Bea Szenfeld Familj

Sprid kärleken
Bea Szenfeld Familj
Bea Szenfeld Familj

Bea Szenfeld Familj – Beata “Bea” Szenfeld är en svensk modedesigner och designer som föddes i Polen den 23 december 1972. Hennes verk, som ofta använder okonventionella material och detaljer, har gett henne ett rykte som en innovativ konstnär. Hon har även erfarenhet av inbjudningsdesign och curating av konstutställningar.

Szenfeld, en polack till födseln, åkte till Göteborg, Sverige med sin mamma när hon var 11 år gammal. I dagarna syns hon i Stockholm. Hon avslutade sina studier vid Beckmans Designhögskola 2002. Designstipendiet från H&M tilldelades henne efter examen.

Efter avslutad skolgång lanserade hon ett märke under eget namn, som innehåller design för både kvinnor och män. Hon återanvänder ofta vintage eller sparsamma material. Detta är det mest framträdande föremålet i hennes antiksamling.

Hon skapar plagg som till stor del är trogna originalmönstret men som bärs ut och in eller med baksidan av tröjan framträdande. För att göra sina plagg använder hon tekniker som sömmar, blekning, färgning och appliceringssömmar.

Szenfeld tävlade mot andra unga europeiska designers om en tre månader lång praktik på Stella McCartneys modefirma 2003 och vann TV3:s designtävling Fashion House, som skickade fem svenskar till Rom i två månader.

Hon höll sin första separatutställning, med titeln Too much is never enough och centrerade kring konceptet att återanvända föremål, 2005.Kulturinstitutionerna i Lund, Regionmuseet i Kristianstad och Falkenbergs museum hade alla visningar av utställningen.

Szenfeld och Gunilla Pontén samproducerade en modepresentation under Stockholm Fashion Week i augusti 2006.Hennes 2007 års pappersdockasamling Paper Dolls vann ett stipendium från Konstnärsnämnden och visades på Liljevalchs konsthall.

Hon var ansvarig för skyltfönsterdesignen för den amerikanske modedesignern Tommy Hilfigers besök i Sverige 2007.Hon arbetade med Sanrio, det japanska företaget som ansvarade för varumärket Hello Kitty. Micael Bindefeld, en festplanerare, anlitade Szenfeld för att designa inbjudningarna till evenemanget.

Hon samarbetade med den italienska mattillverkaren Barilla för att skapa en pastaoutfit. Szenfeldts utomhusinstallation Träditioner på Kulturen I Lund debuterade i maj 2009 och innehöll ett montage av folkdräktssed från hela världen.

Sångare som Loreen och Ola Salo har burit konsertdräkter designade av Szenfeld.Björk Gumundsdóttir, musiker, bar ett verk av Szenfeld till 2010 års Polar Awards i Stockholm. jag2013 skapade hon en unik linje av förvaringslådor för detaljhandelskedjan Granit, och donerade 100 % av intäkterna till välgörenhetsorganisationen Happy Children. Sångerskan Lady Gaga bar kostymer baserade på Szenfelds design i musikvideon till “G.U.Y.” (2014).

Bea Szenfeld Familj

Två personer greps när en soft airgun avfyrades in i Szenfelds studio den 12 februari 2020, medan hon var där.Vi blev vänner när jag var student på Beckmans Designhögskola. Jag har haft mitt öga på honom ända sedan vi träffades första gången 2001-2002. Vi ägnade oss inte åt någon flirt under den tiden. Bea Szenfeld säger till Hänt att han var “upptagen med många underbara rockbrudar”, och att detta inte var något nytt.

Ändå dök en spricka upp i somras. Tinders lilla “gap” mellan potentiella matchningar. Sedan dök han upp. Wow, jag kan inte fatta hur lyckligt lottad jag är. Jag uppskattade det och tänkte: “Okej, min tid har kommit.” Och med det stannar skaparen.

När något är menat att vara, rör det sig snabbt. Designern tror att det är högst troligt att paret kommer att gifta sig inom kort. Medan hennes sambo är bosatt söder om Söder i Stockholm, dokumenteras hon nu på ett härbärge på Södermalm.

Jag är överhuvudtaget kär. Det är fantastiskt att dejta någon som kan hänga med din fantasi och är i din ålder. Vi delar inte bostad nu, men det kommer vi snart. Bea Szenfeld drar slutsatsen att det är underbart. Bea Szenfeld (född 1972) har gjort beställningskonstverk i vitbok för kändisar som Lady Gaga och en kulturminister på Nobelfest.

Hon är en av våra mest framstående artister som arbetar i skärningspunkten mellan konst och design, och hon är en frekvent utställare på Liljevalchs och deltar i allt från Wienerballadkonserter till massiva modevisningar.

Denna utställning ger oss ännu en möjlighet att se “Station 5”, ett lätt men tungt verk gjort av fallande papperskroppar. Trots sin till synes materialism bar 2018 års version av Verket med sig en känsla av oro, stolthet och paradoxal tyngd. Dessutom introducerar Bea tre nya livfulla och kraftfulla skapelser och bjuder in dig på sin personliga kreativa arbetsstation.

Utställningen kretsar kring omvandlingen av råvaror till något mer. Huset Liljevalchs+, helt byggt av sand och vatten, reser sig och blir fjäderlätt tack vare Bea Szenfeld och hennes starka papper. Modedesignern Bea Szenfeld blev rånad med pistolhot i sin studio i Solna utanför Stockholm.Hon skrev, “Midt i natten hörde jag 14 skott avfyras mot min lägenhet och mina fönster.

Jag var på mitt kontor, satt vid mitt skrivbord och jobbade. Jag såg allt på övervakningskameran när inkräktaren slog igen dörren och riktade en pistol mot mig. När jag insåg att det var en pistol riktad mot mig, slog Hann ner mig på marken. 14 skott. Polisen kom 1 minut senare. Jag är tacksam för de lyckliga omständigheter som jag befinner mig i. Med huvudet och överkroppen gick skotten rakt genom vinden och in på loftet.

Bea Szenfeld Familj
Bea Szenfeld Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!