Tupac Död

Sprid kärleken
Tupac Död
Tupac Död

Tupac Död – En rappare och rapartist mest känd som 2Pac och Makaveli, Tupac Amaru Shakur (IPA: /tupk kr/) föddes Lesane Parish Crooks den 16 juni 1971 i New York City och dogTupac är en av de mest inflytelserika hiphop-artisterna genom tiderna, med en världsomspännande efterföljare.

Han är också en av de mest framåtsträvande artisterna genom tiderna.Förutom skådespelare och aktivist var Tupac också filmregissör.Tupac fanns med på MTV:s lista över de bästa MC:s genom tiderna. Han har etablerat sig som en kulturell ikon genom sina bidrag till musik och poesi.

Tupacs skrifter behandlar en mängd olika sociala frågor, som rasism och andra former av trångsynthet, samt sammandrabbningar med andra rasgrupper. Hans musik är välkänd för sina många skildringar av drog- och alkoholmissbruk i ett sammanhang som främjar ras, ekonomisk, social och politisk jämlikhet. Tupac har kritiserats för sina kontroversiella texter om döden och narkotika.

Tupac fastnade i en mängd juridiska problem, och han stötte också på ett antal andra. Han blev bland annat tillfrågad fem gånger och väntade i lobbyn på en New York-baserad inspelningsstudio. Tupacs tvivel om andra personer i rapbranschens kunskap om händelsen växte efter händelsen.

Denna debatt bidrog till hiphopfejden mellan östkusten och västkusten. Tupac mördades för andra gången, denna gång för sexuella övergrepp. Tog bort honom från tyngden av hans egna stridigheter efter en utredning finansierad av Marion “Suge” Knight, VD för Death Row Records. Tupac var med på släppet av tre album under skivbolaget när jag flydde från Suges klor.

Tupac dödades i en bilolycka i september 1996, när han körde till en nattklubb i Las Vegas där han skulle uppträda. Den 13 september 1996 gav han upp sina skador för sista gången.Murder Rap: The Untold Story of the Biggie Smalls & Tupac Shakur Murder Investigations av Greg Kading släpptes 2010 och hävdar att Sean “Puffy” Combs låg bakom mordet på Tupac Shakur och att han engagerade sig i Southside Crips-gänget för att utföra mörda.

Kading hävdar också att Sean “Puffy” Combs låg bakom mordet på Biggie Smalls. Puffy avgudade Keffe D, Orlando “BabyLane” Anderson och “Zip” och gav dem 1 miljon dollar för att ha dödat Suge Knight och Tupac Shakur. “Puffy” Combs beordrade dödandet av Tupac Shakur för att sätta stopp för rivaliteten mellan östkusten och västkustens hiphop.

Namnet Tupac ändrades till Tupac Amaru Shakur strax efter att hans mor, Afeni Shakur, födde honom. Namnet Tupac Amaru, som översätts till “hud och blod” på quechuan, kommer från det sista upproret av Tpac Amaru II, som var riktat mot de spanska kolonisterna. Shakur är arabiska och översätts till “tack (till Gud).”

Tupac Död

Afeni, en medlem av Svarta pantrarna, satt fängslad under den tid hon väntade på att Tupac skulle dö för att ha hjälpt till att organisera ett bombdåd. Innan Tupac föddes var hennes strax frusen fast. Snarare än hans far, Svarta Panter-medlemmen Geronimo Pratt, och aktivisten Mutulu Shakur, var Tupacs närmaste faders Svarta Panter-medlemmen Geronimo Pratt och aktivisten Mutulu Shakur.

Afeni, Tupac, och hans yngre syster, Sekyiwa, reste från New York City till Baltimore, Maryland, på ett budgetflyg när Tupac var 13 år gammal 1984. Tupac antogs till Baltimore School for the Arts, där han studerade teater, balett, musik och andra former av scenkonst.

Det var också under denna tidsperiod som Tupac spelade in sitt debut-rapalbum under pseudonymen MC New York. Hans första bok borde ha behandlat ämnet pennkontroll och var inspirerad av en vis mans dödsbäddsbekännelse.

Baltimores skyline var inte speciellt lång. Hon och hennes familj flyttade till Marin City, Kalifornien, för att bo hos en vän på grund av crack-epidemin. Det fanns en punkt i hans liv då han började utföra det han tidigare hade talat om. Hans liv förändrades för alltid av reformer av polis och rättsväsende, drogförbud och allmän mänsklig respekt. Tupac, å andra sidan, hade nya vänner som hjälpte honom att komma tillbaka in i musikbranschen.

Shock G, medlem i den klassiska hiphopgruppen Digital Underground, gav honom möjligheten att träffa och uppträda för honom efter hans uppträdanden i hans släkthistoria. Under 1990-talet var Tupac på turné med Digital Underground som roadie, och hans debutalbum, Pacalypse Now, släpptes.

På grundval av dess moraliskt laddade innehåll blev Tupacs första album mycket hyllat. En ung man dödades i en trafikolycka i Texas efter att ha hämtat inspiration från Tupac Shakurs musik. Efter att detta ledde till hård kritik av Tupacs texter, förklarade tidigare vicepresidenten Dan Quayle att 2Pacalypse Now “inte har någon plats i vår familj”. Dan Quayle sa det.Tupacs andra album, Strictly.

Den här veckan är det 20 år sedan mordet på raplegenden Tupac Shakur. Den 13 september 1996 dog han, bara några dagar efter att ha blivit skjuten i en drive-by attack i Las Vegas på väg till en konsert. Enligt Mns Mosesson, som regisserade den senaste P3-dokumentären Mordet p 2Pac, är det faktum att Tupacs mord aldrig uppklarades en av anledningarna till att hans arv aldrig kommer att glömmas.

Mns Mosesson, som länge varit intresserad av rapmusik, säger att dokumentärens utgångspunkt är Tupac som artist.Helt klart spännande. Betsatt är närmare målet än de andra. Jag har haft en dålig relation med honom länge, säger han och suckar. Innan hans mord var jag redan ett fan, men efter att han dödades växte mitt intresse exponentiellt. När han dog var jag 13 år gammal, och ju mer jag lär mig om honom, desto svårare är det för mig att helt förstå vem han var.

Mns Mosesson återvänder till Tupacs motbevisande grymhet. Hur hans konstnärliga uppväxt och politiska ställningstaganden är. Hans mamma, Afeni Shakur, var medlem i Black Panther Party och avtjänade tid i fängelse innan hon födde Tupac. Jag tog hem honom som ett embryo och han slingrade sig därifrån senare.

Mns Mosesson, som refererar till en av Tupacs tidigaste kommersiella framgångar, Keep Ya Head Up, hävdar att rapparens uppväxt och bakgrund gjorde honom politiskt kraftfull i många av hans texter.Det är en bok om jämställdhet som försvarar kvinnors rättigheter.

Men inom de närmaste minuterna kommer han att kunna skrika om han behöver knulla med någon; relationer kommer och går, och det är en del av spänningen. En fascinerande konstnär är en som blir mer gåtfull när man lär sig mer om honom eller henne.

Tupac Shakur fick fem års fängelse för sexbrott 1994, till hans nekanes bestörtning. Elva månader senare, efter att Tupacs muta till skivbolagschefen Suge Knight hade betalats och Tupac tecknats på Knight’s Death Row Records, släpptes han.

Dokumentären kretsar kring Tupacs hemmafest i Las Vegas i september 1996 och innehåller intervjuer med många av rapparens tidigare vänner och brottsbekämpande kollegor.
Ett överflöd av konspirationsteorier har vuxit fram kring mordet.

Hade östkustens egna Biggie Smalls och Puff Daddy varit hjärnorna bakom det hela tiden? Eller var det den lömska Suge Knight som beordrade Tupacs död så att han kunde kontrollera sina mastertapes? Eller var allt en utarbetad bluff, och i verkligheten lever Tupac fortfarande.

Den vanligaste förklaringen som ges till mordet är att det var en del av en pågående fejd mellan rivaliserande kriminella gäng i Los Angeles, kända som Bloods and the Crips. Denna förklaring är också den som ges mest utrymme i underlaget.

Ändå var det en enorm förlust för musikern själv, kulturikonen Tupac Shakur. Den kvicka rapskallen som studerade poesi och konst. Det har föreslagits av Mns Mosesson att Tupac hade en nivå av kulturell självmedvetenhet som inte var allmänt delad av hans samtida i genren. Han kunde förvandla en liten, vardaglig episod till något med samhälleliga implikationer.

Tupac Död

Tupac Shakurs självförtroende underblåstes av det kulturella kapital han ärvt från sin mamma och hennes afroamerikanska bakgrund, vilket gjorde att han kunde sikta högt i sin musik och undvika att urskilja sig själv i intervjuer. Han hävdar att eftersom Tupac saknade den traditionella rapbakgrunden som delas av många av hans samtida, var han tvungen att hämta inspiration från andras erfarenheter när han rapade om sitt eget liv.

Enligt Big Syke, en av Tupacs vänner och kollegor, började Tupac plötsligt rappa om Sykes döda kamrater som han hade tatuerat på sin arm.Big Syke säger i dokumentären att Tupac skulle kunna skriva om vems liv som ämnet var, förvandla deras erfarenheter till hans egna.

Mns Mosesson säger, “Det faktum att Tupac kom från ingenstans var briljant radikalt konstnärligt.” Det var lättare för honom att anta ett bredare perspektiv än ett personligt. Han rappade om en svart president redan 1992 och talade om Donald Trump och det amerikanska folkets tillstånd året därpå.

Om han inte hade blivit mördad, säger Mns Mosesson, “kan han ha blivit en person som amerikanska medier idag skulle ringa och be om ett globalt perspektiv på politiska frågor.”Man vet aldrig hur snabb en man är, och han kunde ha vuxit upp till en senil gammal rappare. Med ett ord, jag tror inte det.

I en gammal intervju, gjord medan Tupac fortfarande gick i gymnasiet, framstår han som en ung, skarp intellektuell med en mystisk glimt i ögat. Men karriären tog en vändning till det grövre och mer macho, och den där mjuka fläcken i hans personlighet började visa sig.

Han var trots allt fortfarande en ung man på 25. Många av personerna jag har pratat med har sagt till mig att han verkar varva ner och slappna av. Att han tänkte satsa på bordspel också. Tupac har medverkat i många filmer. Bäst ihågkommen är hans roll mot Tim Roth och Thandie Newton i 1996 års “Hopp om livet” (även känd som “Gridlock’d”).

Enligt Mns Mosesson hade regissören även omfattande planer på en film om aktivisten Nat Turner. En slav som ledde ett uppror mot vita slavägare i Virginia på 1830-talet. Han var i samtal om att göra en film om hans liv. Inte alls som de klassiska Hollywood-filmerna. Enligt min mening kunde Tupac ha åldrats graciöst.

Tupac Död
Tupac Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!