Ulf Kristersson Ung

Sprid kärleken
Ulf Kristersson Ung
Ulf Kristersson Ung

Ulf Kristersson Ung – I ett samtal om företag i Sverige nådde Företagarnas vd Günther Mrder nyligen ut till Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S). Nu när val är igång vill vi ställa några frågor till Moderaten Ulf Kristersson, den partiledare som majoriteten av svenskarna anser utgör det tredje största hotet mot Stefan Löfven om statsministerposten.

När regeringen först presenterade sitt ekonomiska stimulansförslag tidigare denna månad sa Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg “Regeringen har lagt fram en rad propositioner under mandattiden som belastar företagen och minskar deras

En mycket efterlängtad Natoduell mellan Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson övergick till ett artigt utbyte där båda ledarna berömde och respekterade den andre, och där de uppmuntrade den andre att “dela din uppfattning” snarare än att ta till förolämpningar . Istället var det de två nejsägarna som anslöt sig till hårdhandskaran när de motiverades av sina ståndpunkter.

Det är bestämt att “Den nya svenska modellen” ska vara diskussionsämne på det kommande mötet för Moderaterna i Almedalen. Ulf använde exemplet “Rektor Hamid”, som genom hårt arbete och studier kunde ta sig till toppen av sin akademiska klass, för att illustrera hur denna typ av paradigm kan hjälpa alla att lyckas. Om våra skolor är bra börjar klassregistreringen i klassrummet.

Moderatormötets ämne i Almedalen borde vara “den nya svenska modellen”, som föreslagits. Ulf använde exemplet “Rektor Hamid”, som genom hårt arbete och studier kunde ta sig till toppen av sin klass, för att illustrera hur denna typ av strategi kan hjälpa alla att lyckas. Om våra skolor är bra börjar klassregistreringen i klassrummet.

Svärmar av gängkrigen skapar förödelse i stads- och förortsområden. Mördarna bråkar sinsemellan om pengar, droger och snabb avkastning på investeringar. Dödstalen bland unga män i Sverige är betydligt högre än på andra håll i Västeuropa, särskilt om man jämför med landets lilla befolkning. Över dubbelt så många som i Tyskland.

Ytterligare tre skjutningar skakade Stockholm tidigare i dag. Den unge mördaren dödades med ett automatvapen i Sollentuna. En man knivhöggs till döds i Bromma fyra timmar senare. Det är inte ens den svenska modellen. I Sverige rapporterades 162 stukningar förra året.

En komplett bostad byggdes i Linköping för bara några veckor sedan. Även om ingen dödades hände något. Och sedan 2014 har det varit hundra granatattacker. I en lägenhet i Biskopsgrden för två år sedan upptäcktes ett granat med ett åttaårigt skal.

Situationen är svår för ett land som för närvarande inte är i krig. Mer än hälften av alla kvinnor i avlägsna områden är för rädda för att gå ut på natten. Hälften. Det är vad man tänker på när man tänker på våldet i 1980-talets New York, innan polisen nollställde på tolerans.

Två av de unga mördarna är för farliga att använda när de är utanför, och den andra är för blyg för att närma sig. På bara fem år har den nästan fördubblats i storlek.Samhällskontraktet söndras därmed. Det är ett lyckokast att alla kommer överens. Detta orsakar splittring och förvirring. Och det är inte den svenska modellen heller.

Ulf Kristersson Ung

Bara några månader före mordet sa Fadime dessa ord vid statligt tillfälle. Hon sa, “Jag har bestämt mig för att berätta min historia för dig idag i hopp om att det skulle hjälpa andra invandrare och flyktingar, så att fler människor slipper gå igenom det jag gjorde.”

Om bara kungens dag hade hörts! Trots Fadime och andra moderna kvinnors heroiska ansträngningar har hedersvölde och hedersförtrycke inte minskat utan istället ökat. Ingen enskild kultur eller nation kan göra anspråk på hederskultur som sin egen. En sak är dock säker: Sverige får inte tolerera det. Aldrig om en miljon år kommer jag att kunna acceptera det.

Vi tar hårt ställning mot hedersförtrycket i den nya svenska modellen. För det ändamålet ringer inte Stefan Löfvens höga stall. Detta påminner mig om antisemitismen i Malmö: när det är viktigt anstränger sig inte socialdemokraterna. Nu är det dags för kristallklar politik: en hårdare linje mot hedersbrott. Inte som regeringen, vänta till 2022.

Ignorera typerna av “moralisk polis” som hela tiden kommer tillbaka för att patrullera gatorna i din stad. Och hindra dem från att åka i sommar för att “presentera” sina barn utomlands.

Blljus hade gärna hört mer om vilka resurser som skulle göra det möjligt att komma till rätta med de universella frågor som Kristersson beskriver. Hårdare polisarbete kommer inte att magiskt lösa problemet av sig självt; snarare kommer det att kräva en lång rad andra investeringar, kanske mest akut lokal polis… Men det är väldigt uppenbart att man inte får plats med allt inom en halvtimme.

Efter en lång period av relativ enighet i svensk EU-politik är det politiska etablissemanget splittrat i klimatfrågan. På torsdagen, medan politiska ledare diskuterade EU:s politik, kritiserade oppositionen kraftigt regeringens miljö- och klimatförändringspolitik.

Efter att regeringen förra veckan meddelade att landet inte kommer att nå sina klimatmål, dominerade ämnet regeringens övergrepp i miljöpolitiken och konsekvenserna av detta på EU-nivå en parlamentarisk debatt om EU-politiken på torsdagen. Detta är ett område där det historiskt har funnits en hel del konsensus.

Enligt Kristersson ser den nya förvaltningen EU som Sveriges viktigaste klimatpolitiska plattform, och EU som en av världens viktigaste klimataktörer. Han lyfte också fram vikten av samarbete med industrin, eller “den nya industriella revolutionen”, till förmån för en grönare miljö. Svenska Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson har kommenterat de höga förväntningar som ställs på den svenska språkdefinierande organisationen.

Statsminister Ulf Kristersson svarade uttömmande på kritiken genom att påpeka att den tidigare förvaltningen skadat den gröna miljön genom att stänga ner fyra kärnkraftreaktorer, vilket han kritiserades för av oppositionen som påminde om att Moderaterna varit involverade i alla energiutbyggnadsprojekt under det senaste två decennier.

Ulf Kristersson Ung
Ulf Kristersson Ung

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!