Roger Akelius Förmögenhet

Sprid kärleken
Roger Akelius Förmögenhet
Roger Akelius Förmögenhet

Roger Akelius Förmögenhet – En ny bok hävdar att Roger Akelius är mångmiljardär, men han säger att det inte stämmer. Nej, det är många år sedan jag var miljardär, skriver Roger Akelius till Dagens Industri. På grund av sitt ägande över välgörenhetsorganisationen på Bahamas uppskattar finansskribenten Andreas Cervenka på gamla Di och nuvarande Aftonbladet att Akelius är värd 85 miljarder kronor och den sjunde rikaste personen i Sverige.

Enligt Cervenkas bok Girig-Sverige förvandlades det svenska folkhemmet till ett privat paradis för de rika. Under en lång period har Roger Akelius kallat Bahamas hem. Det är där han har etablerat Akeliusstiftelsen, som är indirekt storägare i Akelius fastighetsbolag. Akelius försäkrar dock Di att allt är “totalt transparent” och att han själv inte tjänar ekonomiskt på utbetalningen.

Han säger att allt är i sin ordning rent juridiskt och frågar varför han ska “fumla tillbaka” efter att han redan gjort gott med pengarna han skänkt. I ett brev till Di säger Roger Akelius att han donerade 95 % av fastighetsbolaget till välgörenhet samtidigt som han avsatte 4 miljarder dollar för framtida generationer av hans familjs ättlingar. Tydligen är han inte längre miljonär.

I tidningens lördagsnummer nämns också Roger Akelius massiva aktietilldelning till hans stiftelseägda företag, som beräknas vara värd cirka 60 miljarder kronor. Akelius hävdar att allt leder fram till “sju obehagliga, oroliga år” som han tror är nära förestående. Akelius verk om skatteflykt och avslöjande blev känt i början av 1980-talet. Innan han började tjäna miljoner på sina fastighetsaffärer var han en fattig student.

Entreprenör. Svensk inföding som kom till världen den 16 april 1945. Roger Akelius förmögenhet är cirka 15 miljarder kronor. I början fanns Roger Akelius, som etablerade företaget som nu kallas Akelius. Han har gett 100 miljoner euro till organisationer som SOS Barnbyar och UNICEF. I Helsingborg, Göteborg och Trollhättan var han bland de första att köpa fastigheter.

Roger Akelius, affärsman, filantrop och facklitteraturförfattare, föddes i Sverige den 16 april 1945. Den mest framstående svenska skatteexperten är han. Roger Akelius är en familjefar som har gett upphov till tre barn. Äldsta dottern till Akelius Fastigheters grundare är för närvarande styrelseledamot. 2003, men hon var tvungen att lämna sitt arbete 2008 på grund av ekonomiska svårigheter.

2010 gick Akelius till kronofogden för att få tillbaka 6,4 miljoner norska kronor som han gett sin dotter under grumliga omständigheter. Akelius har bott i ett främmande land på permanent basis sedan 1980. Detta inkluderar stora storstadsområden som London och Berlin, såväl som mindre som Annecy, Frankrike och Almuécar, Spanien. 2017 var han fortfarande bosatt där.

Akelius växte upp i den pittoreska staden Stora Mellby, belägen mellan Trollhättan och Alings. Mejeriindustrin var hans första arbetsplats. Han hade aldrig jobbat tidigare, men det här sommarjobbet skulle bli hans första. Hans två första lönecheckar gjorde att han kunde köpa en kamera och ett tält. Han köpte en skåpbil vid tretton års ålder med avsikt att göra den till sin säsongsbostad.

Efter att ha avslutat sina kurser i matematik, Han gick på Lunds universitet efter att ha avslutat gymnasiet i jakten på en teknisk examen och en karriär inom ingenjören. Vid 23 års ålder tilldelades han ett lektorat på Chalmers, som han hade medan han fortfarande arbetade för IBM Svenska AB (1965–1972). Mot bakgrund av denna lucka satte han sig för att fylla den genom att skriva sin egen programmeringslärobok. Året 1969 markerade publiceringen av Modern Cobol. Mellan 1969 och 1974 gick boken igenom fyra tryckningar.

Roger Akelius Förmögenhet

Ytterligare tjugo böcker följde, med ämnen som projektledning, alternativa operativsystem och andra programmeringsspråk. Han studerade också vid Lunds universitet, där han skrev kritiska uppsatser om sitt eget författarskap. Detta visas i Efter att supertyfonen Haiyan ödelade Filippinerna gav organisationen över $100 000 000 till SOS barnhem där. Sedan dess har vi gett många tusen dollar till flera skolor på Bahamas.

Roger Akelius sa till GT att pengarna inte spenderades på grundläggande förnödenheter som mat och kläder, utan snarare på inköp av hundratals bärbara datorer och installation av internet, luftkonditionering och andra moderna bekvämligheter. Ända sedan 1980-talet har Roger Akelius blivit ett inslag i samhällen över hela världen.

Några exempel han använder är Storbritannien, Frankrike, Cypern, Spanien och Tyskland. Att komma hit var bara en rad lyckosamma händelser. Än idag är det ett utmärkt verktyg för att upptäcka och uppskatta andras unika egenskaper. övertygelser. Han hävdar, “Jag är van vid att tala flera språk, och jag får snabbt vänner bland de infödda.

” Och jag är van att växla mellan tungor med lätthet, fortsätter han. Kvarteret Sollebrunn påminner mig om ön där jag växte upp på Bahamas. Nej, jag är ingen vacationer i Sollebrunn eller Bahamas. För mig var flytten från Sollebrunn till Göteborg, stadskärnan, betydelsefull. Eftersom Akeliusstiftelsen har fastställt utvärderingsstandarder för de organisationer den stödjer, anser han att organisationens policys är sunda.

Nästan alla medel kommer att delas ut till välgörenhets- och utbildningsinstitutioner för de underprivilegierade. Men jag tror att det finns många variabler att ta hänsyn till när man diskuterar välgörenhet. Jag tycker inte att du till exempel ska kunna diktera mina handlingar eller hur jag väljer att spendera mina pengar. Det är viktigt att ta in hjälp utifrån.

När det gäller att fatta livsbeslut anser han att alla ska få möjlighet att göra det på sina egna villkor. Tilldelning av 60 miljarder kronor av Akelius Svåra tider och press är i horisonten för de kommande sju åren. Fastighetsmagnaten Roger Akelius har skänkt över 60 miljarder kronor. företag som idag kontrolleras av stiftelser — den högsta utdelningen i svensk företagshistoria.

Roger Akelius Förmögenhet
Roger Akelius Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!