Bengan Död

Sprid kärleken
Bengan Död
Bengan Död

Bengan Död – Den legendariske handbollskaptenen, Bengt “Bengan” Johansson, har gått bort på grund av sjukdom. Svenska Handbollsförbundet skrev i ett pressmeddelande att de inte kunde bortse från Hans påverkan på sporten.

Bengt Johansson kommer alltid att bli ihågkommen som en inspirerande figur inom svensk handboll, och hans arv kommer att leva vidare i sportens hjärta och själ.Från 1988 till 2004, när han hoppade av som förbundskapten, ledde han det svenska handbollslaget till en rad mästerskap. “Bengan Boys”-truppen vann totalt sju medaljer, inklusive två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver.

Enligt SVT Sport har Johansson sysslat med Parkinsons sjukdom ganska länge. Bengt Johanssons ålder antecknades officiellt till 79. Efter en längre tids sjukdom har Bengt “Bengan” Johansson gått bort. Handbollslegenden gick bort i en mogen ålder av 79 år.

“Bengt Johansson är för alltid en resonerande del av svensk handbolls historia och kan finnas i hjärtat av svensk handboll”, skriver Svenska Handbollsförbundet.Under Bengts ledning blev “Bengan Boys” ett av Sveriges mest kända sportvarumärken och inspirerade otaliga svenska barn att ta sig an handbollssporten.

Vi har ingen aning om hur många som blivit inspirerade att spela och träna handboll av Bengts inkluderande ledarskap. Familjen har fått hälsonyheter genom lokaltidningen Hallandsposten. Min pappa, Bengt Johansson, gick bort den 8 maj efter en längre tids sjukdom.

Hans sista önskan uppfylldes och han tillbringade kvällen hemma. Jag kan uppskatta hur mycket min far har betytt för så många människor, både i och utanför världen av idolskapande.Vi i den närmaste familjen avstår från ytterligare kommentarer och vill få tid att oroa oss, säger sonen Petter.

Bengan” Johansson är död

Under tiden som det svenska riksförbundets styrande organ 1988 till 2004 tog landslaget 13 medaljer vid 16 internationella mästerskap (OS, VM och EM).Åren 1990 och 1999 belönades med VM-guldmedalj, och åren 1994, 1998, 2000 och 2002 fick EM-guld.

En silvermedalj tilldelades OS 1992, 1996 och 2000. Bengt Johansson är född i Halmstad, där han växte upp med idrott och träning. Det blev två SM-guld för Grekland och ett för Danmark spelarmässigt.

Bengt Johansson spelade 83 matcher för Sverige mellan 1963 och 1973. Han deltog även i de olympiska spelen 1972 i München och VM 1967 och 1970. För några år sedan gick Bengt “Bengan” Johansson bort på grund av Parkinsons sjukdom.

Bengt “Bengan” Johansson är död, det bekräftas. Den tidigare chefen för handbollsligan blev 79 år gammal.Under sin tid som kapten för det svenska landslaget mellan 1988 och 2004 ledde Bengt “Bengan” Johansson Sverige till 13 medaljer vid internationella turneringar. Han ledde en grupp känd som “Bengan Boys” under deras framgångsrika körning.

På meritlistan finns även fyra SM-guldspelare; tre av dem är anslutna till Grekland, medan en är ansluten till Danmark. Den 79-årige mannen somnade äntligen i natt, omgiven av sin familj efter en lång tids sjukdom.Vi hoppas att vi kan släppa denna oro.


SVT Sport har varit i kontakt med Bengt Johanssons son Petter, som just nu vägrar att uttala sig i media. Sonen säger till Hallandsposten, “Min pappa, Bengt Johansson, slumrade till den 8 maj efter en tids sjukdo.”

Enligt hans sista önskan tillbringade han mer tid hemma. Jag förstår att min pappa betyder mycket för många människor, både i spelgemenskapen och utanför. och bortom Vi i den närmaste familjen avråder från ytterligare kommentarer, och vi hoppas att vi ska få tid att beljuga orsaka oro.”

För år sedan dog “Bengan” i Parkinsons sjukdom. Men jag kan inte säga säkert eftersom vårt förhållande alltid har varit så optimistiskt och det har inte förekommit några sjukdomar som involverat Bengt.

Det är en sjukdom som gradvis sliter ner folk, men Bengt kände sig aldrig bekväm med att prata om den eftersom sjukhuset var det sista stället han ville till. Cerry Holmgren, som jobbade med Bengt Johansson i svenska handbollsligan 1988 till 1996, sa till SVT Sport att Johansson “var så positiv i sig själv som man”.

Nej, det orsakade inte det. Bengt har visat tecken på att vara kraftigt påverkad av detta och Holmgren säger sig ha kunnat “förbereda mig relativt skapligt” som ett resultat.Det reagerar handbollstränaren och SVT-experten Magnus Grahn starkt på.

Det är ganska tråkigt att höra att Sveriges mest framtidssäkrade förbund har övergett oss, säger han och fortsätter med. När du får ett pirr i munnen och en klump i magen känner du direkt att något saknas.Johanssons skådespeleri var mer än bara hennes framträdanden, som Grahn uttrycker det.

Han ger en exceptionell manlighet till bordet. Han var kärleksfullt känd som “Bengan”, och hans träningskarriär var en av de mest framgångsrika i handbollens historia. Med Bengt Johansson vid rodret tog Sverige totalt 13 medaljer på 16 tävlingar.

Bengt ‘Bengan’ Johansson föddes i Halmstad 1942. Efter avslutad skolgång vidareutbildade han sig inom militären och på universitetet där han studerade psykologi och sociologi. Han spelade handboll med sina akademiska sysslor och var en lovande ung talang. Han tog två SM-guld med Hellas och en som spelartränare för HK Drott.

Bengan Död
Bengan Död

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!