Ung Alice Webbkryss

Sprid kärleken
Ung Alice Webbkryss
Ung Alice Webbkryss

Ung Alice Webbkryss – Lewis Carroll, ett pennnamn för Charles Lutwidge Dodgson, publicerade sin barnbok Alice in Underland (även känd som Alice’s Adventures in Wonderland) 1865. Berättelsen följer Alice, en liten flicka, när hon gör äventyr i en ologisk värld. Det är Lewis Carrolls mest välkända verk.

Det globala biblioteksnätverket OCLC sammanställde en lista över de 500 vanligaste romanserna i bibliotek över hela världen från data i Worldcat-databasen, och den här boken rankas som nummer 202 på den listan.Ämnet för boken är självmord. När hon sitter och känner sig spänd ser Alice plötsligt en vit kattunge dyka upp framför henne. Han drar upp en klocka ur bakfickan och förklarar: “Kära nn, jag är sen!.

Han dyker ner i ett kaninskaft och Alice faller när hon tittar ner. Det är synd att hon förlorar tiotals miljoner dollar. Efter allt det finns det inget som är likt. Alice upptäcker nyckeln till en för liten fängelsehåla, äter en chokladask med oväntade resultat, slappnar av i en pool fylld av sina egna tårar och tvingas delta i en kommitté-kapplöpning.

Alice besöker flera platser, inklusive den vita kaninens hem, där kaninen misstar henne för att hon är tystlåten och ber henne stjäla hans händer. Hon dricker ur en kolv i huset, vilket får henne att svälla tills hon kan se taket. Vissa djur, inklusive odlan Bill, samlas för att ta reda på hur man får “monstret” ur huset, men Alice lyckas med att äta några kakor som gör att hon kan krympa till några millimeter i höjd.

Hon möter då en larv som äter vattenmelon och ger henne råd utan att döma, men visar också att hon kan återgå till sin normala storlek genom att äta svampen han sitter på, allt inom denna kompakta ram. På sitt första försök får hon dock en lång hals och kliar sig på en gås som tror att hon är en orm. När Alice återgår till sin normala storlek bjuder en kuri med ett fiskespö in henne till Hertiginna, där hon ser hur en skalbagge blir grå och får råd av den kloka Cheshire-katten.

På tekalas med Poskar och Hattmakar är Alice. 1865 illustration av Sir John Tenniel. Katten leder henne till Hattmakaren och Pskharen, där hon måste vara i händelse av en rädd tekalas.Alice tjurar och skjuter sig ur vägen. Hon upptäcker en hemlig gång i skogen som leder till palatsområdet, där hon möter en grupp soldater klädda som spelkort – av vilka några är besatta av att skandera om vita rosor i röd färg – och senare den imponerande och pråliga drottningen Hjärter Damm.

Ung Alice Webbkryss

Drottningen bjuder in Alice till en spektakulär krocketmatch, komplett med flamingos för klubbor och leguaner för klots. Alice är upprörd eftersom drottningen bara ger henne en futon och en matta att mysa på istället för en riktig sköldpadda (den sort som används för att göra falska sköldpaddssoppa) och ett grepp, som berättar historien om hennes skolår.

Sedan släpas Alice tillbaka till Hjärter Dams hem där hon måste hålla sig nära i rätt tid. Avsnittet är baserat på en engelsk barnbok, och Hjärter Knekt anklagas specifikt för att ha stulit bakels från Hjärter Dams kök.

Alice störtas av spelkortssoldater under den kaotiska kungliga hovscenen och gömmer sig senare i trädet hon satt vid i början av boken. Spelkorten var helt enkelt en lycklig slump som landade på henne. Berättelsen som skildras i denna bok från 1865 utspelade sig tre år tidigare, den 4 juli 1862, under ett sommarlov.

På morgonen gav sig Charles Lutwidge Dodgson (Carrolls riktiga namn) och Robinson Duckworth iväg för en picknick, tillsammans med de tre döttrarna till den gemensamma vännen Henry Liddell, åtta år gammal, Alice Pleasance och Edith Mary. Själva flygningen togs med rodeo uppför Themsen nära och ovanför Oxford, där det är en mycket utmanande vandring.

Dodgson berättade en historia om en föräldralös liten flicka som följde äventyr under bordet. Barnen älskade historien, och i slutet av dagen berättade Alice Liddell för dem att Dodgson skulle skriva ner den.

Efter det tillbringade Dodgson natten med att skriva ner vad han hade lärt sig om fallet. Resultatet utvecklades ytterligare under en ny historisk berättelse en månad senare, medan Dodgson och hans nyfunna vänner var ute och red.Pusslen skapades av Charles Dodgson själv.

Samtidigt hade Dodgson långsiktiga planer på att tillåta släppet av sagan. Han hade låtit andra barn i bekantskapskretsen titta igenom manualen och hade fått mycket beröm för det. Längden på manuskriptet Alice Liddell fick i julklapp var 15 500 ord.

Den version som Dodgson började utveckla för publicering utökades till 27 500 ord och innehöll bland annat ett framträdande av en Cheshire-katt och ett möte med en fräck hattmakare. Dodgson kontaktade den välkände illustratören John Tenniel som förberedelse inför bokens utgivning.

Den första tryckningen av Alice’s Adventures in Wonderland kom ut den 26 november 1865, utgiven av Macmillan. Där stod John Tenniel för de moderna klassiska bokillustrationerna, och han krediterades som “Lewis Carroll”, författaren. Charles Dodgson, känd som både riddare och matematiker, använde detta pennnamn för att skriva undercover.

Men de första 2 000 exemplaren släpptes inte eftersom Tenniel inte var nöjd med kvaliteten på kopiornas utskrifter. I december trycktes och distribuerades en andra tryckning, med år 1866 angett som publikationens utgivningsdatum. Den första upplagan såldes dock till New York-förlaget Appleton, som snabbt band upp det. Denna första tryckning konverterades till engelska 1866.

Ung Alice Webbkryss
Ung Alice Webbkryss

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!