Anders Glenmark Fru

Sprid kärleken
Anders Glenmark Fru
Anders Glenmark Fru

Anders Glenmark Fru – Gert Anders Glenmark är en svensk pop- och rocksångare, låtskrivare och skivproducent; han föddes den 20 november 1953 i Tomelilla. 1972, vid 19 års ålder, släppte han sin första singel, “Ngngn, sn”, som toppade som etta på Sveriges Svensktoppen.

Låtar som “Hon har blommor I sat haar”, “Mare mare” och “Hon sa”, samt album som “Jag finns här för dig”, “99” och “Boogie I mitt höv”, drev Anders Glenmark fram. till sin största soloframgång i början av 1990-talet.

Han är en del av familjebandet the Glenmarks, syskonparet Gemini med Karin Glenmark, och trion GES med Orup och Niklas Strömstedt.Eva Dahlgren, GES, Patrik Isaksson, Anni-Frid Lyngstad, Orup, Magnus Uggla, Ted Gärdestad, Ann-Louise Hanson och Magnus Carlsson är bara några av de uppmärksammade personerna som kommit ut från Glenmark.

När ABBA behövde en gitarrist för att spela in Money money money vände de sig till honom, eftersom han är mycket efterfrågad som studiomusiker och körsångare. 1985 och 1987 arbetade Glenmark med bandmedlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus för att skapa två album för deras band Gemini.

När konceptalbumet från 1984 för musikalen Chess spelades in, var Glenmark en del av kören och sjöng till exempel refrängen av One Night in Bangkok. Redan samma år var han också en del av musikalens första konsertuppsättningar.

Under 2015, medan han var på turné i Sverige, tog Glenmark tillbaka till schackmusikalen i dess konsertform. Därefter har det gått över ett decennium sedan han senast släppte ett album.Tio gånger har Glenmark medverkat i Melodifestivalen: sex som artist (tre gånger som medlem i Glenmarks) och fyra gånger som låtskrivare.sig på åttonde plats; och 1975 kom de in på

Med låten “That’s My Life” deltog han i tävlingen helt själv 1981. (4:e plats). Han skrev också de femteplacerade låtarna Kärleken lever (för Ann-Louise Hanson året därpå) och Just Once (för Hanson och John Ballard 1983).

Anders Glenmark Fru: Birgitta Glenmark

Han gick in i Melodifestivalen 1984 med sin syster Karin under namnet Gemini och framförde deras låt “Kall som is” (4:e plats). Efter att ha slutat på andra plats 1989 med låten “Upp över mina öron” blev hans sista tävlingsår som scenartist 1989 med bandet Orup.

Mitt ogn änglar sammen, skriven samma år och framförd av Fingerprints, kom in på #3. Magnus Carlsson porträtterade honom i 2006 års anslag Lev livet! han skrev tillsammans med Niklas Strömstedt. Inlämningen gick vidare till den sista omgången och placerade sig på åttonde plats totalt.Melodifestivalen 2003 innehöll också ett intervallframträdande av GES av deras låt “Den andra kvinnan.”

Anders Glenmark Fru

Med Orup och Niklas Strömstedt ingår Glenmark sedan 1994 i den sällan aktiva gruppen GES (Glenmark Eriksson Strömstedt).När vi gräver guld I USA, skriven av svenska musiker, var den officiella VM-hymnen 1994; den vann Grammis för Årets låt och tillbringade nio veckor som nummer 1 på Sveriges nationella topplistor, Svensktoppen. Detta inspirerade bildandet av detta band. Detta följdes 1995 med det självbetitlade debutalbumet Glenmark, Eriksson, Strömstedt , som hamnade på första plats på de svenska listorna.

Efter utgivningen av Den Andra Skivan II 2003 upplöstes bandet. De träffades igen 2017 för en konsertserie i ruinerna av Borgholms slott på land, och sedan åkte de på turné i somras. Nästa år framförde GES en tolkning av In The Club av Danny Saucedo i det svenska tv-programmet S Mycket Bättre med titeln När ja var han. Bruno Glenmarks brorson och Karins bror. Han är en stolt far och make till Birgitta Glenmark (Hajen) och deras barn.

Flera CD-skivor av Glenmark har gjorts speciellt för barn. Han komponerade och producerade också Gubben Lycklig Och His Vänner (CBS, 1981), baserad på Roger Hargreaves Mr. Men-böcker, och sjöng och spelade alla Smurfarna på albumet Smurfs and Father Abraham (CBS, 1978). “

När som helst dina ögon är glada. Och det sliter mig i strimlor. Om solen börjar göra himlen röd. Jag måste gå in i dig. Resultatet är en världsomspännande storm. i kärleken till två individer som är villiga att offra deras liv för varandra. Och kärleken “.

Det är inte svårt att säga att “Wonderful” av Anders Glenmarks, 67, är en kärlekslåt från hur han sjunger den. Under en intervju med “Hitfabriken” podcast-värd Fredrik Ralstrand berättade sångaren att han skrivit låten till sin 64-åriga fru Birgitta Glenmark. De två hade tidigare korsat varandra 1986 eller 1987.

Anders Glenmark Fru
Anders Glenmark Fru

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!