Torsten Jansson Förmögenhet

Sprid kärleken
Torsten Jansson Förmögenhet
Torsten Jansson Förmögenhet

Torsten Jansson Förmögenhet – Torsten Jansson, grundare och sångare i New Wave Group, önskar att han hade åstadkommit mer. Men hans största misstag var för fem år sedan, när han använde två klassiska Ferrari-bilar – en F50 och en Enzo – i en tävling.

Det förklarade utrikestjänstemannen i en öppen intervju med Dagens PS. “Sedan jag skiljde mig från bilarna har deras värde fördubblats och sedan tredubblats, därför var det det största misstaget i mitt liv”, sa ägaren.

De är obeslutsamma och saker och ting blir komplicerade när man har en familj. Och det var därför jag lagade så lite mat. Torsten Jansson, som trots allt inte verkar alltför upprörd, medger “Men visst hade det varit säkrare att ha bilarna stående i garaget med tanke på hur mycket de har fått i värde.”

Han äger ett Ferrari-fanklubbmedlemskap. Med en F12 Berlinetta. Dessutom finns han med på en lista över Sveriges mångmiljonärer. Listor på det området är dumma, som man säger. Hur känns det att vara miljonär just nu.

“Jag tror att i tider av välstånd, om listor är önskvärda, är det OK att anta att jag är miljonär, men om jag skulle sälja enorma aktier skulle lågkonjunkturen börja direkt. Börsen skulle då sannolikt falla tjugo till trettio procent.

Torsten Jansson upprepar denna känsla och hävdar att inga miljoner dollar kommer att hittas på den sista sträckan av land. “Nej, långt härifrån. Ja, men det är en känsla av trygghet i många sammanhang; du behöver inte oroa dig för att skrämma barnen, och jag är lättad över att inte behöva oroa dig för att gömma några vapen. Men det fanns en tid när jag bara körde runt i gamla bilar.

Notera den framåtsträvande företagaren som fick sin start med att sälja t-shirts ur sina föräldrars källare i Dingle som ligger mellan Uddevalla och Strömstad i Bohuslän.Han var 19 år då, och han hade avslutat två år på gymnasiet i samhällskunskap.

Han erkänner att gymmet inte var lika omtyckt hemma sedan han slutade koppla in det.Mina föräldrar, båda lärare, ville att jag skulle gå i skolan ett år till.Fånga kupongerna direkt genom att vrida dem.

Men Torsten slog till på egen hand. Dessutom gjorde han fantastiska affärer med de regionala idrottsklubbarna. Bolaget gick så bra att han tvingades ta in fler aktieägareEftersom jag hade ont om kontanter vid den tiden bestämde jag mig för att sälja min andel av företaget när det började växa i en ännu snabbare takt än jag hade räknat med. Torsten Jansson, som fick möjlighet att köpa tillbaka verksamheten han grundat några år senare 1991, förklarar att det faktiskt var ett misstag.

Innan dess hade han förlorat alla pengar han hade investerat i företaget i form av aktier när det såldes. Värdet på aktierna gick upp i lågor under den katastrofala bankkrisen som började 1990, vilket gjorde det svårt för honom att börja om när han äntligen fick en andra chans.

Superentreprenören som senare skickades ut för fler tester under finanskrisen som började 2007/08 och inte slutade förrän 2010 säger: “Jag var tvungen att börja från början; jag hade blivit av med sex års stress. .”

Torsten Jansson, grundare och huvudägare av New Wave Group, är oerhört ledsen för sitt agerande.Men för fem år sedan var hans största misstag när han förstörde inte en utan två vintage Ferraris, en F50 och en Enzo.

Enligt hans uppriktiga intervju med Dagens PS har affärsmannen avslöjat lika mycket. Detta är det största misstaget i mitt liv eftersom bilarna var värda en miljon mer när jag sålde dem än när jag köpte dem.

Torsten Jansson Förmögenhet

De har bara två sittplatser, så en familj på fyra skulle behöva trängas in väldigt tätt. Efter det använde jag knappt min bil. Men det är uppenbart, det hade varit klokare att ha bilarna stående i garaget med tanke på hur mycket de har gått upp i värde, säger Torsten Jansson, som trots allt inte verkar så upprörd.

Nu äger han två Ferraris. Som namnet antyder är detta en Berlinetta-version av F12. Dessutom är han erkänd som en svensk miljardär. Det är sant att jag tekniskt sett är en miljardär, men om jag skulle sälja stora aktier skulle diskussionen börja direkt.

I så fall skulle jag förvänta mig ett 20-30% fall i aktiekursen. Torsten Jansson förklarar “Då är jag avdragsgill i Sverige”, trots att det inte skulle finnas en miljard dollar över. Torsten bestämde sig dock för att gå ut i en självständig riktning. Vidare skapade han givande relationer med landsbygdsidrottsorganisationer.

Han var tvungen att rekrytera fler investerare eftersom verksamheten blomstrade.Däremot expanderade företaget mycket snabbare än jag hade räknat med, och eftersom jag var pank vid den tiden var jag tvungen att sälja min andel.

Enligt Torsten Jansson “var det ett misstag”, men han fick chansen att återköpa företaget han skapade 1991.Innan dess hade han tappat bort alla pengar han tagit ut ur bolaget i form av aktier och tagit med sig hem.

Torsten Jansson Förmögenhet
Torsten Jansson Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!