Alfons Åbergs Mamma

Sprid kärleken
Alfons Åbergs Mamma
Alfons Åbergs Mamma

Alfons Åbergs Mamma – Alfons berg bor med sin pappa. Men vart tar Alfons mamma vägen.En intervju med Alfons bergs skapare, Gunilla Bergström, finns här.Första frågan från redaktör Inger Wikström: “Var är Alfons bergs mamma?” Och under den tiden står Gunilla Bergström fast.

Det är något många har funderat på, men Gunilla Bergström tycker inte att det behöver finnas ett komplicerat svar på frågan eller ett svar som går utöver huvudpoängen.Hon vill visa att det är helt acceptabelt att bo ensam med sin pappa.

I den här 40 minuter långa intervjun berättar Inger Wikström och Gunilla Bergström om ett brett spektrum av ämnen. Särskilt anmärkningsvärt är Alfons bergs unika utseende och Bergströms collageteknik. Som avslutning kommer Gunilla Bergström att diskutera de formativa och mycket personliga upplevelser som har präglat hennes författarskap.

Svenska författare och journalist Gunilla Bergström (1942-2021). Bergström är en produktiv barnförfattare som har skrivit böcker om Alfons berg, Milla, Mia och många andra. Hennes barnböcker om Alfons berg har också bearbetats till en tv-serie. Bergström sitter just nu i den näst sista stolen på Svenska barnboksakademin.

Bra jobbat, Gunilla Bergström! Vikten av hennes arbete är helt enkelt omöjlig att tona ned. Det är inte många författare som har varit så älskade som Astrid Lindgren var under hela sin livstid. Okej, det här är den femte och sista. Faktum är att böckerna har översatts till en uppsjö av språk. Hur många varor som har sålts är omöjligt att beräkna.

Vilodag och lek. Dejtkväll och fotboll. Både vuxna och barn har hittat förebilder i Alfons bergs böcker, vilket gör det möjligt för dem att mer bekvämt spela ut en mängd olika vardagsscenarier. Som att inte vilja sova ensam (“Godnatt, Alfons berg”) eller umgås med en förälder som läser tidningen mer än du gör (“Aja baja Alfons berg”). Eller så kan du helt enkelt vara för återhållsam för att säga ifrån.

För i Bergströms värld hittar du också känslan av rädsla, förtvivlan, ensamhet och dysterhet. Alfons berg, huvudpersonen i en av sommarens populäraste barnböcker, “Alfons och odjuret”, drömmer om en knytnäve rakt i nyllet av lill-killen och dras sedan av trevlig samvetskval som övergår i en skrämmande fantasi om ett monster under sängen. Ogräs och spott. Kanske finns Lillkillen inte längre! Alfons enda önskan var att han skulle leva bra och äta bra.

Vad ett litet barn gör naturligt, antar jag.Om en person, oavsett kön, tvingats uppfostra ett barn ensam, skulle Alfons bergs pappa ha varit en skakande källa till identifiering.Det fanns inget sant paradis där barn kan springa fritt i sällskap med sina äldre. Collagemiljöer skapade av Gunilla Bergström betonar bara de viktigaste delarna. Det som drev berättelsen framåt eller lyfte fram nyckelscener. Resens fantasi gick i uppfyllelse.

Alfons Åbergs Mamma

Jag tror att varje person som någonsin haft barn eller läst för barn mellan åren 1970 och nu kan nämna minst en Gunilla Bergström. Vi har fått bra hjälp med dunkandet av skridskoåkaren Björn Gustafson, som läst böckerna och trailers: “Ska bara, ska bara, jag blir galen p ungar som ska bara” och “Du rör väl inte sgen?” Dessutom har Bergström satt folk i arbete. Genom sina böcker lämnade Björn Gustavsson Alfreds arbetsrock och gick till det bruna pyjamas-soffbordet för att bli ett med böckerna.

För att inte tala om Georg Riedel, som graciöst avancerade från Pippi till Alfons. Alla är bekanta med den igenkännliga baktakts-trudelutten som används som filmsignatur. När allt är uppdelat i tusentals kanaler kan det vara bitterljuvt att tralla på låtarna.

Men du får inte glömma Bill & Bolla-böckerna, som författaren betygsatte högt och som vi nu kan kalla autofiktion. Boel är Gunilla Bergströms autistiska dotter; vi träffar henne och hennes två äldre bröder, “han s klok och hon en stolla”, i böckerna. I en söndagsintervju för två år sedan sa Bergström “När man kan börja skoja om det tuffa så har man näsan över vattnet.”

Tidningen nämnde att My Vingren hade gjort research för det extremt dyra adoptionsbidraget, men att hon trots sina ansträngningar inte blivit erkänd för dem.Peter Wolodarski är säker på att DN bör ge ett kvitto. Det ska inte råda någon tvekan om det: vi ska vara generösa med pengar, säger han. Han önskade att han tidigare kunnat ta Vingrens kritik mer till sitt hjärta.

Varken jag som chefredaktör eller Matilda E. Hanson, som tidigare var redaktör på detta projekt, har hört från My Vinberg sedan vår utredning startade i mars 2021. Utan att ha pratat med Patrik har hon inte haft kontakt med honom (Lundberg). Det ledde också till ett tillägg där vi införlivade hennes forskningsbidrag, som han uttrycker det.

Forskning utgör en relativt liten del av våra rapporters omfattande utredning. Med det sagt är det fortfarande svårt att tro att hon är vilseledd. Vår ansvariga redaktör kommer att höra av sig för att dela med sig av hennes tankar.

Det som förvånar mig är att hon inte har pratat med någon annan på DN om det. Vi vill göra rätt för oss själva om det finns ett problem, speciellt om det är något vi inte kan ta ansvar för. Jag tror att hon känner så, men vi måste prata med henne om varför det inte har resulterat i en övertygande bild.

Innan han läste artikeln i Expressen hade Wolodarski ingen aning om att Vingrens namn hade taggats. Vi lägger till artiklar och svarar på frågor som dyker upp naturligt, även om jag inte får många av dem. Jag har ingen okunskap i denna fråga.

Alfons Åbergs Mamma
Alfons Åbergs Mamma

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!