Reine Brynolfsson Ung

Sprid kärleken
Reine Brynolfsson Ung
Reine Brynolfsson Ung

Reine Brynolfsson Ung – Den självbetitlade Reine Claes-Göran Brynolfsson, född 15 januari 1953 i Göteborg och uppvuxen i Stockholm, är en svensk skate- och skateboardåkare, samt skateboard- och skateboardåkare. Även om han har medverkat i många Colin Nutley-filmer sedan 1980-talet, är han mest känd för sin roll som roller derby-spelare i flera av dem.

Han studerade juridik vid Göteborgs universitet innan han bytte inriktning och sökte till Teaterhögskolan i Malmö 1976–1979, då Staffan Göthe var rektor. Han har arbetat på Göteborgs Stadsteater de senaste åren där han samlat på sig en rad uppmärksammade roller, bland annat Lars Noréns Natten är dagens mor (1982) och Kaos är granne med Gud (1983), båda i Björn Melanders regi.

I Norén och Melandersammanhang har han flitigt medverkat, både i tv, film och på Dramaten, där han sedan 1991 har varit regelbunden skådespelare och medverkat i filmer som Noréns Och ge oss skuggorna, Lika för lika, Ingmar Bergmans Vintersagan, och David Mamets Oleanna (1994).

I Colin Nutleys film Black Jack från 1990 spelade Brynolfsson den kraftigt berusade Robert Mrbrink. Nutley har regisserat många filmer, inklusive de fyra tidigare nämnda nglagrd, Sista dansen, Sprängaren, Paradiset, och ett stort antal filmer i Sverige och utomlands.

Han har arbetat med många framstående regissörer, inklusive Bo Widerberg, Harry Martinson, Hrafn Gunnlaugsson och Bill August. Han nominerades till en Guldbagge för Best Manly Bir i internationella Jerusalem, för vilken han nominerades till en Guldbagge för Best Manly Bir.Litteris et Artibus publicerades i januari 2007.

Han fick Kurt Linderstipendium från Svenska Filmakademin 1987, Carl kermark Award 1997 och O’Neill Award från Dramatica 2005.Gunn Wllgren-stipendiet avslutades 2018 med följande motivering: Reine Brynolfsson är en av våra mest erfarna och produktiva skridskoåkare, samt en personlig och karismatisk artist. Han är en djärv vägvisare till TeaterKonstens många salar och kammare.

Teaterprogrammets gäststjärna denna vecka är skådespelerskan Reine Brynolfsson, som är känd för sina många storbilds- och tv-roller, inklusive, men inte begränsat till, sina roller i Lars Noréns pjäser och i Colin Nutleys filmer Black Jack och nglagrd.

Reine Brynolfsson är född i Göteborg 1953 och är en professionell skateboardåkare. Han är ett riktigt proffs. Innan han blev skdespelare på Teaterhögskolan i Malmö mellan 1976 och 1979, studerade han juridik vid Göteborgs universitet och gick sedan några månader på Konstindustriskola i Göteborg.

Han arbetade bland annat på Göteborgs Stadsteaters efter avresan och där ledde Björn Melander bland annat hans arbete. Han spelade äldste brodern i Lars Noréns Natten Is Today’s Morn, och Kaos Is Granne With Good 1982-83. Han spelade också Konstantin i Tjechovs Msen för TV-programmet 1988.

Sedan dess har han arbetat på Dramaten där han började 1991 och har tillverkat ett stort antal storskaliga vältar. Han arbetade på Riksteatern under Lars Noréns tid där och bidrog till omtaladen bl.a.

Parallellt med sitt teaterarbete har han medverkat i ett flertal filmer, av vilka många regisserades av Colin Nutley, inklusive Black Jack och Anglagrd. Han har även medverkat i Harry Martinsons Moa, Bo Widerbergs Ormens väg p Hälleberget, och Jan Troells S vit som en snö.

Reine Brynolfsson kan också ses i Oidipus på Dramaten under ledning av Eirik Stub, där han spelar titelrollen och i Korparna på bio under ledning av Jens Assur. För den här rollen har han nominerats till en Guldbagge och anses av många vara en favorit att vinna priset (vilket delas ut den 22:a januari).

Reine Brynolfsson har två barn, så hon tar hand om dem just nu.
Reine Brynolfsson, 68, har två barn med sin exman, Susanne Lorenz Liljefors, som nu är avliden. Julia och William är på väg idag! Manusförfattaren Reine Brynolfsson har haft en lysande och lång karriär inom teatern.

Reine Brynolfsson Ung

Efter att som ung avslutat sin grundutbildning i juridik vid Göteborgs universitet återvände han hem och började skriva sin första kärlekshistoria. Dörrarna på Malmös Teaterhögskolan öppnades för att rymma det som skulle bli Reines yrkesliv.

Reine Brynolfsson och Susanne Lorenz Liljefors, före detta flickvän till Reine. Julia och William är två barn till Makarna, som dog 2005. Susanne födde sitt första barn, en pojke som heter Mikael Liljefors, 2009.

Det senaste året har vi sett Reine i flera filmer regisserad av Colin Nutley, bland annat Black Jack, nglagrd, Sprängaren och Paradiset. Han har även medverkat i tv-serier som Kärlek & Anarki och har varit en stöttepelare på Dramatens stora scen sedan starten på 1990-talet.2004 spelade han Carl von Linnés i en TV-serie från SVT han.

Reine Brynolfsson Ung
Reine Brynolfsson Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!