Stefan Ingves Familj

Sprid kärleken
Stefan Ingves Familj
Stefan Ingves Familj

Stefan Ingves Familj – En finsk affärsman och politiker, Stefan Nils Magnus Ingves föddes den 23 maj 1953 i bo, Finland. Kock på Sveriges Riksbank sedan 2006, han har meddelat att han slutar i slutet av 2022.

Vasa och Oravais är hem för Ingves, men Närpes är hans sanna hem. Från Lappfjärd, där hans farfars farfar hade ett pensionat, kommer släkten på faderns sida.Ingves far var bankdirektör i Närpes, och hans mor var hysch-llslärar.

Han åkte till USA 1970 för att studera och återvände till Sverige året därpå. Han var elev vid Stockholms Handelshögskolan där han debatterade i nationalekonomi 1984 med kursen Aspects of trade credit som behandlar teoretiska modeller för företagskrediter. Sedan oktober 2009 har han tjänstgjort som dekanus för Svenska Handelshögskolan i Helsingfors, Sverige (även känd som Hanken).

I Svenska Handelsbanken var Ingves bankens verksamhetsdirektör 1984–1986, därefter som byråns verksamhetschef för SOFE-optionsbörsen 1987, innan han gick vidare till byråns styrelse och fungerade som avdelningens ekonomichef.

Finansdepartementet, Värdepapperscentralen och Riksgäldskontoret var alla platser där han samtidigt var ledamot i styrelsen. Sedan 1993 var han generaldirektör för Bankstödsnämnden och 1995 till 1998 var han vice vd för RBS. 1999 befordrades han till posten som verkställande direktör för Internationella Valutafondens avdelning för monetära och finansiella system.

Lars Heikensten utsågs till Ingves efterträdare som riksbankschef i oktober 2005, med en mandatperiod på ett år med början den 1 januari 2006. Ingves mandat förlängdes med ytterligare ett år 2011 till 2017.

Riksbanksfullmäktige beslutade därför att förlänga Stefan Ingves mandatperiod till t.o.m. 2023 i sitt uttalande. Han är också medlem i Europeiska centralbankens generalförsamling, sitter i Stylsen för Bank for International Settlements in Basel (BIS), och fungerar som ordförande för Basel-Kommittén för Banktillsyn. Sedan 2019 har han också fungerat som den första vice ordföranden i European System Risk Board, eller ESRB.

Den 17 juni 2022 meddelade Riksbanken att Ingves skulle avgå som Sveriges centralbankschef den 31 december 2022, i enlighet med hans tidigare aviserade pensionsdatum.Ingves är gift med Deborah Ingves och far till tre barn. Han bor sedan många år i Upplands Väsby.

Stefan Svenske bankmannen, ekonomen och tjänstemannen Nils Magnus Ingves (född 23 maj 1953) är för närvarande chef för Sveriges riksbank, den nationella centralbanken.Dessutom har han varit BIS:s vice ordförande sedan november 2021. Ingves meddelade sin avgång som chef för Sveriges riksbank den 31 december 2022, i juni samma år.

Finansinspektionens direktör Erik Thedéen tar hans plats. Ingves växte upp i den västfinska byn Närpes av föräldrar som båda var av finsk härkomst.Aspects of trade credit” skrev han om i sin Ph.D. avhandling i nationalekonomi från Handelshögskolan i Stockholm 1984.

Sveriges riksbankschef Ingves utsågs 2006. Ingves hävdade efter den isländska finanskrisen 2008 att “centralbankerna har ett ansvar att samarbeta” i tider av osäkerhet och turbulens.Uppgiften att värna makroekonomisk och finansiell stabilitet”togs upp av Ingves 2008; 2009 ledde han en nedgång till den lägsta officiella svenska räntan sedan registreringar började 1907Ingves var ordförande i Baselkommittén för banktillsyn från 2011 till 2019.

Stefan Ingves Familj

Sedan 2006 har Stefan Ingves, 68, varit ordförande i Sveriges centralbank. Han är med i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt i kväll för att diskutera hur konflikten i Ukraina kan komma att påverka svensk ekonomi.

Sverige är inte beroende av Ukraina eller Ryssland för sin ekonomiska välfärd, sa han i en tv-intervju.Stefan frågade också om fler personnamn, som Dotter Linnea, som föddes med en svårare form av Downs syndrom och adhd, vilket har varit en källa till oro för hela familjen.

För första gången på 10 år bestämde sig Stefan Ingves för att lämna 10-åringen bakom sig.Stefan och Deborah har tre barn tillsammans, och Linnea är äldst. Carina Bergfeldt berättar för Carina Bergfeldt om hur hennes pappas situation har påverkat hennes familj.

“Jag tror att det kommer att bli svårt. Vi hade tre barn och alla i en familj behövde sitta ner. Dessutom, om det blir mycket mer tid mellan nu och då måste man hålla utkik efter de andra, säger han i programmet. Carina tar upp det faktum att läkarna kunde flyga till antroposofi inom tio år efter födseln.Det var ett misstag, men det har visat sig vara en välsignelse, säger Stefan.

Stefan Ingves Familj
Stefan Ingves Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!