Ali Boulala Olycka

Sprid kärleken
Ali Boulala Olycka
Ali Boulala Olycka

Ali Boulala Olycka – Den svenska professionella skateboardåkaren Ali Boulala (född 28 januari 1979) har medverkat i ett antal skateboardfilmer, inklusive de för Flip Skateboards (Sorry, Really Sorry) och Osiris (Subject to Change).

Flip Skateboards, Independent Trucks och Flip Wheels är alla stolta över att stödja Boulalas skridskoåkning. Trots att han utsågs till medlem i Kr3w Clothing Team igen 2010, är Boulalas namn inte längre synligt på företagets hemsida från och med 2014.

Skateboard för Boulala handlade om det okonventionella; han letade efter oslagbara platser och försökte alltid nya trick. Dessutom blev han känd efter att hans misslyckade försök att ollie Lyon 25, ett 25-stegs trapphus i Lyon, Frankrike, fångades på film och släpptes i Flip 2002-videon Sorry. Förutom sin skridskokarriär är han känd för att ha medverkat i varenda en av Baker Skateboard-videor.

Skateboards som bär Boulalas märke har sålt i hundratusentals sedan han blev proffs 1997, och tidningen Transworld Skateboarding visade honom på omslaget.På grund av hans berusade upptåg offentligt nekades Boulala tillträde till USA.

Det går inte att säga när eller hur länge han kommer att kunna återvända till USA. Tillsammans med Aaron Pearcy, Jim Greco, Andrew Reynolds, Erik Ellington och Dustin Dollin är han medlem i en vänskapsgrupp känd som “Piss Drunx” (PD).Shake Junt, som Dollin uttryckte det i en intervju 2011, är den “nya Piss Drunx.”

Shane Cross, som åkte som passagerare med Boulala den 7 mars 2007, dödades i en motorcykelolycka i Melbourne, Australien. Boulala fick allvarliga skador vid kollisionen. Båda ryttarna hade druckit innan de gav sig ut på resan och ingen av dem tog på sig en hjälm. I en artikel efter olyckan avslöjade tidningen The DailyTelegraph i Sydney, Australien:

Alkoholhalten i blodet mättes och både Boulala (0,162) och Cross (0,18) låg betydligt över den lagliga gränsen.Kvällen innan hade Boulala och Cross setts på en populär stadsbar som heter Cherry Bar. Efter det drack de öl hos en kompis. Efter att ha gjort två eller tre kretslopp av blocket uppskattade länsrättsdomaren Sue Pullen att Boulala kraschade in i hotellväggen ungefär klockan 01.05.

Boulala låg i koma i fyra månader innan han anklagades, dömdes för vårdslös körning och fick fyra års fängelse. En journalist från tidningen Huck träffade Boulala efter frigivningen och publicerade deras samtal med honom. Arto Saari, en senior medlem i Flip-teamet och anställd där hela sin karriär, sa upp sig från företaget många månader efter Cross död på grund av den känslomässiga belastning det hade tagit på honom.

Det var en dödskrasch där en vän kom ifrån och det kullkastade allt. Det första som slog mig var att jag skulle ta livet av mig istället för honom, säger Boulala i dokumentären The Scars of Ali Boulala. I mitten av 1990-talet flammade Ali Boulala, en svensk, över den internationella skateboardscenen på en våg av buller och bang.

Ali Boulala Olycka

Han och hans besättning ger sig av på en tvåårig världsturné full av skateboardåkning, glädje och gränslöst firande.Den 7 mars 2007 i Melbourne, Australien, vändes livet och karriären upp och ner.Ali Boulala och hans vän Shane Cross var inblandade i en tragisk motorcykelolycka efter en fest. De olympiska spelen var en vanlig händelse och Cross gav upp medan Boulala landade i koma efter fyra månader.

Jag ligger på sjukhuset och kan inte förstå varför jag är där. I dokumentären “The Scars of Ali Boulala”, säger Boulala, “Jag vet inte hur många gånger det hamrades in att jag var där för en olycka, och nästa gång jag somnade glömde jag allt om Det.” Efter att han flytt från polisens förvar dömdes Boulala till fem års fängelse för vårdslös körning och vållande till sin mosters död. Han var också en utbesökare från Australien till Sverige.

Min första tanke var: “Jag borde ha tagit livet av mig istället för honom; saker och ting skulle ha varit så mycket bättre om jag hade gjort det.” För att vara säker, så var det inte fallet. Det kändes som om en stor varg stod bredvid mig.

En dokumentär om Ali Boulala hade premiär på Vices serie Epicly Later’d 2015, men det var en lång tid efter Boulalas första gång på rampen. Skateboardvärlden har fascinerats och fängslats av hans namn under ganska lång tid.

Ali Boulala föddes i Stockholm 1979, men som han själv säger i dokumentären heter han inte direkt svenskt. Hans finska mamma och hans algeriske far träffades och bildade familj i Sveriges huvudstad Stockholm.

Boulala var en mycket skicklig spelare som riskerade allt och spelade sin hand till slutet. När skolan inte ville låta honom hoppa över lektionen valde han skejting istället. Ali reste till USA som ung och blev snabbt ett känt namn inom skateboardåkning.

År 2007 dödades Boulalas vän och kollega skejtar, Shane Cross, i en olycka med en motorcykel i Australien. Båda var påverkade av alkohol och vandrade planlöst. Ali Boulala har inget minne av OS, även om det rapporteras att mannen sprang två varv runt stadion innan han kraschade in på läktaren i 30 kilometer i timmen. Båda steg av motorcykeln och började gå, och Ali tog ett lugnare tempo än Shane. Efter att han nyktrat till dömde det australiensiska rättssystemet honom till fängelse för att ha orsakat hans mormors död.

Ali Boulala Olycka
Ali Boulala Olycka

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!