Ted Gärdestad Sjukdom

Sprid kärleken
Ted Gärdestad Sjukdom
Ted Gärdestad Sjukdom

Ted Gärdestad Sjukdom – Kenneth Gärdestad har de senaste åren kämpat mot cancern och på fredagsmorgonen avled han på sjukhuset. Han fyllde 69 år. Hans son Christofer Gärdestad säger till Expressen: “Vi har sett vart det tog vägen, men det är omöjligt att glömma.

Kenneth Gärdestad skrev många av texterna till sina bröders sånger, bland annat “Jag wil ha en egen mne.” Han arbetade flitigt för att göra en spelfilm om bröder, ett projekt som slutligen övergavs 1997.

Och så var det filmen “Ted: for the love of cats”, som hade premiär i januari samma år.Hannes Holm regisserade filmen och samarbetade kring den med Kenneth Gärdestad.Kenneth var en enorm fighter under hela sitt liv.

Av alla de personer jag stött på var han som var mest som Jonatan I Bröderna Lejonhjärta, han var en fantastisk bror till Ted. Sedan av detta, säger han till TT, “jag fokuserade mycket på broderrelationen i filmen eftersom den var så ovanlig och fin.”

Att Kenneth Gärdestad trots sin sjukdom fick vara med på filmens premiär är det som gjort Hannes Holm gladast. Janne Schaffer, en svensk musiker som ofta samarbetade med Kenneth Gärdestad, återtog kontakten med en gammal vän i januari.

Sedan lutade han sig in, och vi satt en stund och pratade. Jag slog mig ner i rummet där vi hade arbetat med Teds sista sketch. Janne Schaffer sa till Expressen att deras möte var ganska trevligt.Artisten Erik Linder, som vann Kenneth Gärdestads Melodifestivalbidrag 2010, är förkrossad över beskedet om hans död, trots att han sett Gärdestads hälsa vara försämrats på scenen.

Under det senaste året har vi ägnat mycket tid åt att lyssna på gamla inspelningar som han och Ted gjorde i sin källarstudio. Vi har suttit och hällt upp och pressat kaffe och bytt många ord. Det är underbart att hans texter har fått så mycket uppmärksamhet de senaste åren, som Erik Linder på TT konstaterar.

Kenneth Gärdestad gjorde sitt sista offentliga framträdande den 8 februari i år. Han hedrades på Grammisgalan med ett livstidspris för sina insatser till den svenska musikscenen. Han berättade om sin sjukdom när han tog emot belöningen.

Enligt flera källor sa han enligt uppgift: “Med mitt sista uns av energi släpade jag mig hit.” Expressen har tidigare rapporterat att Kenneth Gärdestad blev sjuk natten efter händelsen och fördes till sjukhus.

Alice Bah Kuhnke, Norges kulturminister, presenterade årets hederspris (MP). Hennes Instagram-inlägg lyder: “Tacka Kenneth för alla underbara saker du och din bror har gett oss att vårda, njuta av och gråta över.”

Thomas Nordegren tog över som programmets enda programledare när den sändes första gången 2008.Senare gick Louise Epstein i pension för gott och “Nordegren & Epstein” i P1 tog sin nuvarande form. De drar sig från aktuella händelser i avsnittet “tänk fritt, tala högt” i läroboken.

“Det har varit ett stort nöje att arbeta i radioprogram med Thomas Nordegren och alla mina fantastiska kollegor, så jag har hållit på i tio år till. Ändå är det bättre att sluta innan saker börjar gå utom kontroll”, som Louise Epstein sa det i ett pressmeddelande.

Ted Gärdestad Sjukdom

Hon sa att hon snart ska starta en “helt ny och ännu mer hemtrevlig Sveriges Radio-podd”. Thomas Nordegren säger att han gärna skulle fortsätta pratshowen ett eller två år till.”Jag njuter av den oväntade direktheten i hans interaktioner med Louise”, sa han i ett pressmeddelande.

Samtidigt, säger han, behöver allt ett slut, och han ser fram emot att bli lite mer uppblåst. Den sista sändningen kommer att äga rum i Stockholms Berwaldhallen den 25 januari 2019, med bland annat Sveriges Radio Symfoniorkester och särskilda gäster.

Yung Leans “Ginseng strip 2002” har använts i över 10 miljoner videor på Tiktok, vilket gör den till en av årets två mest populära låtar.Den svenska elektropopgruppen The Knife släppte sin singel “Ginseng strip 2022” 2013, men den blev nyss viral igen, vilket gör den till en stor succé på streamingtjänsten Spotify, där den har spelats över 200 miljoner gånger.

Tiktok, en allmänt använd social medieplattform, gör det enkelt för användare att kombinera sina egna kortfilmer med musik av etablerade artister och släppa det resulterande innehållet som sitt eget.Både nya och gamla texter kan snabbt bli virala på detta sätt.Framför allt när det kan vara kopplat till olika danser som andra användare kan lära sig. Som i Lizzos “About damn time”, en av årets största populära låtar. Låten kom in på Nias spellista på Tiktok.

Ett annat välkänt exempel från förra året var dundersuccén som den brittiska duon Duke & Jones åstadkom genom att bearbeta en gammal TV-temalåt med hjälp av den brittiske dokumentärfilmaren Louis Theroux. Låten förekommer dock bara i den sexigaste av TikToks årsslutslistor.

Yung Lean, som egentligen heter Jonathan Leandoer Hstad, bröt ut med sin serie “Ginseng strip 2002” direkt. För snart två år sedan kom dokumentären “Yung Lean: In my head” och satte ljus på hans konstnärliga bana. Annie Ernaux, chockad över att höra att hon hade delat årets Nobelpris i litteratur, frågade: “Är du säker.

Den franske författaren har inte haft det lätt när det kommer till litterärt erkännande; var och en av hans eller hennes böcker har en unik syn på klasskampen. När hon sitter i Börshusets stora sal i Stockholm inser hon att hon faktiskt aldrig hade önskat att hon kunde ha vunnit Nobels fredspris.

Om du vill att jag ska vara mer specifik, har jag aldrig föreställt mig att jag skulle kunna få det här. Mitt första mål är att läsarna ska njuta av det jag har skrivit och svara positivt på det. Hur kan man övertyga sig själv om att de är den enda personen i världen som är värd ett så högt pris? På frågan om sitt självförtroende säger Annie Ernaux: “Jag är ganska stolt, men jag är inte pretentiös.”

Ted Gärdestad Sjukdom
Ted Gärdestad Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!