Åke Strömmer Gunnar

Sprid kärleken
Åke Strömmer Gunnar
Åke Strömmer Gunnar

Åke Strömmer Gunnar – Radiooperatören Ke Strömmer, 68 år, pratar morsekod. Han har varit sjuk ganska länge och avslöjade för Aftonbladet i januari att han bara tål att ta ledigt en dag. Hans röst har sänts via radio under de senaste 40 åren, och den har hörts i praktiskt taget alla större sammankomster. Hela familjen samlades på sjukhuset i en sjuklig uppvisning av solidaritet.


Pär, hans son, minns att allt var lugnt och tyst och att alla hans vänner och familj var där när han gick.Oron är intensi samtidigt var sjukdomen svår och långsam, för både ke Strömmer och hans nära och kära. Cancern bekämpades av radiostjärnan i två år tills sjukdomen slutligen vann. Det var länge sedan och trots allt är det härligt att kunna ta sig framåt, som Pär uttrycker det.

Erik Strömmer blev känd för sitt arbete med bland annat Radiosporten och hans röst har hörts på flera sportevenemang i över 40 år.Han är vad man skulle kalla en sportskribent. På sitt eget språk kan han dock kallas en revykung; hans senaste verk har premiär i Borlänge under de kommande månaderna.

Han har åstadkommit så mycket och är en mångbegåvad artist inom elektronisk media att han förtjänar att räknas till de stora mästarna, vilket vännen Lars-Gunnar Björklund konstaterade i en intervju med aftonbladet.se.ke Strömmer var en novis högtalare som stack ut i musikaliskt sällskap.

Han samarbetade i tv-program, skrev raptexter och producerade hitskivor.Ändå förknippar de flesta lyssnare honom med radioprogrammet Radiosport.Han dök upp på Sveriges Radio redan 1958. Han började arbeta på Radiosport 1963 och hade 1965 blivit befordrad till chef för idrottsavdelningen. Men innan han kom hade Ke Strömmer redan samlat på sig sin egen radioerfarenhet.

Innan dess, för mer än 30 år sedan, spelade han musik i det nattliga musikprogrammet “Midnight hour”, vid sidan av dåtidens toppnamn inom popmusik.ke Strömmer föddes i Härnösand, men flyttade som ung till Borlänge för att slippa en hård uppväxt.

Hans tid i radiobranschen i Falun stad spelade tveklöst in i detta. Från 1979 bodde han där. I början av 1980-talet anställdes han som köksmästare i Borlänges Folkets Hus.Han var kvar i Folkets Hus till 1987, då han återgick till sin tjänst som häradshövding i Falun.Borlänge kommun tilldelade honom sitt årliga kulturpris i december förra året för hans insatser.Det här var en stor sak, sa han, för en revygubbe att vinna priset.

Åke Strömmer Gunnar

Svenske advokaten Gunnar Sören Folke Strömmer föddes den 19 september 1972 i rnsköldsviks församling, Västernorrlands län. Han har tjänstgjort som Moderaternas sekreterare sedan den 12 oktober 2017. Dessförinnan var han biträdande advokat på Gernandt & Danielssons Stockholmskontor.

Efter gymnasiet började Gunnar Strömmer sin yrkeskarriär inom Moderata ungdomsförbundet där han var ordförande för MUF och Moderat skolungdom i rnsköldsvik 1988–1991. Under åren 1990–1991 var han ordförande i Moderata. Skolungdom i Västernorrland, 1991–1992, som ledamot av riksrådet för Moderat skolungdom, och 1992–1994, som vice ordförande i MUF Uppsala län. Sedan 1998 har Strömmer som ordförande varit ordförande för Moderata ungdomsförbundet.

Under 2001 var han anställd på Institute for Justice i Washington, DC, en självbeskriven “rättslig praxis för allmänt intresse” som förespråkar individuella friheter som rätten att äga egendom, ha politiska övertygelser och tala fritt.

Strömmer grundade Centrum för rättvisa 2002; det är en ideell organisation vars uppdrag är att bevara svenska medborgares rättigheter genom användning av lagen, utbildning av framtida advokater och öppen diskussion.

Gruppen företräder människor i domstol så att de kan skydda sina rättigheter till rättvis behandling, föreningsfrihet, företagsfrihet, äganderätt och rättssäkerhet. Strömmer satt i styrelsen för Centrum för rättvisa och sedan som dess föreståndare mellan åren 2002 och 2011.

Han och hans tidigare Center for Justice-kollega, Clarence Crafoord, har representerat klienter i flera uppmärksammade ärenden. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, fallet med Josefine Midander och Cecilia Lönn, som nekades tillträde till juristutbildningen vid Uppsala universitet på grund av universitetets användning av etniska kvoter. Alla tre domstolsnivåerna fann universitetet skyldigt till olaglig diskriminering på grund av ras eller etnicitet.

Den nuvarande antagningspolicyn vid universiteten formades av Högsta domstolens beslut i 2006 års mål Midander-Lönnmlet, som skapade ett prejudikat för kvotering och andra former av positiv särbehandling.2004 fick Strömmer Bohmanpriset från Gösta Bohmans fond för konceptdialog.

Som en del av en undersökning av illegala partidonationer som gjordes inför det svenska valet 2022 kom Strömmers namn upp. Efter sin pensionering från Radiosporten 1996 tog han en frilanstjänst hos TV4 där han tillsammans med sin tidigare kollega och parhäst på Radio A, Lennart Julin, rapporterade om flera stora friidrottsmästerskap.

Han arbetade också för svensk nationell tv och tillhandahåller analyser av sportevenemang för digitala sändningar av olympiska sommarspelen 2000 i Sydney. Han rapporterade om sa-Nisse för inte bara radio utan även tv och filmer.

Åke Strömmer Gunnar
Åke Strömmer Gunnar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!