Anja Lundqvist Pojkvän

Sprid kärleken
Anja Lundqvist Pojkvän
Anja Lundqvist Pojkvän

Anja Lundqvist Pojkvän – Skådespelaren Anja Lundqvist spelar en advokat som hjälper marginaliserade kvinnor i den svenska tv-serien Heder. Hon vet själv hur det är att vara på utsidan. Hon hade blivit fysiskt och känslomässigt misshandlad i ett tidigare förhållande. Det var på grund av honom som jag slutade umgås med mina kompisar och började lägga upp planer på att spela squash, som Anja uttrycker det.

Anja Lundqvists svenska kriminalthriller Heder hösten 2019 var ett lagarbete med henne själv, Alexandra Rapaport, Eva Röse och Julia Dufvenius, samt Sofia Helin.De fyra advokaterna är tillbaka för säsong två och de företräder i första hand kvinnor som har gripits för sexuella övergrepp eller våld mot kvinnor. Det finns nytt innehåll tillgängligt på Viaplay.

Vi är pionjärer genom att vi skapade serien, spelar huvudrollerna och fungerar som exekutiva producenter. Att en grupp kvinnor står för allt detta strider mot branschnormen. Men vi fick riktigt bra respons från kvinnliga och manliga tittare under den första säsongen. Anja uttrycker förhoppningen att de tycker att det andra alternativet är ännu mer att föredra.

Trots svårigheten att skapa de ständigt relevanta och avgörande ämnen som serien kretsar kring, tycker hon om att arbeta med tre av sina närmaste vänner på arbetsplatsen.Vi är lika gamla, men jag har känt Alexandra mycket längre än så, sedan vi båda var tjugo. Under tiden som jag uppträdde i den grekiska premiären av filmen Sune, var Eva med och marknadsför skolan Teaterhögskolan.

I kölvattnet av det var jag och Julia ständigt på språng med vår alldeles egna podcast (varav vi spelade in 120 avsnitt) och tv-programmet Mammor. Vi är alla lediga idag, och det är skönt att ha möjligheten att inte jobba. Anja kan dra paralleller mellan sitt eget liv och den kamp som vissa kvinnor i Heder ställs inför.Hon hade tidigare blivit fysiskt och psykiskt misshandlad av sin partner.

Det var länge sedan jag var 22 eller 23, då jag var en självständig och tuff ung kvinna med mycket självförtroende. Men det fick honom att vilja bryta ihop och gråta. Han gick från att vara helt charmig, omtänksam och stimulerande till att bli ganska mörk och undvikande med en uppsjö av banala observationer för mig att överväga. Jag var säker på att jag inte hade något som helst värde. Även om den psykiska misshandeln var värre på många sätt, gick gränsen när han ryckte henne för andra gången.

Han tog tag i mina strävor så hårt att jag inte kunde röra mig, och han ryckte upp mig och tryckte mig mot väggen. Jag var så fruktansvärd att jag inte visste vart jag skulle. Men efter den händelsen insåg jag att det bara fanns en sak jag kunde göra. Innan Anja slutligen tog de nödvändiga stegen för att lämna honom hade han fullständig makt över hennes liv.

Han ville inte tillåta mig att prata med någon jag ville i telefon, bestämde vem jag kunde umgås med och använde manipulation för att få mig att överge mina förhoppningar om att gå på Scen School till förmån för att koppla av på Komvux.

Det är långt ifrån den jag är nu, men jag ångrar inte den tiden i mitt liv och kan känna empati med alla som söker efter någon eller något som liknar mig.Det tog Anja lång tid att komma över drömmen, då hon ofta misshandlade sig själv och arbetade för att reparera skadan som deras destruktiva relation orsakade.

Anja Lundqvist Pojkvän

Trots detta, och att hennes alkoholism blev allt svårare när hon blev äldre, blev hon antagen till och avslutade fyra års studier på Stockholms Teaterhögskolan (“Teatergymnasiet”) mellan 1995 och 1999.Jag har alltid varit en ambitiös kille som gjorde det exceptionellt bra i skolan. Det var riktigt festligt på gymnasiet, men jag lyckades ändå ta examen med 4,8 betyg i snittbetyget. Men på slutet hade övergreppen fått en oproportionerligt stor roll i hennes liv. Alkoholen övermannade tillvaron, och Anja kunde inte längre känna igen sig.

Det blev värre efter att jag varit sjuk med en hjärnhinneinflammation ett tag. När jag var påverkad av alkohol gjorde jag mer än att bara få en massa slumpmässiga tankar upp i mitt huvud; Jag gjorde några riktigt allvarliga saker, och det slutade med att jag mådde ganska dåligt över mig själv på grund av det. När jag väl kunde bryta och glida, eller få någon annan att göra det åt mig, blev jag en helt annan person. Större potential för negativa resultat.

Hans omgivning började reagera och Anja insåg att hon var tvungen att söka hjälp.Vändpunkten kom när jag började delta i AA-möten (Anonyma Alkoholister) och arbetade igenom deras 12-stegsprogram. Sedan dess har jag också fått behandling på Marias beroendecentrum, där jag fått hjälp med att mogna genom intensiv introspektion och själsrannsakan.

Många känslor från mina tidigare relationer dök upp på den tiden också. Jag lärde mig vad jag kan förändra och vad jag inte kan ändra uppfattning om. Jag är till exempel inte ansvarig för någon annans psykiska övergrepp på mig, men jag är ansvarig för att låta andra tro att sådan behandling är acceptabel.

De lärdomar jag lärde mig om att sätta gränser och att skydda mig själv blev befästa vid den tiden och platsen. Något som hjälpte mig att bli starkare och mer självständig. Idag skulle jag aldrig tillåta en man att definiera vem jag är och ha sådan kontroll över mitt liv. Medan Anjas dryckesvanor har genomgått en dramatisk förändring sedan starten är hon nu en nykter 21-åring.

Jag behöver ingen källare för att lagra vin eller andra drycker, och jag har inga problem med att förvara dem hemma. Bara för att jag inte dricker längre betyder det inte att ingen i min närhet borde kunna. Men jag har också fått lite extra draghjälp, eftersom varken mina två barns pappa eller min nuvarande s/o har något större intresse av att dricka. Trots många år fortsätter hon att delta i AA-möten och tjäna som en inspiration för medlemmarna.

Anja Lundqvist Pojkvän
Anja Lundqvist Pojkvän

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!