Stefan Åsberg Familj

Sprid kärleken
Stefan Åsberg Familj
Stefan Åsberg Familj

Stefan Åsberg Familj – Fokus på: Även om finanssektorn hade varit hans avsedda destination, avledde bankkrisen i början av 1990-talet hans uppmärksamhet. Från och med just nu är Stefan sberg SVT:s man i Nordamerika. Han tjänar mycket på sina kurser i ekonomi. Utrikeskorrespondenten argumenterar: “För att förenkla måste man förstå.”

Stefan sbergs hemstad i Washington DC är vid tiotiden på kvällen när civilekonomen kontaktar honom från Sverige. Han har precis läst klart morgontidningen och ska snart resa till Florida för att göra ett reportage om sexförbrytare, men inte innan han har sett några timmars sändning av sport (fotboll och ishockey är favoriter). En typisk söndag för en reporter som täcker internationella nyheter.

Ända sedan 2002 har Stefan sberg rapporterat om flera ämnen från Nordamerika för SVT. I sommar avslutas det befintliga fyraåriga avtalet. Efter det åker vi tillbaka till vårt hus. Det är lättande, speciellt för att min fästmö Ulrika var begränsad till praktik på grund av att hon saknade arbetsvisum. Som ekonom ser hon fram emot att flytta till Sverige för sitt nästa jobb.

Stefan Sberg har alltid varit intresserad av affärer och har planerat att göra karriär inom finans, varför han bestämde sig för att studera internationell marknadsföring vid Uppsala universitet. Att få en tjänst som ekonom i Gävle var dock utmanande på grund av bankkrisen som drabbade staden i början av 1990-talet. Det var ännu inte dags att flytta, eftersom han nyligen hade blivit pappa.

Svaret blev en praktikplats på lokalradion där han arbetat deltid sedan tonåren, främst på idrottsavdelningen. Stefan sberg säger att han är en mycket konkurrenskraftig individ som utmärkte sig snabbt inom journalistiken. Efter att ha lämnat radion fick han arbete inom lokal-tv och blev fyra år senare rekryterad av Rapport i Stockholm. Den första vändningen i USA inträffade mellan 2002 och 2007. Det har aldrig fallit mig in att göra något annat. Detta är mer än arbete; det är ett sätt att leva.

Stefan Åsberg Familj

Han känner sig särskilt lyckligt lottad över att ha fått denna ekonomiutbildning i höst, när så mycket uppmärksamhet har ägnats det försämrade tillståndet i den amerikanska budgeten. Det är ett utmanande ämne. Inom ramen för 36 sidor har jag bara några minuter på mig att förklara en uppgörelse. På grund av detta är jag evigt tacksam för den tid jag tillbringade på college med ekonomi som huvudämne.

Försök alltid tänka framåt. Då och då får han många förfrågningar från inhemska nyhetskanaler som vill att han ska ge livekommentarer om aktuella händelser i deras sändningar. De veckor han inte är anmälningsskyldig är han fri att göra det. Ibland får jag stanna på ett ställe några dagar, men vanligtvis är jag på resande fot tre eller fyra dagar i veckan.

Att ständigt kämpa mot sin egen tidsbrist är en utmaning. Du bör också anstränga dig för att förutse potentiella hot. Stefan sberg och hans fotograf väntade på New Yorks flygplats La Guardia på tillkännagivandet av årets Nobelvinnare i litteratur. Som svar på Alice Munros nominering bokade de omgående flyg till Toronto, där hon bor.

Författaren var i Vancouver, som var fem timmars flygresa från Toronto, men att ta sig dit var lätt nog; allt som behövdes var ett flygplansbyte. Till slut, efter ytterligare en timmes flygning, nådde vi halvön där Alice Munro gömde sig. Han är inte rädd för sin egen säkerhet, även om han ofta reser genom farliga kvarter.

På grund av min rädsla för att köra bil är det att resa i jobbet den största faran jag står inför. Andra möjligheter finns dock. När vi var i Haiti hjälpte vår lokala kontakt oss att undvika att bli rånad under pistolhot och förlora vårt fordon och vår utrustning. Eftersom USA spelar en så central roll i världsfrågor, ser Stefan sberg det som en stor ära att få studera dess kultur och människor.

Dessutom njuter han av den avslappnade atmosfären, som han menar saknas i det egna Sverige. Det råder en vänlig och avslappnad atmosfär, och någon i närheten lagar ofta en BBQ. Det är goda nyheter för dig, eftersom Washington är en fantastisk stad för besökare från andra länder. USA:s byråkrati Förutom att vara separerad från sina nära och kära i Sverige ser han inga större nackdelar med livet i landets huvudstad.

Å andra sidan överraskar USA:s efterblivenhet och byråkrati honom ofta. Nätbank är inte alls som sin svenska motsvarighet och checkar används fortfarande i stor utsträckning. Allt går långsamt eftersom ingen är villig att riskera att gå utöver sin förmåga. Att ringa många telefonsamtal och skicka många e-postmeddelanden är nödvändigt när du lämnar in ett försäkringskrav.

Efter nästa sommar, skulle du vilja åka tillbaka till USA? Det aktuella målet är att framgångsrikt genomföra denna tävling och återvända till Sverige. Men om det händer, skulle jag vilja börja på nytt med ett nytt jobb i ett avlägset land. Det är ganska bekvämt, eftersom du kan undvika mycket poteinitialt stressande interaktioner på detta sätt.

Familj Stefan sberg; Journalisten Rolf Än i dag kallar Stefan Sberg fortfarande sin födelseort Sverige för hem. Han föddes där den 28 april 1968. Hans födelseort var Staffans församling i Gävle stad. 1992 tog Sberg examen från högskolan med en kandidatexamen i nationalekonomi. 1993 började han sin karriär på Sveriges Television och placerades genast i det lokala nyhetsprogrammet Mittnytt.

Mellan 2002 och 2007 och igen mellan 2010 och 2014 bodde Sberg i Washington, DC, och arbetade som journalist för en utländsk dagstidning. För att utföra sitt journalistiska ansvar var han baserad i Mellanöstern från september 2015 till september 2018. Ja, han var där vid den tiden. Hans avsedda studieområde var finans, men bankkrisen i början av 1990-talet skickade honom in på en ny väg.

Stefan Sberg är för närvarande rapporteringsansvarig för SVT i hela Amerika. Dessutom har han haft stor nytta av sin förtrogenhet med ekonomi. Utrikeskorrespondenten gjorde iakttagelsen att “för att förenkla måste du förstå.” När Stefan Sberg, infödd Washingtonian, får ett samtal från sitt civilekonomprogram i Sverige är klockan närmare 10 på morgonen i hans hemstad.

Stefan Åsberg Familj
Stefan Åsberg Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!