Bjärred Familj

Sprid kärleken
Bjärred Familj
Bjärred Familj

Bjärred Famil – I januari i år upptäcktes en familj på fem döda i en villa i Bjärred. Nu säger polisen att övervakningsfilmer visar föräldrarna planera sina barns mord. Anledningen till detta är att båda barnen har fått diagnosen ME, enligt utredningsledaren Stefan Svensson.

Det var en presskonferens som polisen höll i tisdags där de avslöjade resultatet av sin utredning om dödsfallen i Bjärredsporten.Stefan Svensson, utredningsledare, berättade att de första poliserna som anlände till familjens villa den 9 januari bröt ner ytterdörren för att ta sig in eftersom de såg en levande man inne.

Sedan upptäckte de ytterligare tre kroppar. Enligt utredningens ledare hittades både kvinnor och barn döda, sittande böjda i sina sängar. På presskonferensen säger polisen att en av de misstänkta tog livet av sig genom att hugga och/eller knivhugga, medan den andra misstänkte tog livet av sig genom knivhugg.

Den 9 januari i år kontaktade en lärare familjen i deras Bjärredsvilla för att ordna så att familjens två barn, 11 och 14 år, fick läkarutbildning i bekvämligheten av sitt eget hem. Inget öppnade dock.Familjens patriark förväntades presidera över ett möte samma dag.


Men han tog sig inte upp, och det gjorde inte hans andra officerare heller. Enligt Stefan Svenssons presskonferensanförande anlände den första patrullenheten till familjens villa ungefär en timme efter frukost.Polisen kunde konstatera att hela bostaden var öde, källaren var översvämmad och båda bilarna stod i garaget. Genom ett dimmigt öga såg polisen familjens patriark som tagit sitt liv. Det var vid denna tidpunkt som polisen tog sig in i bostaden och började söka efter de boende.

När polisen upptäckte barn och familjemedlemmar döda i sina sängar efterlyste de omedelbart förstärkning och omringade bostäderna, enligt en presskonferens som polisen höll.Samma dag som föräldrar och barn upptäcktes döda inledde polisen en utredning för att fastställa vad som hände. Två dagar senare rapporterade polisen att de hittat ett avskedsbrev vid villan, där det stod att föräldrarna enhälligt beslutat att döda sina barn innan de övergick till självmord.

Stefan Svensson, utredningsledare, sa vid en presskonferens att resultaten visade att det inte fanns någon lösning.Utredningen visade att förälderns beslutade under hösten 2017 att döda sina döttrar, som under de sista ren fick varsin diagnos på sjukdomen ME, en neurologisk sjukdom som nästan alltid är kronisk. Flickorna hade undervisats i hemmet under ett visst antal år.

Den äldsta patienten har haft det i nära tre år; hon fick sin diagnos 2015. Den yngsta avslutade sin hemundervisning hösten 2017, enligt Stefan Svensson.Efter döden upptäcktes tre dokument: ett testamente eller testamente, en förklaring av vilken egendom som ägdes och en praktisk guide för familjemedlemmar.

Det verkar som att de flesta har glömt bort handskakningsincidenten idag. F kommer nära tragedin som tillkännagavs för världen den 9 januari 2018. Två vuxna och två barn under tio år upptäcktes döda i en villa i Bjärred, Lomma kommun, Skne av polisen. De hade strypts och mördats.

Bjärred Familj

De två barnen och modern var alla döda. Pappan hade börjat ta livet av sig genom att hänga i fällan tills han blev övermannad. En välbärgad familj med oklanderligt rykte var i fråga. Oskar Henkow Pappan var docent vid institutionen för företagsrätt och ekonomi vid Lunds universitet.

Matriarken Hanna Brenton arbetade som skattejurist på Skateverket i Malmö.Agnes, 14, och Moa, 11, båda med diagnosen ME, gick inte i skolan utan fick istället hemundervisning på grund av sina symtom. Det fanns en påvlig order för sådant.

Jag blev djupt ledsen över händelserna, inte för att mina föräldrar hade dött utan för att två oskyldiga barn, Moa och Agnes, hade mördats och aldrig haft chansen att växa upp och leva ett fullt och lyckligt liv.Min dramabok från 2019, “Morden I Bjärred”, blev väl mottagen av läsarna men panorerades av andra. Jag blev inställd på att bli en bricka i en familjefejd. Andra tyckte att jag gjorde rätt genom att skriva boken, eftersom en tragedi som denna aldrig bör glömmas.

Innan boken gavs ut på Ekerlids sommaren 2019 kom min farbror Bertil på besök och vi tog beslutet att jag inte skulle använda mina föräldrars namn. Istället fick vi båda våra föräldrars namn fingerade.Trots detta fick flickrarna behålla sina ursprungliga handtag av Moa och Agnes.

Detta var ett drama som polisen, socialtjänsten och samhället snabbt dämpade.Integritetsåtgärder vidtas med nästan alla aspekter av utredningen.Inget gömt i Bjärreds snurriga tipi tog sig någonsin in i det allmänna medvetandet.

Ingen skulle kunna lista ut hur de äldre kände. Ingen som lyssnade ville höra om dramat. Allt blev tyst och tyst, som om ingenting någonsin hade hänt. En storm följer familjens kors och sprider sig över vattnet någonstans i Göteborgs skärgrd.

Det finns ingen lämplig plats att sätta en blomma eftersom det inte finns någon grav. Än i dag finns det inget som påminner någon om de mördade barnen eller deras föräldrar. Förutom vad polisen sa i samband med utredningen är allt klart.

Oskar Henkow och Hanna Brenton, barnens påstådda föräldrar, ska tillsammans ha bestämt sig för att ta livet av sig själva och sina barn fyra månader före deras död, enligt ett dokument. De förklarade sin situation i ett officiellt brev, som polisen menar har båda föräldrarnas fulla kunskap och godkännande. En dödsdom hängs över Flickornas obotliga ME-sjukdom.

Bjärred Familj
Bjärred Familj

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!