Wanda Bendjelloul Familj

Sprid kärleken
Wanda Bendjelloul Familj
Wanda Bendjelloul Familj

Wanda Bendjelloul Familj – Wanda Bendjelloul är frilansskribent, TV- och dokumentärfilmsproducent och filmkritiker som har bidragit till bland annat Dagens Nyheter och Nöjesguiden.2012 blev hon känd för sin blogg, “Feministisk filmfasta”, där hon utforskade vad som händer när man helt avstår från att se filmer regisserade av män.

Dalenglitter, en roman om fördelarna med att bli en hjälte, kommer att publiceras 2020. En recensent beskriver boken som en ovanligt avslutad debut, med en kvick behandling som tangerar bisarran. Den förklarar varför människor föds in i specifika sociala grupper och hur starkt begränsad deras frihet att röra sig över nationella gränser är.

Vidare diskuterar hon hbtq-personers kamp och jämförelsen av den polska demokratin i sin bok.Danusia Theodora Skribent, kritiker, journalist, producent av tv-program och dokumentärer Den svenska journalisten Elisabeth Lindblom Bendjelloul har bidragit i tidningar som Dagens Nyheter och Nöjes Guiden.

Hans polska mormor, Malgorzata Lindblom, bor kvar i familjehemmet i Enskededalen i södra Stockholm.Hon flyttade hit från Polen 1974 och började arbeta som redaktör. Han var hennes far, Leif Lindblom.Detta är en förkortad version av en artikel om Wanda Bendjellouls liv. Genom att använda ditt linjekort, logga in eller registrera dig för ett konto får du tillgång till alla funktioner.

Från 1996 till åtminstone 2012 arbetade Johar Bendjelloul som reporter och programledare för bland annat SVT:s Kulturnyheterna, Babels programledare och redaktör samt Aktuellts programledare och redaktör. Sedan 2010 har han tjänstgjort som chef för SVT1:s Gomorron Sverige.

Från januari 2013 till januari 2017 var han programledare för P1 Morgon i Sveriges Radio.Han utsågs till “2014 års stylist” av den norska tidningen Journalisten. Från januari 2017 fram till november samma år hade han tillsyn över programmeringen för Studio Ett och Sveriges Radios europeiska podcast.

Han arbetade som skribent och evenemangsplanerare för Dagens Nyheter från november 2017 till april 2021. Han är värd Ekot, och han är tillbaka på Sveriges Radio 2021. Född 10 september 1975, svensk journalist, filmkritiker och författaren Wanda Danusia Elisabeth Lindblom Bendjelloul går under hennes förnamn Danusia.

Bendjelloul är frilansskribent, tv- och dokumentärfilmsproducent och har skrivit om filmer för flera publikationer genom åren, bland annat i Dagens Nyheter och Nöjesguiden. 2012 blev hon känd för sin blogg “Feministisk filmfasta”, där hon utforskade vad som händer när man helt avstår från att se filmer gjorda av män.

2020 gav hon ut Dalenglitter, en roman om hårt arbete. En recensent beskriver boken som en ovanligt lysande debut där handlingen går snabbt framåt, ofta på gränsen till det bisarra. Detta visar hur ens sociala status bestäms vid födseln och hur ens frihet att röra sig över nationella gränser begränsas.

I boken diskuterar hon också de försämrade villkoren för hbtq-gemenskapen och den alltmer auktoritära trenden i Polen.Farstaglitter “är ett arkaiskt förtal som används för att nedvärdera förortshemmafruar för att de är smaklösa och råa.Författaren Wanda Bendjelloul, som tillbringade sin barndom i Stockholmsförorten Enskededalen och vars första roman, Dalenglitter, nyligen kom ut, är på uppdrag att återuppliva termen.

Dalenglitter kretsar kring en ung kvinnlig huvudperson som förblir namnlös under hela romanen av Wanda Bendjelloul. Hon bor med sin polska ensamstående mamma, som tycker om att se lyxlägenheter som hon aldrig kommer att ha råd med, och huvudpersonen jobbar på en snabbmatsrestaurang medan hon försöker klara sitt förarprov.

Wanda Bendjelloul Familj

Kassörstjejerna är alltid fantastiska, och den friterade aromen ligger kvar i fingertopparna även efter att du har betalat.Väntan är kort. Som filmkritiker och journalist får jag säkert frågan “ska du inte ge ut en bok?” varje minut. Det var då jag skulle lägga till, “och då sa jag alltid “Cool! Jag är nyfiken på ämnet. Vänligen föreslå några ämnen för min nästa artikel. Du skriver en bok efter att du redan har haft berättelsen, vilket kan låta löjligt. Med andra ord, jag hör det här för första gången.

Men när Bendjelloul mognade började hon hämta inspiration till arbetet från sina minnen av barndomens händelser och platser. Den skarpa socioekonomiska klyftan mellan Bendjellouls barndomskvarter Enskede och Enskededalens förort, där huvudpersonen och hennes mamma för närvarande bor, har haft ett betydande inflytande i hennes liv och är ett stort tema i boken.

Detta har förändrat mitt sätt att tänka på människor, mina karriärmål och det material jag väljer att använda i mitt arbete. Och jag tror att den här romanen till stor del handlar om den mellanvägen, om att kunna anpassa sig till olika miljöer samtidigt som man känner sig som en outsider. Det är, och har alltid varit, ett av mina primära mål.

Bendjelloul liknar sitt tillvägagångssätt att presentera klassen med en rysk docka med mindre dockor inuti. Huvudpersonen sliter på snabbmatsaffären, men hennes polska släkting, som liksom så många andra östeuropeiska män har tvingats ta arbete på byggarbetsplatser runt om i Västeuropa och därefter dör på jobbet, hamnar ytterligare ett snäpp ner i klassamhället.

Bendjelloul kommenterar hur osynliga dessa arbetare är och om det enorma antalet män i hennes egen familj i Polen som var tvungna att migrera.Dessutom fungerar de tillförlitligt även i de tuffaste miljöerna! Jag tror inte heller att vi har tillbringat tillräckligt med tid på att diskutera överflöd av tvivelaktiga företag som jagar dessa hanar.

Wanda Bendjelloul Familj
Wanda Bendjelloul Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!