Ulf Kristoffersson Längd

Sprid kärleken
Ulf Kristoffersson Längd
Ulf Kristoffersson Längd

Ulf Kristoffersson Längd – Ulf Kristofferson är en svensk journalist och författare som föddes den 7 mars 1956 i Kungsbacka, Hallands län. Han fungerar för närvarande som TV4Nyheterna politisk reporter och kommentator. Ulf Kristofferson började sin mediekarriär som reporter för Radio Göteborg och Ekot 1981 efter att ha avslutat sina studier i journalistik vid Göteborgs universitet 1980.

I början av 1980-talet arbetade han som frilansjournalist för Reflex Reportage och som korrespondent för SR Göteborgs föreställning Efter tta, som fokuserade på kulturella och sociala frågor.

Under åren 1985–1987 arbetade Kristofferson som tv-värd för SVT:s Ume-baserade regionala program Nordnytt. Efter att ha flyttat till Stockholm 1988 började han arbeta på SR Ekots redaktionella nav som reporter och programledare.

Efter att ha jobbat på Ekot ett tag i slutet av 80-talet blev han 1990 pocherad av SVT:s Rapport för att ta på sig rollen som programledare och redaktör för deras nya sena kvällsprogram. Kristofferson var även värd för den centrala Rapport-sändningen 19:30.

TV3 anlitade Ulf Kristofferson och Stina Dabrowski som programledare för deras nya program Halv 8 1992. Åren som följde var han programledare och producerade P1-upplagan av SR:s aktualitetsprogram Direkt och arbetade på Radio Stockholm som programledare och producent för 103,3 FM station.

Kristofferson var producent och redaktionssekreterare på Storstadsradion 1994, där han tillsammans med Staffan Dopping ansvarade för ett dagligt aktualitetsprogram. Detta markerade debuten för kommersiell radio i Sverige.

Efter att ha arbetat som frilansjournalist sedan 1994 började Kristofferson sin reportage- och kommentatorkarriär i TV4 den 1 januari 1995.Ulf Kristoffersons samtal med framstående politiker har väckt stor uppmärksamhet. Till exempel sände TV4Nyheterna den 7 januari 2007 klockan 19 en liveintervju med utrikesminister Carl Bildt.

Diskussionen omfattade ämnen som Bildts ägande av aktieoptioner i Lundins värdepappersbolag Vostok Nafta, Vostok Naftas band till den ryska gasjätten Gazprom och regeringens hantering av planer på att bygga en gasledning under Östersjön. Bildt var irriterad över hur Kristofferson formulerade sina frågor efter intervjun.

När Bildt höll presskonferens på UD dagen efter återupptogs den verbala sparringen. Några veckor senare upptäckte Kristofferson att utrikesminister Carl Bildt brutit mot lagarna genom att inte avslöja alla sina möjligheter i det amerikanska investeringsföretaget Legg Mason.

Efter att först ha förnekat rapporterna medgav Bildt så småningom att TV4 hade rätt. Expressens insändare Ingvar Hedlund påpekade att utrikesminister Carl Bildt “gör en pudel” för första gången på ett decennium. Efter avslöjandet granskade riksdagens konstitutionsutskott det och kritiserade senare Carl Bildt för att han inte lämnat ut sitt fulla optionsinnehav i Legg Mason.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie kesson kallade Ulf Kristofferson för en “rövskalle” på TV i november 2010. Detta fick Jimmie kesson och Sverigedemokraterna i pressen. Den 11 november 2010 sändes uttalandet i SVT som en del av dokumentären Sverigedemokraterna – vägen till riksdagen, och det publicerades även i Rapport samma dag.

Efter en presskonferens om Sverigedemokraternas valmanifest filmade SVT-teamet ett samtal mellan kesson och en av hans anställda. I klippet uttrycker kesson sin frustration över Kristofferson för att han pressade honom för numeriska detaljer och sa: “Intervjun har gått rätt åt helvete.”

kessons kritik av Kristofferson fick stor uppmärksamhet i media och TT:s artikel i ämnet syndikerades till alla Sveriges stora dagstidningar. T-shirts med texten “Jag är en skitstövel – Öppenhet och innovation” trycktes av motståndare till Sverigedemokraterna som svar på händelsen.

Ulf Kristoffersson Längd

Kristofferson tog ett halvårs sabbatsår från TV4 vid årsskiftet 2005 och 2006 för att skriva en bok om Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt. Både svenska och utländska medier bevakade utgivningen av boken “Fredrik Reinfeldt – i huvudrollen” av Bonnier Fakta i april 2006. En färsk biografi av en veteran tv-reporter, Ulf Kristofferson, gjorde mycket för att upplysa svenskar”, skriver The Economist under banderollen ” förklarade Reinfeldt “.

The Express publicerade boken flitigt, inklusive på en broschyr, förstasidan och flera inredningsuppslag. TV4 har baserat ett långt reportage om Fredrik Reinfeldt på bokens innehåll. Den svenska journalisten och romanförfattaren Ulf Kristoffersson bor i Storbritannien, där han ofta skriver om globala frågor. Född 7 mars 1956 i Kungsbacka, Hollans län, son till bonde och lärare.

TV4-nyheterna Nyheterna anställer Ulf som politisk reporter och kommentator. Han verkar bo för nära dig om du tänker på att han bor i Stockholm. Hans tidigare anställning omfattade bland annat kringsträckt journalistik för Reflex Reportage och reportage för kultur- och samhällsshowen Efter Atta. Mer än så är han ett erfaret proffs inom underhållningsbranschen.

Och medan hans första tv-jobb var på SVT:s regionala program Nordnytten i Ume under två år, är hans nuvarande tv-spelning på DR (1985-1987). Det finns en grupp framstående politiker som han har gjort exklusiva intervjuer med som väckt stor uppmärksamhet, till exempel Sveriges förre utrikesminister Carl Bildt, som intervjuades om sina investeringsbeslut i Lundins investeringsföretag Vostok Nafta.

De senaste tre åren har han suttit som styrelseledamot för Journalistförbundet, samt chef för TV4:s prisstiftelse och företagsvice vd/general manager. Skrivtid var det fortfarande oklart hur långt Ulf Kristoffersson kunde gå.

Ulf Kristoffersson Längd
Ulf Kristoffersson Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!