Rebecka Fallenkvist

Sprid kärleken
Rebecka Fallenkvist
Rebecka Fallenkvist

Rebecka Fallenkvist – På sin nu raderade Instagram-story använde Rebecka Fallenkvist ordet “omoraliskt” för att beskriva Anne Frank. Tweeten fick stor kritik, med det israeliska sändebudet till Sverige bland dem som uttryckte sitt ogillande.

De högerextrema Sverigedemokraterna stängde av tjänstemannen som lade upp en Instagram-berättelse som förolämpade den judiska tonårsdagbokföraren Anne Frank, vilket väckte utbredd upprördhet.

Rebecka Fallenkvist, den 26-åriga chefen för TV-program för Sverigedemokraterna, kallade en gång Anne Frank för “omoralisk” i en Instagram-story.Oskar Cavalli-Bjorkman, partiets chef för medierelationer, säger till svenska medier att Sverigedemokraterna tog Fallenkvists inlägg på allvar och kallade det “okänsligt och opassande”. En partsutredning pågick och Fallenkvist hade stängts av i väntan på resultatet.

Även partiledaren Jimmie Åkesson var snabb med att kritisera Fallenkvist och kallade hennes tweet för ett “förkastligt sätt att uttrycka sig”.Anne Frank har använts i decennier för att illustrera nazistregimens brutalitet mot judar. Efter att ha bott gömt i Amsterdam med sin syster flyttades hon till koncentrationslägret Bergen-Belsen, där hon tragiskt miste livet vid 15 års ålder.

Hennes far, Otto Frank, släppte utdrag ur hennes dagbok 1947, och det anses allmänt vara den viktigaste berättelsen om judiskt liv i det nazistiskt ockuperade Europa vid den tiden.En uppenbar skärmdump från Fallenkvists Instagram-berättelse med Anne Frank har blivit viral. Berättelsen inkluderade ett fotografi av en bok med Annes likhet på omslaget.

Det israeliska sändebudet till Sverige var bland dem som ogillade skärmdumpens spridning. Enligt ambassadör Ziv Nevo Kulman är historien en “föraktlig förolämpning” och “respektlös mot Anne Franks minne”.

I ett sms till Dagens Nyheter tog Fallenkvist upp saken och hävdade att hon blivit missförstådd.Hon hävdade att hon var inspirerad av bokens skildring av “mänskligt gott och ont” att skriva sin egen roman.

Rebecka Fallenkvist

I de inledande kapitlen är Anne precis som vilken ung tjej som helst: hon har en kärleksfull familj, hon har en lugn tillvaro och hon utvecklar ett intresse för pojkar (ett tema som jag betonade). Nazismens ondska står i skarp kontrast till denna goda Anne. Mitt mål med att skriva om Anne var att betona hennes mänsklighet och styrka utan att minimera grymheten som hon utsattes för.

Nynazister och andra högerextremister var med och skapade Sverigedemokraterna på 1980-talet. Rekordmånga röster avgavs för detta parti i Sveriges val i år och de kom på andra plats.

I fredags tillkännagav Moderaternas partiledare Ulf Kristersson sitt partis överenskommelse om att upprätta en minoritetskoalitionsförvaltning med Kristdemokraterna och Liberalerna.

Sverigedemokraterna, som motsätter sig invandring men gått med på att stödja regeringsbildningen, kommer inte att gå med i den nya administrationen.Anne Frank och hennes familj flydde nazisterna 1933 genom att flytta från Tyskland till Nederländerna.

Hon tvingades gömma sig i början av andra världskriget, när Tyskland ockuperade hennes land. Hon gömde sig i ett hems gömda lägenhet i Amsterdam i två år.Under den här tidsperioden uppdaterade Anne sin dagbok ofta. Hon växte till att tänka på det som en slags följeslagare och så småningom döpte det till “Kitty”. Om hon inte kunde sätta penna på papper skulle hon “kvävas totalt”, som hon uttryckte det.

Den 30 oktober 1944 förflyttades Anne Frank och hennes syster från Auschwitz till Bergen-Belsen. Detta koncentrationsläger var ansvarigt för döden av nästan 70 tusen individer. Någon gång i mars 1945 dukade både Anne och Margot Frank under för tyfus. Då var Anne bara 15 år gammal.

Att bli författare var ett av hennes livslånga mål. Den 25 juli 1947 släpptes hennes dagbok till allmänheten tack vare hennes far. På grund av hans kränkande uttalanden om den judiska tonårsdagbokföraren Anne Frank, har en sverigedemokratisk tjänsteman stängts av från det högerextrema partiet.

Rebecka Fallenkvist ska enligt svenska medier kalla Anne omoralisk i ett Instagram-inlägg som sedan har raderats.Anne Frank, som hade gömt sig i Amsterdam och fört dagbok innan hon upptäcktes, var 15 år när hon mördades i koncentrationslägret Bergen-Belsen i Nazityskland i februari 1945.

Judiska organisationer och den israeliska ambassadören Ziv Nevo Kulman, som twittrade, “Jag fördömer starkt detta vidriga förtal, förolämpande av minnet av Anne Frank”, svarade skarpt på inlägget av Fallenkvist, den 26-årige chefen för tv-program för Sverige. demokrater.

En skärmdump av Fallenkvists Instagram-inlägg som ser ut var med i hans inlägg. Sverigedemokraternas kommunikationschef Oskar Cavalli-Bjorkman sa till svenska nyhetsbyrån TT sent på lördagen att partiet kommer att ta Fallenkvists “okänsliga och oacceptabla” kommentarer på allvar och påbörja en internutredning.


Efter att hennes åsikter om Annes journal blivit allmänt missförstådda skickade Fallenkvist ett sms till Dagens Nyheter där hon förklarade att hon blivit missförstådd. “Romanen är en gripande representation av mänskligt gott och ont”, skrev Fallenkvist i sitt brev till tidningen.

Anne, en bra tjej som i de inledande kapitlen är precis som vilken ung tjej som helst som njuter av sitt liv i fred och upptäcker ett intresse för killar (vilket jag lyfte fram), står i skarp kontrast till nazismen, en dålig ideologi. Utan att förminska det onda som Anne utsattes för fokuserade min roman på det goda och mänskliga i henne.

Rebecka Fallenkvist
Rebecka Fallenkvist

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!