Akelius Förmögenhet

Sprid kärleken
Akelius Förmögenhet
Akelius Förmögenhet

Akelius Förmögenhet – På grund av Rysslands invasion av Ukraina sa den svenske mångmiljonären Roger Akelius att han kommer att fördubbla donationerna till FN:s flyktingkommissariat och FN:s barnfond i mars.

Nu avslöjar han hur mycket av hans välvilja som kommer att misstolkas som välgörenhet. Efter Rysslands invasion av Ukraina förutspådde miljonären Roger Akelius, 77, att han skulle fördubbla alla donationer från svenskar till FN:s flyktingkommissariat och FN:s barnfond under mars månad.

Roger Akelius etablerade sig som skatteberedare och 1985 sålde han sin skattedeklarationsprogramvara. Sedan dess har han samlat på sig miljoner genom sin fastighetsverksamhet, tidigare känd som Akelius Commercial Property och nu känd som Akelius Residential Property. Idag förvärvar Akelius 18 000 boendeenheter i 30 större städer i Europa och Nordamerika.

Genom sin stiftelse, Akelius Foundation, har Roger Akelius donerat miljontals dollar till värdiga ändamål under flera år. Sett till utseendet, i slutet av mars, kommer Akelius att behöva ponnya upp en rekordsumma för att täcka biståndsgruppernas investeringar i Ukraina.

Expressen har tidigare rapporterat att Roger Akelius lovat att donera 95 % av sin förmögenhet till välgörenhet genom Akeliusstiftelsen. Han har spenderat ungefär hälften av sina egna pengar, och det som blir över efter donationer går till stipendier och utbildning för framtida Akelius-anställda. Roger Akelius hävdar dock att det inte finns några gömda minor på lekplatsen.

Bebisar skrattar och barn tycker att det är fantastiskt. Han sa till Expressen att det inte var själviskt av dem att vilja ha pengarna han gav dem. Det är nu tredje veckan i mars och svenska folket har redan skänkt en enorm summa pengar till välgörenhet i Ukraina. Enligt Expressens rapportering väntas UNHCR och Unicefs sammanlagda månadsbudget överstiga 500 miljoner svenska kronor på måndag.

Eftersom Akeliusstiftelsen kommer att avslöja donationerna är det säkert att anta att i slutet av mars kommer mer än en miljon svenska kronor att ha samlats in för den ukrainska luftbroen. UNHCR:s Erik Johansson berättade för Nyheter24 att organisationen fått 286 miljoner svenska kronor i mars, pengar som skulle fördubblas av Akeliusstiftelsen.

“Engagemanget för de fattiga i Ukraina är enormt”, skriver han i en mejl. Roger Akelius själv är överlycklig över att behöva göra av med en så stor summa pengar.Det är en stor affär. Jag är tacksam att så många svenska män är villiga att hjälpa till.

Mänskligheten är manlig, sa han till Expressen. Regeringen har utlovat 500 miljoner kronor för humanitärt bistånd för att täcka kostnaderna för flyg till och från Ukraina, och pengarna måste betalas tillbaka under de kommande dagarna.

Akelius Förmögenhet

Detta inkluderar en betalning på 85 miljoner dollar till Internationella Röda Korset (ICRC), samt uttalandet från Sidas Jakob Wernerman och Ukrainas Bryndisi-minister Matilda Ernkrans på en presskonferens: “Vi prioriterar snabba betalningar till nyckelaktörer för att möta de mest akuta behoven på plats i Ukraina” (S).

Internationella rödakorskommittén (ICRC) kommer att få 10 miljoner dollar, FN:s barnfond (Unicef) kommer att få 50 miljoner dollar, FN:s flyktingkommissariat (UNHCR) kommer att få 50 miljoner dollar och World Food Program (WFP) ) kommer att få 75 miljoner dollar. Werneman hävdar att dessa aktörer för närvarande åtnjuter de bästa förutsättningarna för att konkurrera på marknaden mot världens mest begåvade individer.

Det finns 230 000 000,00 svenska kronor tillgängliga för senare betalning. Vilken organisation som kommer att uppmanas att hjälpa till beror enligt Sida på det nuvarande säkerhetsläget, människornas behov och de möjligheter som finns för dem.

Den humanitära krisen i Ukraina är allvarlig och utbredd, särskilt i de sydöstra och nordöstra regionerna. För Jakob Wernerman innebär det en omedelbar kris inom vatten, mat och sjukvård.

Attacker mot civil infrastruktur, inklusive sjukhus och skolor, och restriktioner för hjälparbetare ökar allt i konfliktområden. Internationella rödakorskommittén (ICRC) har kontor i både Mariupol och Kiev.

De förser den fattiga befolkningen med mat, vatten och filtreringssystem, samt hjälper till i medicinska anläggningar och under evakueringar, enligt Jakob Wernerman.
Leverans av mat under World Food Programme (WFP) till städer som Charkiv och Dnipro har redan börjat.

FN:s internationella barnnödfond (Unicef) har planer på att ge 2,2 miljoner barn i nöd rent vatten, sjukvård, utbildning och psykosocialt stöd. FN:s flyktingkommissariat (UNHCR) har transit- och mottagningscenter i Ukraina där fördrivna män kan få tak över huvudet, mat och andra förnödenheter.

Moldavien har redan tagit emot 300 000 ukrainska flyktingar, varav 100 000 har bosatt sig i landet sedan dess.Cervenka hävdar i sin bok att det finns tre grunder; Det bekräftar Roger Akelius. Två av dem är identiska, tar 95 % av vinsten och kan bara skänka pengar till goda ändamål.

Och en annan med sina barn som sköter sig. I teorin är en stiftelse i ett skatteparadis som Bahamas bara ett fint sätt för rika människor att behålla sina pengar på banken, men i praktiken är en stiftelse på Bahamas bara ett privat bankkonto. Det är på samma sätt som många svenska och danska stiftelser helt enkelt har ett skattefritt sätt att placera sina gåvor samtidigt som de har tillsyn över sina fonder och innehav i värdepappersform.

Akelius Förmögenhet
Akelius Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!