Ragnar Dahlberg Barn

Sprid kärleken
Ragnar Dahlberg Barn
Ragnar Dahlberg Barn

Ragnar Dahlberg Barn – Producent och programledare för Sveriges Television i Norrköping, Per Ragnar Dahlberg föddes i Stockholm den 15 februari 1943. Under hela 80- och 90-talen arbetade han som programchef för både Café Norrköping och Go’kväll. Som en del av ett kostnadsbesparingsinitiativ tvingades han avgå från sin roll som programledare i mars 2007.

Dahlberg spelade cittra i bandet Cittronilerna och drev Dahlbergs Café i Gamla Linköping fram till slutet av augusti 2010. Efter att ha gift sig med Ulla-Carin Lindquist på 1980-talet bildade han en familj som nu omfattar fyra barn, varav två döttrar. För närvarande är Dahlberg och hans familj baserade i Gryt, som ligger i Valdemarsviks kommun. Ragnar Dahlbergs liv efter succén med Café Norrköping ser ut så här.

Framgångsrik i Café Norrköping och efteråt Go’kväll fick Ragnar Dahlberg, 78, sparken från SVT. Det är svårt att röra på sig eftersom fötterna inte vill. Jag orkar inte ens gå en hel meter! Däremot kommer jag snart att behöva använda den silverkryckkäpp som min familj gav mig på min 70-årsdag. När jag går på promenad med någon annan verkar jag alltid halka efter.

Den andre sympatiserar med mig och börjar marschera till min trumma. Du inser hur mycket du önskar men inte kan uppnå. Det fysiska jaget trotsar ofta den mentala viljan. Otroligt så. En andra insikt går upp för dig: “Det här kommer inte att bli bättre, faktiskt, det kommer sannolikt att bli värre.” Jag är inte säker på om sådan kunskap skulle vara spännande. Men min farfar blev 89 år.

Det är den standard som jag bedömer allt annat mot. Jag ska besegra honom! Min enda tvekan är om jag har modet att avslöja det eller inte. Absolut inte, men det fanns många dödskallar runt omkring. Nu har jag något viktigt att dela med mig av. En gång i tiden hade jag en stalker som ringde mig flera gånger i veckan. När jag var artig mot honom var jag den underbaraste människan på planeten, men när jag skärpte min ton och sa “nu måste du faktiskt sluta ringa” blev han en idiot.

Detta har pågått i minst 15–20 år! Närhelst terroristen ringde svarade mina barn i telefonen med: “Nu är det terroristen igen.” Men så, helt plötsligt, tog det stopp. Om man säger så var det en lugn och välorganiserad arbetsplats. Att få till det roliga var ditt ansvar om du ville delta. En blev väl mottagen av publiken, men det fanns inget erkännande inifrån.

Att du fick tillstånd att “fortsätta ett år till” tyder på att allt är bra. Du kommer inte hitta ett roligare tillfälle än så. På Harstena är det ont om brunbjörn. Å andra sidan finns det många ormar. När jag går på promenad nu tittar jag inte upp mot himlen. Min fru fick ett ormbett för flera år sedan. Hon undvek ögonkontakt med marken. En liten huggorm attackerade henne.

Ragnar Dahlberg Barn

Om vi ​​gjorde det kan jag inte minnas dem. Vi övervann motgångar och njöt av belöningen av våra ansträngningar. Tack och lov, vi har fortfarande vår hälsa. Godspeed, Christer Sjögren. Bara genom sin hastighet har vissa människor kastat av oss. Jag har fått flera personer att berätta för mig att jag har en fantastisk röst. En gång, medan jag lutade mig mot en ko, lyckades jag nicka av.

Jag var på ett sommarläger inte långt från Norrtälje på den tiden. Åldersmässigt var jag nog mellan 13 och 14. När jag presenteras för det ska jag äta sur strömming. Ostron är något jag undviker. Det är därför krabbor är min favorit! De där rubriken i sig tydliggör att du pratar dumheter. När blir han arg? är ett ämne som har sysselsatt många.

För några år sedan besökte jag Liseberg och åkte pariserhjul för första gången. Det var mycket folk på den, och den fortsatte att snurra. Jag väntade där i nästan två timmar tills smärtan avtog. En stor Lisebergskanin stod och väntade på att hjälpa mig lyfta på locket när jag klev av. Egentligen var han Lennart Swahn. När jag nästan frös ihjäl tog Lennart med mig till en restaurang och värmde upp mig med konjak.

Jag var också tvungen att skriva under ett brev där det stod att jag mådde bra av att det sänds på tv i Blsningen. Visst, det var jag. Detta inkluderar även Thorleif Torstensson, som en sidoanteckning. Jag bestämde mig för att “bli jämn” med den killen så småningom. (Skratt). Vid den tiden började jag min morgonmåltid. Eftersom jag nu är officiellt pensionerad går jag och lägger mig en stund när jag har ätit klart och kollar nyheterna på min telefon.

Det är en riktigt förtrollad sekund. Ragnar Dahlberg är på mataffären när han får ett samtal från Expressen. Kan du återvända om tio minuter? Jag ställde frågan till honom. När han tar plats på parkbänken utanför Linköpingsbutiken skiner solen starkt. Svaret är ja, vi har besökt 13 olika länder.

En invandrare vid namn Georgis Touma från Syrien påpekade att även om vi hedrar våra idrottare med “Sportgalan” och våra skådespelerskor med “Golden Beetle”, så gör vi inte något liknande för våra äldre medborgare, även om det är de som etablerade faktiskt det samhälle vi nu lever i. Sedan starten fem årFör några år sedan har “Seniorgalan” varit en publiksuccé överallt där den har spelats.

Varje måndag de senaste tre och ett halvt åren har jag och Ulf Elfving turats om att vara värdar för “Café Rosella” på Viking Line Day-kryssningen till land. Sångerskan Titti Sjöblom och hennes man, gitarristen Ehrling Eliasson, flyger in på måndag. Allt började när man i ett sparandearbete stängde Norrköpings programkontor. Det var då många av oss var tvungna att rädda oss.

Go’kväll, som tidigare hade sänts från både Norrköping och Ume, skulle nu bara sändas från det senare. Att ta sig från Linköping till Ume var verkligen ingen trevlig upplevelse. Och de senaste åren var jag inte ens officiellt anställd av SVT; snarare gjorde jag kontraktsarbete åt dem. Beppe Starbrinks återkomst från ledighet innebar en självklar fortsättning på hans presentationsuppdrag.

Ragnar Dahlberg Barn
Ragnar Dahlberg Barn

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!