Robin Död

Sprid kärleken
Robin Död
Robin Död

Robin Död – Sedan sin tidiga berömmelse med sin modeblogg Stilrobin har Robin Fröström samlat på sig över 230 000 Instagram-följare.Nu säger familjen att han dog av komplikationer efter en hjärnoperation.”Trots att läkarna gjorde allt för att bevara honom var vi tvungna att ta farväl av vår älskade Robin Sebastian på fredagseftermiddagen”, skriver de i ett meddelande på hans Instagramkonto.

Robin var autist och behövde intensivvård. Han är död nu, och hans egen syster har befunnits skyldig till att ha dödat honom. Vad som hände under Robins sista dagar kan man lära sig genom att granska uppdraget. När resten av hjälpen övergav familjen fick de klara sig själva.Under första delen av 2020 dök ett reportage om Robin upp i Uppdrag gränskning. Han hölls häktad i Gnosjö kommuns specialiserade boende utan tillgång till biträde.

Tills mer permanent bostad kunde hittas satte Robins syster Jessica upp honom i ett torp på hennes fastighet i Gislaved efter granskningen. Robins kropp upptäcktes ett och ett halvt år senare. Vad som hände under hans sista dagar finns nu dokumenterat i Mission review.

Peter, Jessicas man, tillträdde rollen som förvaltare när Robin flyttade till torpet, och han anställde även en hjälpsamordnare på heltid för att ta hand om Robin. Redan den första sommaren vände sig dock familjen till Gislaved, deras nya bostadsgemenskap, och bad om hjälp med att flytta.

Sedan en tid tillbaka har familjen vädjat om hjälp. De har letat hysteriskt kan jag nästan säga med lyktor och ljus för att upptäcka andra svar, säger Susanne Jessen, arbetsledare för teamet som arbetat med Robin.

Familjen tackade nej till gruppbostaden eftersom Robin skulle förlora sin en-mot-en-vård. Även när Robin erbjöds vanligt boende fick det nej. Eftersom bostaden låg på en livlig gata var Peter och Jessica oroliga för Robins säkerhet. De sa att de var mest bekymrade över att Robin skulle bli fängslad igen.

Socialchefen i Gislaved, Susanne Olsen, insisterar på att kommunen inte hade för avsikt att binda Robin till något av de förslag som lagts fram.Det är troligt att vi hade kunnat hitta ett tillfredsställande svar för Robin om vi hade fått mer än fem veckor.

I ett försök att minska sitt beroende av medicinering övervägde Jessica och Peter att avbryta det helt när Robin flyttade till torpet. Läkare rekommenderade nedtrappning, vilket först verkade hjälpa, men efter en tid var personalen orolig eftersom han verkade försämras. Men Robin besökte inte en läkare alls under sitt sista år. Under sommaren skadar Robin sig själv och sina kollegor regelbundet.

Jag tvivlar inte på att han inte hade för avsikt att skada någon genom att agera på den impulsen. En av de anställda påpekade att han efter sådana här fall vanligtvis upplevde svår ångest. I oktober lämnade familjen över försörjningsansvaret till kommunen då de inte lyckades hitta kompetenta arbetare som kunde ta hand om Robin. I torpet gick det dock snabbt utför.

Robins sista dagar präglades av i genomsnitt två incidenter registrerade av personal. Tre anställda hade anmält sig sjuka dagen innan Robin upptäcktes död. Polisen kallades till torpet när Robin bara hade två dagar kvar att leva. Robin led av stor oro på grund av att en anställd blev överfallen.

Robin Död

Robin hade fått dubbel assistans, vilket betyder att det alltid skulle finnas två personer runt honom när han var vaken. Men samma dag fick Peter ett telefonsamtal från staden om att de inte längre tog emot insättningar. Assistenterna Peter och Jessica blev tillsagda att ta hand om problemet på egen hand.

När familjens vänner och grannar insåg att de var ensamma ringde de de lokala myndigheterna, men ingen verkade bry sig.Kommunfullmäktige ansåg att situationen inte kunde bibehållas. Specifikt bad de överförmyndarnämnden att undersöka det. Robin kan flyttas till en ny anläggning om förvaltaren inte var Peter.

Senare under intervjun anmärkte Jessica, “Han var verkligen bekymrad över detta när polisen och ambulansen tillkallades, och han lovade mig flera gånger, “det kommer inte att gå baklänges. “Jessica överdoserade av misstag sin yngre bror tramadol i november månad 2021. Hon hävdar att Robin frivilligt tog den dödliga dosen, men åklagaren insisterar på att Robin var för ung för att förstå konsekvenserna av hans handlingar. Jessica fick ett obligatoriskt minimistraff på 12 år för mord av hovrätten.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritiserade kommunen efter Robins död för att inte ha fullgjort sitt slutliga ansvar att ge honom det stöd och den hjälp han behövde. Robin, som häktats av Gnosjö kommun utan juridiskt ombud, har varit föremål för en uppdragsgranskning.

På grund av hans intellektuella handikapp kräver RobinInspektionen för vård och omsorg, IVO, kritiserade kommunen efter Robins död för att inte ha fullgjort sitt slutliga ansvar att ge honom det stöd och den hjälp han behövde.

Robin Död
Robin Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!