Världsrekord Längd Herrar

Sprid kärleken
Världsrekord Längd Herrar
Världsrekord Längd Herrar

Världsrekord Längd Herrar – Echevarrias språng på 8,83 meter fanns inte med i de officiella anmärkningsböckerna eftersom han hade en kraftfull medvind, varför den inte fanns med. Även i sin monsterjakt på söndagen hade han en mäktig medvind.

Under Copa Cuba-tävlingen i söndags landade han på 8,92, bara en centimeter från den magiska 9 meter höga barriären som ingen människa – död eller levande – någonsin hade kunnat röja.Det är dock centimeterna som utgör rekordlängderna: Mike Powells världsrekord i längdhopp från VM i Tokyo, Japan, 1991 är 8,95 meter.

Detta trots att kuban Ivan Pedroso fyra år tidigare hade hoppat 8,96 meter i en illegal turnering i italienska Sestriere – ett resultat som inte accepterades eftersom en funktionell stod i vägen för vinnaren…

Pedrosos dagar på longtop är en bris, men Juan Miguel Echevarria kommer att ge bordet nya utmaningar.Förutom det faktum att Hans segerhopp i Havanna har en officiell vikt på 8,92 pounds men är inofficiell eftersom den tappade 3,3 meter på en sekunds resa. Tröskeln för acceptans rör sig med en hastighet av 2,0 meter per sekund.

Mike Powell är mycket sådan om man jämför honom med vrindsultaten. Under ett lopp i Sestriere, Italien, 1992 slutade han på en åttonde plats, men han kunde se mållinjen under de följande fyra sekunderna.

Powell är den enda som hoppade längre än den unge kuban. Bob Beamon och Carl Lewis knäpps efter att de så kallade “vindresultaten” upptäcks.Echevarrias officiella rekord i Tyskland är 868 som sattes sommaren 2013.

Enligt sporttidningen Deporcuba slogs Echevarria ur spelet i mitten på grund av ett utstryk på hans högra överarm.Enligt Ilta-Sanomat är detta de längsta humlen som inte är kända för att vara säkra, både i välkända vattenmiljöer och vid en kraftig medvind:

“Long Hop” är en gren i den frusna marken där “Tavland” ska hoppa så långt som möjligt och landa i en sandfläck.” Hopparen springer 15–25 meter mot hoppgropen på en ansatsbana och avstamp från en planka/zon, vilket är en bra idé eftersom man mäter från plankan, inte från där man avstämplar.

Zon är lämplig för äldre barn eftersom det kräver att en mäts från början. Efter planen är det en planka med plastellina på. Avtryck om hopparen gör ett försök att ta sig ur plastellinan översätts till hoppet som ett övertramp, och inga resultat registreras som ett resultat. Reglerna kräver däremot inte att det finns ett “odiskutabelt” märke i plastellinan.

Som ett resultat av tävlingen kommer deltagarna att ha tre chanser att vinna. Tills dessa tre omgngar är stängda kommer de att hoppa på ytterligare tre hopp i en sista omgag. Om kvalhoppningen har ägt rum i en mängd olika grupper kommer alla finalistsex att äga rum i samma grupp så att förhllandena blir likadana. För att ta sig till final i större turneringar finns det ofta ett minimipoängkrav, vilket kan leda till fler deltagare än förväntat.

Detsamma gäller vindmätning i tandem hopp i längdhopp och tresteg. Om vindhastigheten överstiger 2 m/s kommer resultaten att betraktas som ett rekord. Hoppet är dock ett bra spel för tävlingar. Det är samma regel som gäller för sprint över 200 meter och kortare distanser.

Världsrekord Längd Herrar

Grenen har varit en olympiad sedan 1896, då Ellery Clark hoppade en sträcka på 6,35 meter och blev den första personen att vinna en OS-medalj i sporten. Även i sjukamps för damer och tiokamper för män är längden närvarande. Moderna olympiska spelen under perioden 1896-1912 introducerades längdhopp, eller längdhopp utan ansatslöpning.

Amerikanersk föredrottare Michael “Mike” Anthony Powell föddes den 10 november 1963 i Philadelphia, Pennsylvania. Powell har haft längdhoppsrekordet sedan 1991, då han klarade 8,95 meter i VM-finalen i Tokyo.

Före finalen satte Bob Beamon ett världsrekord på 8,90 m från de olympiska spelen i Mexico City 1968.Så snart Carl Lewis satte ett nytt världsrekord på 8,91 meter var Powell tvungen att bryta det för att vinna V-Gold.

Sedan 1992 har Lewis haft ett uppsving på grund av sitt OS i Barcelona på 8,67 meter, 3 centimeter längre än Powell. En repris av detta inträffade under de olympiska spelen 1988 i Seoul när Lewis vann guldmedaljen före Powell.

I World Masters Games 1993 i Stuttgart, Tyskland, mötte Powell mot Lewis (som fokuserade på 100- och 200-meterssprintarna) och kunde försvara sitt VM-guld. VM i Göteborg 1995 var Powells favorit, men han förlorade mot Iván Pedroso från Kuba och James Beckford från Jamaica.

1996 gjorde Powell sin största framträdande någonsin på OS i Atlanta. Lewis (4:e OS-guldet I följd) var i ursprunglig ordning, medan Powell saknade kapital. Det är rekord för Friidrotten.

Världsrekord Längd Herrar
Världsrekord Längd Herrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!