Siri Helle Partner

Sprid kärleken
Siri Helle Partner
Siri Helle Partner

Siri Helle Partner – Även om hon inte är klar med psykologutbildningens slutprov är Siri Helle väletablerad i det offentliga samtalet och näringslivet. Hon publicerar artiklar, är regelbunden gäst på Morgonpasset, håller föredrag på event som TEDx, jobbar med hbtq-relaterade frågor, skapar nya nätverk och konsulterar.

Nu debuterar hon också som stilren litterär författare. Några dagar innan vårt planerade möte får jag ett meddelande från Siri Helle. Hon vill gärna förbereda sig för intervjun och undrar om det är möjligt. Det är en illustration av den typ av sak som skulle vara typisk för Siri Helle att göra. Vakna upp och lukta på kaffet. Slösa inte bort någons tid, inte ens din egen.

Siri Helle har som vanligt höjts till elva. Just nu lägger hon sin sista hand på rorkulten. Hon ska göra ett slutprov från psykologutbildningen efter semestern. Hon har ingen aning om vad som har hänt sedan dess. Kanske PTP, kanske skriva ett annat smart litterärt verk, kanske boka in en tid för konsultation…

Jag undersöker många alternativ. Det råder ingen tvekan om att min utbildning har öppnat många dörrar för mig. Jag har fått en djup förståelse av den mänskliga naturen under de senaste åren, och de insikterna har visat sig användbara i en mängd olika sammanhang. Om jag skulle fråga om något annat vad gäller min utbildning så skulle det vara en bredare syn på samhället.

Siri Helle är hemmahörande på Stockholms Gärdet. Mamma gick på Handelshögskolan medan pappa är advokat med eget kontorshus och storebröderna går i deras fotspår.
Jag är medveten om att jag är lyckligt gift. Jag är tacksam för de möjligheter jag har fått. Det här har varit den mest otroliga åkturen i mitt liv.

Hon skrev in den unge mannen i Södra Latin, där han fick ett perfekt MVG-snitt över hela linjen. Hon letar efter ett program med hög acceptansgrad så att hon kan få det erkännande hon förtjänar. Det var ett band mellan Psykolog- och Företagsekonomiprogrammen vid universitetet.

Sedan jag började på Psykologprogrammet har jag sökt till Handelshögskolan varje termin. Som en reservplan ifall jag bestämmer mig för att ändra mig. Både psykologin och ekonomiexamen skiljer sig lite från varandra.

Ja, och det stinker till himlen. Många som börjar på psykologprogrammet är fulla av hjärta och vill göra gott. Däremot har Handelshögskolans folk förmågan att bryta ut med idéer och projekt. Både programmen och de som deltar i dem kan lära sig mycket av varandra.

Att delta i det offentliga samtalet är självklart för Siri Helle. att kunna höra och se och ivrigt uttrycka sig i media. Min livslånga ambition har varit att utöva psykologi professionellt. Det finns mycket i samhället som jag vill förändra.

Efter att jag började konsultera på Psykologifabriken var det helt naturligt att jag blev uppmärksammad av pressen. En plattform materialiserades framför mig vid den tidpunkten. Mediemöjligheterna började rulla in när jag började jobba med Psykologifabriken.

Siri Helle Partner

Jag har bara träffat upplysta människor, och alla jag har träffat har imponerat på mig. De tycker att det skulle vara roligt att dela vår expertis med alla som är intresserade. Det är vad de har sagt till mig i alla fall. Det finns tillfällen då jag tackar nej till att delta i media, som när jag inte känner mig kvalificerad att tala om ett visst ämne.

Utgivare av läroböcker i psykiatri är inte lika mediekunniga. Det är definitivt ett fall av krypningar. Jag skulle vilja se fler psykologer och psykiatriker i nyheterna. Det finns så många expertområden att det sticker ut lite när samma fem psykologer fortsätter att prata om varandra.

Jag lider av bruxism. Jag tror att det finns mycket som behöver förändras i världen, och jag inser att jag sitter på en mängd kunskap som världen skulle kunna dra nytta av om den bara visste om det. Precis som alla andra psykologer gör. Nu vet jag att jag personligen tycker det är häftigt att göra en professionell karriär. Men hon är inte så dålig som hon verkar. Jag kan ägna hela mitt liv åt arbete om jag vill.

Det är uppenbart att jag skulle kunna göra det. Det är något jag har konstant kunskap om. Det är möjligt att detta faktiskt kommer att inträffa. Jag har upplevt anfall av de där symptomen som alla verkar prata om. Mitt sinne börjar bli bedövat. Jag har känt mig riktigt nere den senaste tiden. Då måste du agera snabbt.

Många av mina kollegor ger mig svårt för något, och jag är på väg att börja komma ifrån dem. Jag slår på alla mina nätverk och berättar att jag inte kommer att kunna svara snabbt på meddelanden eller ta på mig något nytt ansvar. Jag erkänner att jag nu inte kan prestera på en hög nivå inom alla domäner. Det handlar om att sätta gränser för att prestera sitt bästa under press.


Alla här har en stark vilja att göra gott. Samtalen vid köksbordet är alltid livliga. Idag påverkas jag av effektiv altruism. Jag skulle vilja sätta mig mitt i diskussioner där jag kan göra verklig skillnad, både professionellt och personligt.

Hon har koordinerat Svenska Psykologförbundets medverkan i Stockholm Pride. Och hon har varit en förespråkare för att göra psykologers arbete mer förebyggande.Det är helt absurt att vi som profession inte anstränger oss mer förebyggande.

Vi vet att minska avfallet är en mycket effektiv resursanvändning. Istället för att behandla de sjuka borde vi försöka hindra dem från att landa där i första hand. Samma affär med skolan i princip. Istället för att behandla så kallade “problembarn” borde vi skapa ett skolklimat där alla trivs och gör sitt bästa på egen hand.

Siri Helle Partner
Siri Helle Partner

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!