Är Bruce Willis Död

Sprid kärleken
Är Bruce Willis Död
Är Bruce Willis Död

Är Bruce Willis Död – Walter Bruce Willis, född den 19 mars 1955, är en före detta amerikansk skådespelare. Han kom först till allmän uppmärksamhet i en huvudroll i komedi-dramaserien Moonlighting (1985–1989) och har sedan dess medverkat i mer än hundra filmer, framför allt som actionhjälten John McClane i Die Hard-serien (1988–2013) .

(2005), Moonrise Kingdom (2012) och Looper är bara några av filmerna som Willis har medverkat i (2012). Sent i sin karriär blev Willis känd för att ha spelat huvudrollen i en rad dåligt mottagna direkt-till-video-filmer gjorda på en knapp budget. Han fick diagnosen afasi, vilket försämrar ens förmåga att förstå talat språk, i mars 2022, vilket fick hans familj att meddela att han går i pension.

Willis gjorde sin musikaliska debut 1987 med albumet The Return of Bruno, och han har sedan dess släppt ytterligare två studioalbum, 1989 och 2001. 2015 gjorde han sin Broadwaydebut i pjäsen Misery. En Golden Globe, två Primetime Emmys och två People’s Choice Awards är bara några av de många utmärkelser Willis har fått under sin karriär. På Hollywood Walk of Fame 2006 hedrades han med en stjärna för sina bidrag till underhållningsindustrin.

Från och med 2010 var Willis den åttonde mest inkomstbringande skådespelaren i en ledande roll i Nordamerika, med hans filmer som tjänade mellan 2,64 miljarder USD och 3,05 miljarder USD. Willis började sin karriär 1973, året han tog examen från gymnasiet, när han tog jobb som säkerhetsvakt vid Salems kärnkraftverk och chaufför för DuPont Chambers Works fabrik i Deepwater, New Jersey.

Arbetet som privatdetektiv ledde till att han porträtterade yrket i komedi-dramaserien Moonlighting och actionkomedifilmen The Last Boy Scout, som han båda medverkade i. I dramaprogrammet vid Montclair State University spelade han huvudrollen i en produktion av Katt på ett hett plåttak. Han hoppade av college 1977 och flyttade till Hell’s Kitchen, Manhattan, där han arbetade som bartender på konstbaren Kamikaze i början av 1980-talet.

För rollen som David Addison Jr. på Moonlighting (1985-1989) slog Bruce Willis ut 3 000 andra hoppfulla. Hans genombrott som komisk skådespelare kom med hans huvudroll i Moonlighting, där han parades ihop med Cybill Shepherd. Under loppet av programmets fem säsonger fick han både en Golden Globe och en Emmy för bästa manliga huvudroll i en tv-serie, musikal eller komedi.

Willis anställdes av dryckestillverkaren Seagram vid höjdpunkten av showens framgång för att fungera som pitchman för deras Golden Wine Cooler-produkter. Willis tjänade mellan $5 miljoner och $7 miljoner på annonskampanjen. Efter att Willis slutade dricka 1988 bestämde han sig för att inte förnya sitt kontrakt.

1994 spelade Willis tillsammans med hans Look Who’s Talking-spelare John Travolta i den kritikerrosade filmen Pulp Fiction, som hjälpte till att starta Willis karriär. Bruno the Kid, en animerad kortfilm från 1996 med en CGI-version av honom, hade honom som både exekutiv producent och stjärna.

Samma år medverkade han och hans dåvarande fru Demi Moore i Mike Judges animerade film Beavis and Butthead Do America. Hans karaktär, “Muddy Grimes”, är en berusad brottsling som beordrar Judges huvudpersoner att döda hans fru, Dallas (uttryckt av Moore). Efter det spelade han i filmerna The Fifth Element (1986) och 12 Monkeys (1995). (1997).

Men i slutet av 1990-talet hade hans karriär hamnat i ännu en svacka med kritiskt panorerade filmer som The Jackal (trots negativa recensioner var den en biljettsuccé), Mercury Rising och Breakfast of Champions, såväl som implosionen av produktionen av Broadway Brawler, ett debacle som bara räddades av framgången med det Michael Bay-regisserade Armageddon, som Willis hade gått med på att.

Är Bruce Willis Död

PlayStation-spelet Apocalypse innehöll hans röst och likhet samma år. När The Sixth Sense, regisserad av M. Night Shyamalan och med Bruce Willis i huvudrollen, släpptes 1999, var det en kritisk och kommersiell smash.

Under hela sin karriär gjorde Willis flera framträdanden i Late Show med David Letterman. Den 26 februari 2003 var det meningen att han skulle vara gäst i David Lettermans program, men istället fyllde han på för en sjuk Letterman. Willis bar ofta en dagglo-orange kostym som en hyllning till Central Park-porten, sminkade ena sidan av ansiktet med simulerade fågelskottssår i kölvattnet av Harry Whittington-skjutningen och försökte slå ett rekord (i en parodi på David Blaine) genom att stanna under vattnet i bara tjugo sekunder.

Willis och Samuel L. Jackson skulle spela i Black Water Transit, men Willis hoppade av. De två har arbetat tillsammans i fem filmer (National Lampoon’s Loaded Weapon 1, Pulp Fiction, Die Hard with a Vengeance, Unbreakable och Glass). I 2005 års Gisslan spelade Willis tillsammans med sin äldsta dotter Rumer.

2007 spelade han tillsammans med Halle Berry i thrillern Perfect Stranger, spelade tillsammans med Sharon Stone i kriminal-/dramat Alpha Dog, och gjorde om sin roll som John McClane i actionfilmen Live Free or Die Hard. Hans efterföljande filmroller inkluderar What Just Happened och Surrogates (båda anpassade från serietidningar).

I Pinkville, Oliver Stones drama om utredningen av My Lai-massakern 1968, var det meningen att Bruce Willis skulle spela den amerikanska arméns general William R. Peers. Filmen lades dock ner på grund av WGA-strejken 2007.

På “Free Willis (Ruminations from Behind Uncle Bob’s Machine Shop)” av 2008 års North Hollywood Shootout av Blues Traveler, gav Willis ett spoken word-framträdande över en instrumentell bluesrock sylt. Han var med i en annonskampanj i början av 2009 för att tillkännage Norwich Unions nya namn, Aviva.

Är Bruce Willis Död
Är Bruce Willis Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!