Anders Thornberg Familj

Sprid kärleken
Anders Thornberg Familj
Anders Thornberg Familj

Anders Thornberg Familj – Bengt Anders Ingvar Thornberg är en svensk offentliganställd. Han föddes den 25 juli 1959 i Halmstads församling, Hallands län. Han har varit Sveriges rikspolischef sedan 2018. Det var 1982 som Anders Thornberg, tidigare reservofficer, tog sin polislicens. Han kom först in på poliskåren i Stockholm, där han arbetade på Södermalm för att upprätthålla lag och ordning och bekämpa kriminella gatugäng.

Han började på Säkerhetspolisen 1986 och har sedan dess arbetat i en mängd olika funktioner, inklusive detektiv, handläggare, utredare och källförare. Mellan åren 2004 och 2008 var han Säkerhetspolisens chef för kommunikation och internationella relationer. Därefter, från 2008 till 2011, övervakade han den dagliga verksamheten för Säkerhetspolisen.

Innan han blev befälhavare för Säkerhetspolisen i juli 2012 var han ställföreträdande generaldirektör för byrån från 2011 till 2012. Från och med den 15 februari 2018, efter att ha utsetts till rikspolischef den 1 februari, har Thornberg varit i tjänst. Säpo dömdes i kölvattnet av anslutningen för att ha misslyckats med att förhindra terrorattacken på Drottninggatan under .

Anders Thornbergs period, trots att den påstådda bombmannen Rakhmat Akilov varit ett fall för Säpo när han planerade attacken. Senare skulle det framkomma att Transportstyrelsen under Thornbergs tid som chef för Säpo överförde en del av sin IT-verksamhet till IBM. Han är syskon till den välkände jazzpianisten Per Thornberg.

Anders Thornberg kommer från en musikalisk familj; han är yngre bror till jazzmusikern Per Thornberg. Familjen består av en man, en fru och två vuxna avkommor. Hans intressen sträcker sig från bild- och scenkonst till segling och trädgårdsarbete. Liksom sin yngre bror tycker han om att spela jazz.

Anders Thornberg anslöt sig permanent till styrkan efter att ha tjänstgjort i reservaten efter examen från polishögskolan 1982. Till en början var han polis i Stockholm och patrullerade på gatorna och i stadsdelen Södermalm. 1986 började han jobba som scout för Säkerhetspolisen. Där innehade han positionerna som chef, utredare och förare.

Från 2004 till 2008 var han företagets kommunikationsdirektör. Samtidigt övervakade han utrikesförbindelser. Därefter blev han Säkerhetspolisens operativa chef. Från 2008 till 2011 hade han denna position. Under sin tjänst mellan 2011 och 2012 övervakade han säkerhetspolisen som dess biträdande generaldirektör. Han har varit chef för säkerhetspolisen sedan juli 2012.

Anders Thornberg Familj

Den 1 februari 2018 välkomnade vi Thornberg som vår nya rikspolischef. Han tillträdde officiellt sina uppdrag den 15 februari 2018. Även om Rakhmat Akilov var ett fall för Säpo vid tiden för attacken på Drottninggatan, åtalades Säpo under utredningen för att ha misslyckats med att förhindra attacken.

Detta skedde under Anders Thornbergs ämbetstid. Senare konstaterades att Säpo under Thornbergs tid som vd inte kunde hindra Transportstyrelsen från att lägga ut en del av sin IT-drift på IBM. Chefen för rikspoliskårens medlemskap i Polisförbundet är inget särskilt privilegium. Det handlar inte om särbehandling; det handlar om en gemensam känsla av gemenskap.

Anders Thornberg bidrog väsentligt till arbetarrörelsen. Vi bör ta upp detta ämne igen eftersom det är avgörande. Efter det inledande flygplatsmötet planeras en intervju, men den skjuts så småningom upp. Det har varit flera tillfällen där jag har sett detta. Förr var corona i fokus. Polismyndighetens publikation förnyar sin verksamhet.

Det var en stor ära att få tjänstgöra på patrull i min hemstad. Men när jag kom dit på en onsdagsmorgon regnade det och det var knappt några fotgängare. Alternativt väntar en härlig sommardag i Norduppland. De vita strukturerna på Forsmarks bruk skapar en spegelliknande bakgrund för näckrosorna.

Polisbussen är dold för att den står parkerad på golvet i en lada på andra sidan gatan. När andra bilar, både färgade och svarta företagsfordon, anländer, börjar motorcyklisten som drogs åt sidan precis att diskutera cykelns olika bekvämligheter. Denna person är bland de tidigaste avhopparna från sin tidigare arbetsgivare.

Polisens pressavdelning har gett undertecknarna i uppdrag att inte ställa ytterligare frågor under besöket. Anders Thornberg gör gärna intervjuer efter arbetsdagens slut så att han kan lägga mer tid på att lära känna sin personal. Han har bestämt att han måste vara ansvarig eftersom han säger det.

Så ofta som möjligt träffas han sina kollegor varje onsdag för att dela med sig av vad han har lärt sig. På sina resor har han besökt 57 av landets 95 polisstationer. Jag är född i Halmstad 1959 och är för närvarande bosatt här. Med start 1986 arbetade han på Säkerhetspolisen i Stockholms Ordningspolisen Södermalm. Sedan 2018 har detta varit förfarandet. Sedan 2018 har han lett Rikspolisen.

Denna tjänst kommer att avslutas vid slutet av sexårsperioden. Bengt Anders Thornberg och familjen Anders Ingvar Thornberg avgick den 5 juli 2012 som generaldirektör och chef för Säkerhetspolisen. Thornberg har arbetat på säkerhetsmyndigheten sedan 1990, och han är för närvarande biträdande chef. Efter att ha utsetts den 1 februari 2018 började Thornberg sitt uppdrag som rikspolischef den 15 februari 2018.

Där arbetade han som kommunikationsdirektör 2004 till 2008. Samtidigt var han ansvarig för de diplomatiska förbindelserna. Därefter befordrades han till insatschef för säkerhetsstyrkorna. Hans tjänstgöringstid i denna roll var från 2008 till 2011. Säkerhetsföreskrifterna Under två år, från 2011 till 2012, var han Säkerhetspolisens biträdande generaldirektör. Han har varit chef för Säkerhetspolisen de senaste sju månaderna.

Anders Thornberg Familj
Anders Thornberg Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!