Kulturnyheterna lyfte hon fram sin bakgrund inom litteraturen som en styrka.Liljestrand sa till Kulturnyheterna på tisdagen “Jag har ingen erfarenhet av kulturpolitik på riksnivå, men jag har arbetat med kulturfrågor på kommunal nivå och även i min yrkeskarriär.” Liljestrand är “litteraturexpert” till utbildning och “utbildad lärare” i både svenska och religion.

Hon avslöjade samma uppgifter i en intervju med Dagens Nyheter, där hon påstod sig vara en “utbildad litteraturexpert”.Parisa Liljestrands betygsutskrift från Uppsala universitet, där hon studerade mellan 2002 och 2007, tyder dock inte på att hon klarat några prov i litteraturvetenskap.

Hon har dock gått ett antal litteraturkurser som en del av sitt utbildningsprogram, ett faktum som kan uttryckas i två olika men likvärdiga termer. Hon har inte ens letat efter ett CSN-lån för att finansiera sina studier i litteraturteori.

Parisa Liljestrand

Den nya kulturministern sa till Kulturnyheterna att hennes besked var “en olycklig formulering”, och att hon inte tog något litteraturprov, trots att hon är lärare i svenska och religion.Uppsala universitets institution för litteraturforskning och Institutionen för nordiska språk ansvarar för lärarutbildningen i svenska respektive norska.

Av den anledningen har jag gått flera lektioner på Svenska Litteraturvetenskapliga Institutet. Jag vet att det inte är samma sak som litterär expertis och jag skyller den olyckliga formuleringen på det, säger Parisa Liljestrand.

Uppsala universitet bekräftar detta och konstaterar att Parisa Liljestrand skrev in 60 hp litteratur av totalt 270 hp under de år hon studerade där.Svenska Dagbladets egen litteraturredaktör och doktor i litteraturvetenskap, Josefin de Gregorio, är kritisk till Liljestrands utgivning. Hon hävdar att kulturministerns studier i litteratur är otillräckliga för att han ska kalla sig litteraturexpert.

Jag tycker att det är viktigt att ha ett kandidatprov, att ha skrivit en uppsats och att ha läst mer än bara en enkätkurs. Du skulle inte kalla dig statistiker om du gick en kurs på A-nivå i ämnet, som de Gregorio uttrycker det.

Enligt Josefin de Gregorio handlar det också om en viss kulturell underskattning. För mig indikerar varningsklockorna att kultur inte är något som måste studeras under en särskilt lång tidsperiod, och att det inte finns någon tyngd att hitta där.

Lyssna på Josefin de Gregorio förklara varför hon är kritisk till kulturministerns uttalanden i klippet ovan.Liljestrand är en professionell lärare och administratör som tjänstgjort som rektor i Vaxholm. Hon gick på Uppsala universitet och tog sina examen mellan 2001 och 2007.

Sedan 2018 har hon varit Vallentuna kommuns styrelseordförande.Hennes familj flydde från Iran, där hon föddes 1983, till Sverige och staden Surahammar. Sedan 2002, när hon grundade det lokala partiet DemoEx, har hon varit aktivt engagerad i politiken och 2010 flyttade hon sin uppmärksamhet till Moderaterna.

Sveriges nya kulturminister är den 39-åriga moderata Vallentunaborgmästaren Parisa liljestrand. Många hade väntat sig en intervju med ministern i ljuset av de flera provocerande mediefrågor som har legat på protokollet. Men det är inget som har visat sig vara enkelt att organisera.

Sveriges Radios “Medierna I P1” har viss erfarenhet inom detta område. När programledaren Johan Cedersjö försökte säkra en intervju med Parisa Liljestrand inför sändningen av kvällsnyheterna fick han beskedet att intervjun skulle ske veckan efter. Cedersjö noterade denna utveckling på Twitter.

Media har flera frågor som just nu väntar på svar. Mediestöd för tidningar och tidskrifter. nollmoms.Tillhandahålla en allmän nytta? Trots mycket flexibilitet från min sida fortsätter ministern att stå fast”, skriver han.

Parisa Liljestrand
Parisa Liljestrand

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!