Andreas Lundstedt Sjukdom

Sprid kärleken
Andreas Lundstedt Sjukdom
Andreas Lundstedt Sjukdom

Andreas Lundstedt Sjukdom – Andreas Lundstedt hade en lång och framgångsrik karriär med bandet Alcazar som både musiker och bartender i ett förslappat kvarter. Han hade blivit hiv-smittad och fruktade att ingen skulle få reda på det.

Drogerna hade slagits ur himlen av honom. “Du behandlade mig som en stor bluff”, säger han i programmet “Helt sjukt” på TV4. Artisten Andreas Lundstedt har varit en framstående medlem i bandet Alcazar under de senaste två decennierna och spelat en nyckelroll för att få inte bara nationellt utan även internationellt hyllning. Men i samma andetag, när han åkte upp i sin sandbeströdda vagn, hoppade han fram med stor smidighet.

Efter millenniet hade han varit övertygad om att han var smittad med hiv.I TV4:s nya program “Helt sjukt” berättar han för programledaren Petra Mede om den turbulenta tiden och hur han fick besked. Han brukade arbeta som aerobicsinstruktör och kunde lätt kliva in och leda en lektion på gymmet om han blev tillkallad.

Läkare informerade honom om att hans test var framgångsrikt.Till mitt försvar ska jag bara säga att jag hade en magkänsla av att något bra skulle hända, så jag ska säga att det är bra. Enligt Andreas Lundstedt på Helt sjukt, “Sen fattade mig redan att det inte finns något bra med den här situationen.”


Till slut gick Beskedet ner som en bomb. Andreas Lundstedt berättar hur han blandade ihop hiv och aids och trodde att det skulle bli hans dödsdom. Han påbörjade processen att planera sin egen begravning.

Även om man har hiv kan man leva ett normalt liv med rätt medicin. Det är första gången han inser detta. Vägen till acceptans och förståelse av diagnosen har dock varit lång och krokig. Jag berättade det bara för människorna jag har bott med, inte någon annan. Inte för mina Alcazar-kollegor, min familj eller mina vänner.

Det var en liknande incident där, och den är fortfarande allmänt tabu och stigmatiserad på grund av hur den slutar. Det görs genom sex, och det är lagligt. Om någon såg mig som en smittohärd så ville jag inte att det skulle hända. Han fortsatte att stå på scen, uppträda och se glad ut på samma plats.

Män i skuggan av Ytan vidgade horisonten. Även om han hade berättat för sina vänner om sin hiv-positiva status kunde han inte prata om det med dem. Det fanns inte mycket jag kunde göra åt det, så jag tog beslutet att mitt liv skulle vara så normalt som möjligt. Efter att ha tagit mina mediciner och fått blodtrycket kollat ​​mår jag bra och vill inte prata om det mer.

För mig var skaparna av Hemlighetsmakerie mer bekymrade över Andreas Lundstedt. Han började tänka mindre på sig själv som ett resultat av att han var i synk med sina känslor och sin oro. Till slut var han så desperat att han gav upp och gick tillbaka till drogerna.

– Jag trodde att jag var en stor bluff. Utöver det, bara dök det upp, som om det vore någon form av skylt, som kokain på en festival. “Perfekt, här har vi något som gör att jag kan flyga ännu längre”, säger han i Det är en lätt kyla i luften.

Till följd av drogerna och den ständiga stressen, samt Andreas Lundstedts användning av medicinerna, förblev hans hälsa densamma. Så fort han kom på fötter efter en galenisk knackning på dörren till drogarens tält, var det då vändpunkten kom.

Efter att en journalist hotat att avslöja honom i en populär bok bestämde sig Andreas Lundstedt för att berätta för sin familj och vänner om sin hiv-diagnos. Han reagerade inte som han förväntat sig. Han hade förutspått att de skulle bli förödmjukade och tvingade att fly, men det var precis vad som hände – tvärtom. – Jag fick ett ton kärlek, om jag ska vara ärlig.

Andreas Lundstedt Sjukdom

Det har varit en fantastisk upplevelse. Nu har jag inga problem att vara den som sticker ut i mängden som hiv-ambassadör och deklarerar att en hiv-smittad är synlig här idag. Han hoppas att fler och fler kommer ut och pratar om sina hiv-diagnoser så att stigmat minskar ytterligare.

Idag har man slutat prata om hiv som en dödlig sjukdom och istället ser det som en mag-tarminfektion. Enligt organisationen Hiv-Sverige har 95 procent av de som lever med hiv i Sverige idag virusniver så låg att den kallas “omätbara virusniver”. Baby Larsson berättar att efter att dofterna från hennes artros blivit starkare ställde hon sig upp och gjorde en hyllan stand-up rutin.

Som hon förklarar i podcasten Nemo möters en vän gillar jag inte att vrida längre på samma inställning.Abben Larsson är för närvarande en av våra mest populära folkloreförfattare. Hon har framfört stand-up över hela Sverige och utanför.

Babben har dock tagit itu med mer än bara stötestenen. De senaste månaderna har hon arbetat som SVT-programledare för bland annat Bäst I test och 1 vs Sverige. Under tiden säger komikerna dock att hon är klar med sin passion, stuppkomiken, efter att hennes hälsa började försämras. Babben Larsson berättar i en intervju för Nemo Hedén att han bestämde sig för att sluta som stuppkomiker.Jag brinner inte för det.

Andreas Lundstedt Sjukdom
Andreas Lundstedt Sjukdom

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!