Pia Johansson Författare

Sprid kärleken
Pia Johansson Författare
Pia Johansson Författare

Pia Johansson Författare – Pia hade en tragisk kärleksrelation med en sociopat. Resultatet av detta skulle bli ödesdigert för henne. Det tog henne fem år av känslomässig och fysisk tortyr för att bryta sig ur sitt våldsamma förhållande. Mannen bar Pia ned känslomässigt och fysiskt under flera år.

Hon ville döden mer än något annat till slut. Pia Johansson, som just nu skriver på den självbiografiska boken för ditt eget bästa, beskriver sina år med psykopaten Fredrik och säger: “Jag har sår i både kropp och själ, som aldrig kommer att läka helt, men jag är stolt över att jag lyckades lämna ett skadligt förhållande.” När Pia träffade honom första gången var hon en framgångsrik ensamstående mamma till fyra barn.

Mina två äldre barn, Lisa och Olof, hade lämnat huset och mitt yngsta barn bodde fortfarande hemma, så jag levde singellivet. Mina frisörsalonger var framgångsrika och mitt bankkonto var friskt. Men Pia hävdar att hon behöver en man i sitt liv. Halvt på skämt, halvt seriöst satte Pia Johansson upp en kontaktannons med texten “Jag söker kontakt med en storslagen man med stark rikedom som älskar att stå i centrum”, som är en satirisk tolkning av det traditionella “jag”.

jag letar efter en storslagen man”-format. Han lovade: “Allt jag gör är för ditt eget bästa.” I slutet av dagen verkade det rimligt. Han berövade mig min identitet, mina relationer, min arbetsförmåga och mina åsikter och övertygelser. Under mina fem år med Fredrik upplevde jag honom som en charmig man som saknade empati. En som uppvisar psykotiska drag.

Det var ett liv som svängde vilt mellan tillbedjan och sexuella övergrepp, från mildhet till brutalitet. Det här är min redogörelse för hur att bli sårad av någon du bryr dig om kan knäcka dig. Går nästan bort. Men det handlar också om att komma bort från allt i slutändan. Att läsa om hur Pia dras in i Fredriks liv och gör uppoffringar för att förtjäna sin kärlek och/eller acceptans för 400 sidor är nästan som att läsa en intervju med Pia där alla oroande frågor togs ut.

Allt som återstår är en rad hemska händelser, uppbrutna endast av Pias interna monologer. Jag fick massor av ny information. Jag hade till exempel ingen aning om att husdjur ofta blir offer i hem med misshandelsproblem. Så även djur kan bli slagna, verkar det som. Som en sidoanteckning blev jag berörd av Pias försök att beskriva swingerrörelsen med vänliga ord trots skadan hon orsakade den.

Den lilla krabban i fråga hette Charlie, vilket också var namnet på vår hund som blev påkörd för snart sex år sedan. Det är verkligen talande om vilken typ av person hon verkar vara. Bokuniversum Bokbloggare Erik kikade hela tiden över axeln för att läsa den, även när vi körde Du får en uppfattning om hur det är så “bara” att gå, hur verkligheten ser ut. Alla borde läsa den här boken för insikt, information och realism.

Det är en viktig bok. Pia skriver rörande och ärligt om vad hon har gått igenom. Författare och bloggare på Vildisbokvra Om jag tyckte det var svårt att läsa, föreställ dig hur hemskt det måste ha varit för Pia och hennes familj. Jag uppmanar ändå alla att läsa den, för den kommer att fungera som en varningsklocka om du någonsin träffar någon som Fredrik eller märker att någon klona dig.

Jag hade äran att höra Pia berätta om sin bok på ett bokklubbsmöte som Ordberoende förlag arrangerade i höstas. Det var en kraftfull upplevelse, och det var uppmuntrande att se att hon nu är ansvarig för sitt eget liv. ” boknjutaren ” Det känns som en viktig bok att läsa, både för den som är eller har blivit utsatt men också för andra som kanske lever med människor omkring sig som blir utsatta.

Pia Johansson Författare

Bookmalen81 ” Det är en mäktig historia och tyvärr inte unik. Medan jag läste boken lyssnade jag på ett avsnitt av Rättegångspodden som täckte ett fall där en ung kvinna utsattes för tortyrliknande övergrepp, både psykiskt och fysiskt, och hur mannen bröt ner henne. Genom en läkarundersökning kom de fram till att hon var psykopat. Hur många finns det egentligen där ute?”

Det förbryllar dig hur någon någonsin skulle kunna falla offer för en människa. Enligt min mening är detta en berättelse som alla borde ta sig tid att läsa. Åtminstone ur perspektivet av dem som inte förstår varför du fortsätter i ett sådant förhållande, hur du kan ignorera dina barn och andra människor i ditt liv, etc.

Även om många kanske hävdar något annat, tror jag att det är viktigt att betona att alla är kapabel att nå den punkten. Äkta inte en nära vän eller familjemedlem om du misstänker att de är i ett Pia-liknande förhållande. Var inte så snabb att döma eller var hård, för att göra det kommer helt enkelt att slå in en kil mellan er. Vi uppskattar att du lägger ditt liv i en så kraftfull och övertygande bok, Pia.

Kanske speciellt de som inte förstår varför man stannar i en sådan relation, hur man kan slarva bort sina barn och andra relationer etc. Det är många som motsäger detta; menJag vill bestämt hävda att vem som helst kan hamna där. Om du har en vän eller älskade som du misstänker lever i ett liknande förhållande som Pias, snälla, skälla inte ut dem!

Kanske viktigast av allt, människor som ifrågasätter ditt beslut att stanna kvar i ett sådant förhållande, din förmåga att sätta det framför dina barn och andra nära och kära, och din allmänna brist på omsorg om dig själv. Även om många kanske hävdar något annat, tror jag att det är viktigt att betona att alla är kapabla att nå den punkten. Äkta inte en nära vän eller familjemedlem om du misstänker att de är i ett Pia-liknande förhållande. Var inte så snabb att döma eller var hård,

Pia Johansson Författare
Pia Johansson Författare

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!