Sofia Jannok Pojkvän

Sprid kärleken
Sofia Jannok Pojkvän
Sofia Jannok Pojkvän

Sofia Jannok Pojkvän – Sofia är konstnärens namn. Som en synlig figur i sociala medier har hon ofta uttryckt sin invändning mot utplacering av landminor i områden som används av samiska renskötare. 2006 var hon och Mariela Idivuoma tillsammans värdar för musikfestivalen Liet-Lávlut. Förutom de.

Rollerna har hon varit programledare för “Mailbmi – små människor bra musik” i Sveriges Radio P2 och “Unna Junná” för Yles samiska ungdomar. Det är samiska för båda dessa. Ett stort utbud av influenser kan höras i hennes musikstil, från folkmusik till pop, jazz och jojk för att nämna några.

De flesta av hennes sånger sjungs på nordsamiska, men hon sjunger och skriver även texter på svenska och engelska. Sofia brukade vara med i en duett med Anna Karrstedt som hette “Sophia och Anna”. Låten “áhcceloo” sjungs på samiska, och hon tävlade i Melodifestivalen 2009 med den. Som gästprogramledare.

Sveriges Radio P1 under sommaren 2009 startade hon den 30 juni. Det var den första dagen av det svenska EU-ordförandeskapet som hon medverkade i en show som sänds av SVT från Skansen i Stockholm, och den tillägnades det tillfället. Den 15 september 2009 spelade hon “Sammalands vidder” inför.

Riksdagen i Stockholm under en konstituerande församling. Hennes politiska hängivenhet kan ses i hennes låtar såväl som i mellanspelen på hennes senaste album, phi. Hennes bok Jávrit juiget och 1922 diskuterar tvångsförflyttningen av ett nittiotal samefamiljer i Sverige 1922. Den svenska regeringen var.

Ansvarig för denna omvandling. Familjen hade tidigare kallat Karesuando hem, men tvingades flytta 50 kilometer söderut till Pite alvdal på grund av oförutsedda omständigheter. Deras renar skulle slaktas om detta inte skedde. Sofia Jannoks farfar, som bara var åtta år vid tiden för flyttningen söderut, gick.

Sofia Jannok Pojkvän

Ifrån sin egen familj och födde sin mormor på vägen. Och det var inte bara de fördrivna familjerna som berördes av denna händelse. Även om de inte hade blivit kontaktade eller tillfrågade, skulle de tvingas dela sin mark med andra på den nya platsen. Allt detta lämnade ärr som fortfarande är synliga mer.

An ett sekel senare. Det är brukligt att referera till mig som en snölejoninna eftersom jag kommer från Sápmiregionen i Sverige. Vissa tror att jag är en aktivist för att jag skriver och framför min egen musik. När det kommer till saker som fiskevatten och naturmiljö ägnar jag mig sällan åt den här typen av.

Beteende. Andras tolkningar antar jag säger något om dessa människors karaktär.
Oavsett var i världen kommer Sofia Jannok och hennes pop att passa in. Hon har varit känd för att cykla mountainbike ibland. Ibland under semestern på Seychellerna. Det är inte ovanligt att hon representerar det.

Samiska folket samtidigt som hon gör en fantastisk bedrift i Ume. Var lade jag mitt svar. “I rygg på min häst”, skrev jag ner efter hemkomsten. Boken lyckas förmedla samers identitet som ung människa som lever i den moderna världen. När man läser romanen får man uppfattningen att Lisa har två.

Distinkta personligheter. Hon heter Lisa och bor i Sundsvall i början av sagan, där hon presenteras. När hon återvänder till sitt barndomshem kallas hon dock för Laejsa snarare än Laejsa. På så sätt får läsaren uppfattningen att hon också ändrar sin identitet, vilket förstärker verkets effekt.

På grund av din dubbla existens i samernas och den dominerande civilisationens rike, måste du åstadkomma detta som ung same idag. Som same kommer en persons familj och vänner att finnas i hemlandet. Var lade jag mitt svar. “I rygg på min häst”, skrev jag ner efter hemkomsten. I den mån den skildrar.

En samtida ung sames självuppfattning är romanen en triumf. Det finns en gnagande misstanke i ditt sinne när du läser berättelsen att Lisa har två distinkta personligheter. Lisa, som hon introduceras till en början, är Sundsvallsbo. När hon återvänder till huset där hon växte upp kallas hon nu. För Laejsa. Att lägga till att hon också ändrar sin identitet gör verket mer kraftfullt som helhet.

Sofia Jannok Pojkvän
Sofia Jannok Pojkvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!