Astrid Lindgrens Son Lasse

Sprid kärleken
Astrid Lindgrens Son Lasse
Astrid Lindgrens Son Lasse

Astrid Lindgrens Son Lasse – Den 4 december 1926, i Köpenhamn, Danmark, föddes Lars Lindgren till Astrid och Reinhold Blomberg.I december 1929 började Marie Stevens hjärta ge henne problem, och hon kunde inte fortsätta ta hand om Lasse. Han kom till Stockholm i januari 1930.

Lasse återförenades med sin mor för gott när hon gifte sig med Sture Lindgren, vars efternamn han adopterade, efter att ha bott hos sin moster Astrid i hennes hyrda rum och drygt ett år med sin morföräldrar på gården Näs utanför Vimmerby.

Lasse planerade till en början att bli ingenjör, men det slutade med att han arbetade på byrån som kontrollerade rättigheterna till Astrid Lindgrens scen och manus (Tre Lindgren AB). Efter sitt första äktenskap med Inger Wingren (1930-2015) gifte Lars Lindgren sig med Marianne Johansson, som han fick två döttrar med.

Lasse dog i Stockholm den 22 juli 1986.Den danska filmaren Pernille Fischer Christensen, som gjorde en imponerande film om Astrid Lindgrens tonår, är ett riktigt original.Vem skulle jag annars ha haft som förebild om inte Pippi, tänkte jag för mig själv i Berlin (Weltexpresso).I vår diskussion ställer Pernille Fischer Christensen en ledande fråga. var aldrig ett alternativ.

Empati för kvinnors och barns rättigheter främjas av “Becoming Astrid”, en berättelse om en ung kvinnas kamp för att bli självständig och självständig. Astrid Lindgrens engagemang för denna sak som aktivist är lovvärd, och hon förtjänar att bli ihågkommen för det. Pernille Fischer Christensen, en dansk filmskapare, ser sin film “Om Astrid” (deutscher titel: “Astrid”) som mer än bara en biografi om livet för den unga kvinna som fortsatte att bli DEN mest älskade svenska litteraturfiguren som tjänade över hela världen hylla.

Regissörens personliga “inbjudan att tänka på ansvar, tapperhet, djärvhet, självständighet och kvinnors berättelser!”Astrid Anna Emilia Ericsson, det andra av fyra barn som föddes av troende bönder i Vimmerby i november 1907, stod inför utmaningar som tonåring och ung vuxen.

Uppenbarligen var detta skede av hennes liv uppkomsten av hennes stora önskan att uttrycka sin agenda med ovanliga budskap genom att skriva för barn och tonåringar.Astrid, praktikant, blev gravid när hon träffade sin chef Reinhold Blomberg, redaktören för tidningen Vimmerby. För att dölja sin graviditet och undvika kontroverser flyttade Astrid till Stockholm.

Man kan säga att unga Astrid var lyckligt lottad på ett sätt för att hennes pojkvän inte “dumpade” henne, men hon var ändå snärjd av de hårda sociala normerna. Hennes familj (särskilt hennes mamma i filmen) satte henne under den tidens sedvanliga samhälleliga press, vilket var att dölja hennes förnedring genom att ge upp hennes barn för adoption. Detta tillförde ett lager av unik påfrestning till situationen.

Astrid Lindgrens Son Lasse

Blombergs andra fru, som han var skild från men fortfarande söker hämnd, skickade ett mordhot.För en ensamstående skandinavisk mamma som ville stanna kvar i sin nation var alternativet att föda anonymt i det liberalare Danmark ett av, om inte de enda, genomförbara alternativen som fanns tillgängliga vid den tiden.

Astrids ursprungliga mål var att placera sin son Lars (som hon kallade Lasse) hos en fostermamma i Danmark, där hon skulle arbeta för att hålla kontakten med honom regelbundet trots 3 000 kilometers avstånd och sällsynta besök. Så snart hennes koppling till sin pojkvän blev juridiskt erkänd efter hans skilsmässa, planerade hon att ta honom till Sverige.

Men händelserna tog en oväntad vändning. Astrids tydliga inre kompass och självständighet lyfts fram av Pernille Fischer Christensens skildring av henne som en ung dam som ger upp en man som i slutändan har gjort henne besviken.

Det tog faktiskt Astrid, en ensamstående mamma som arbetar som sekreterare i Stockholm, tre år att komma på hur hon skulle få med sin son i sin dagliga rutin.I “Becoming Astrid” tas också upp konflikten mellan fostermoderns fortsatta koppling till Lars och det oundvikliga sammanbrottet av bandet mellan den biologiska modern och hennes son.

Astrid överväger att permanent överge Lars med den godhjärtade danska vikarierande mamman (Tryne Dyrholm) på grund av denna sammanbindningskatastrof. I Fischer Christensens pjäs förnyas Astrid och Lasses chans att gifta sig när Lasses fostermamma blir kritiskt sjuk och ber honom att ta hand om barnen.Astrid Lindgren plågades av bl.a.

Astrid Lindgrens Son Lasse
Astrid Lindgrens Son Lasse

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!