Roger Pontare Familj

Sprid kärleken
Roger Pontare Familj
Roger Pontare Familj

Roger Pontare Familj – Han föddes som Roger Johansson den 17 oktober 1951 i Sverige. Staden Bjurker i Hudiksvalls kommun är där han har sitt hem. Arjeplogs kommun är där Pontare föddes, och han är same. Han har två gånger representerat Sverige i Eurovision Song Contest, och slutade 13:a respektive 7:a, 1994 (duett med Marie Bergman) och 2000 (singel med “When Spirits Are Calling My Name”).

Han medverkade i TV4:s Stjärnornas stjärna 2018 som tävlande.Född Fred Roger Johansson den 17 oktober 1951 i Bockträsk i Sorsele församling i södra Lappland, Fred Roger Pontare är en svensk sångare. Han har varit i Melodifestivalen tidigare, senast 2017, då han slogs ut i andra omgången i Malmö. Låtarna “Stjärnorna” från 1994 och “When the winds whisper my name” från 2000 var de som gav honom de två Grammisna.

I Sngen fra Vindelfjällen minns Roger Pontare om hur han vid tre års ålder uppträdde för första gången på en buss, där han fick byte av andra passagerare. Han var också duktig på trummor och han och flera av hans kompisar grundade bandet Sankt Pauls, ledd av Paul Höglander, när han var i tonåren.

Pontare spelade i det symfoniska rockbandet Nebulosa på 1970-talet. 1970- och 1980-talen var flyktiga tider i Stockholm, dit han flyttade 1976. En av anledningarna till att Pontare säger att han gav upp en musikkarriär var det faktum att han aldrig tidigare sett en större publik än 100 personer.

Mango var det namn han gav sig själv i början av sin karriär eftersom han inte kunde komma på något annat och tyckte att hans rakade huvud såg ut som en mango. Han satte sin prägel på Svensktoppen i början av sin karriär med det namnet.

Tillsammans med sin sambo Elisabeth valde han namnet Pontare från Namn- och Folkbokföringsverkets lista över möjliga namn. Samtidigt som han arbetade med Pernilla Wahlgren på 1980-talet skrev han låten “Christmas Time (Is Here Again)” som blev en kommersiell succé 1988.

“Stjärnorna” av Roger Pontare och Marie Bergman vann Melodifestivalen 1994, där de tävlade tillsammans . I Eurovision Song Contest det året landade Pontares låt på 13:e plats, vilket Pontare betraktar som nedslående.

Med “Like Ice” kom han på femte plats 1999. Med låten “När vidarna viskar mitt namn” 2000 vann han Melodifestivalen ännu en gång. Enligt ESC slutade låten på åttonde plats det året. “När vindarna viskar mitt namn” av Roger Pontare utsågs till den fjärde mest populära vinnaren någonsin vid 2005 “Alla tiders Melodifestival”, vilket ledde till en metalversion av låten av Hammerfall och Pontare.

Pontare framförde “Silverland” i 2006 års Melodifestivalen. Han gick vidare till andra tävlingsomgången i Göteborg där han slutade på fjärde plats. Med “Himmel und Heim” från Malmö slutade han femma i 2017 års andra tävlingsomgång och blev utslagen ur tävlingen.

Björn Skifs, Tommy Körberg, Pierre Isacsson och Berndt st var de andra fyra manliga musikerna som representerade Sverige i ESC två gånger, tillsammans med Roger Pontare. Roger Pontare sjöng “Vid Bergens Rand” tillsammans med Ewa Fröling i Colin Nutleys film Gossip.

TV4:s Körslaget 2009 hade Pontare som tävlande, och han slutade trea.SVT sände 2014 dokumentären Sngen frn Vindelfjällen, där Pontare och hans son Vincent, som också är musiker, är med. “Kalla mig hem” är låten Roger spelade in på Vindelfjällen och Vincent skrev och producerade.

Roger Pontare Familj

På turné i Finland med Visor P Väg samarbetade Roger Pontare med en turnerande sångfestival.I slutet av 2018 tävlade Pontare i en tv-tävling på TV4 och slutade på en 6:e plats.Naturen, enligt Roger Pontare, är både en stor källa till personlig och kreativ inspiration och en källa till lugn och ro, förutom det enda kravet: att vi låter det vara.

Människor som bor i stora städer är ständigt på spetsen och har svårt att uppnå sinnesro, enligt honom. Efter att ha växt upp i samebyn utanför Bockträsk med sin mormor och farfar som barn, hade Roger Pontare många barndomsminnen av renarna i området, vilket inspirerade hans tidiga ambition att bli renskötare.

Miljörörelsen Green Cross, som har avdelningar i över 30 länder, fokuserar på kopplingen mellan fattigdomsbekämpning, säkerhet och miljöutmaningar. Han fungerar som ambassadör. Några av Pontares konserter kommer att användas som ett tillfälle att öka medvetenheten om utsatta grupper.

Roger Pontare Familj
Roger Pontare Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!