Christian Unge Mamma

Sprid kärleken
Christian Unge Mamma
Christian Unge Mamma

Christian Unge Mamma – Christian Unge är podcastare, författare och forskare från Sverige. Han föddes den 13 april 1972.Unge är internmedicinsk specialist som idag är anställd på Danderyds medicinklinik. Dessförinnan arbetade hon på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Han är också programledare för den populära (och sedan inställda) medicinska podden Ronden.

Till hans författarskap hör thrillerserien Afrikatrilogin och memoarerna Har jag en dlig dag kanske ngon dör, skriven i den medicinska stil där han reflekterar över det svenska sjukvårdens struktur. Under hösten 2022 utkom han med boken En del av allt, som handlar om hans anslutning till sin far, på Mondial förlag.

Tidigare arbetslivserfarenhet inkluderar terminer hos Hans Rosling och Läkare utan gränser på olika platser i Afrika.Det var I mars I fjol jag fick Christian Unges då senaste boken Går genom vatten, går genom eld. Första volymen av det som så småningom kommer att kallas Teklaserien.


Det faktum att min graviditet kom så lätt motsäger det faktum att det har tagit mycket längre tid än vad jag trodde vid det här laget.Nu när uppföljaren till boken, Ett litet korn av sanning, har släppts kan denna recension också ses som ett försök att få fler att upptäcka och läsa serien från början om de blivit nykomlingar i uppföljaren.

Som författare drar Christian ofta i erfarenheter från sitt vida till vardags som läkare. Detta framgår av hans tidigare böcker, som de om hans arbete med Läkare utan gränser i Afrika.Dramatiska händelser i Go Through Water, Go Through Earth börjar när Akutisten Tekla Berg måste välja mellan två svårt skadade patienter, en mc-knutte och en baby. När en knuts följeslagare draperas över henne är situationen inte mindre stressig.

Tekla lyckas med framgång stabilisera båda parter när gäddpolisstyrkan anländer. Det verkar som en scen tagen från Grey’s Anatomy, varför jag, när jag läste boken, föreställde mig att den utspelar sig i ett starkt upplyst rum där jag tror att den skulle göra sig bra.

Som läsare har jag knappt hunnit få lite lugn och ro innan handlingen återupptas. En explosion har skett I Söder torn och Tekla får leda den första sjukvårdsgruppen på plats. Det är nu bokens hantering börjar ta form.

Christian Unge Mamma

Sjukhuset, polisen och den kriminella undre världen kommer alla att vara inblandade i efterdyningarna av explosionen som kallas en terrorattack, enligt de samtidiga sidohistorierna. När de sätts ihop skapar de den spännande dynamiken i boken. Karaktärer och plotutveckling kan verka lite grov i kanterna vid första läsningen.

Det blir något att hålla koll på. Men när man fortsätter djupare in i boken blir de lättare att ignorera. Jag tror också att alla karaktärer har sina utsedda roller och platser för att föra fram berättelsen snarare än att bara tjäna som utfyllnad.

Christian är dessutom riktigt bra på att beskriva de stressiga situationer som uppstår på ett sätt som överensstämmer med verkligheten, vilket inte är så självklart med tanke på hans medicinska utbildning och erfarenhet.

Alla delar av en spännande roman finns i Gr genom vatten, gr genom eld: korrupta poliser, gängmedlemmar och interna sjukhuskonflikter. Genom att låta läsare med olika perspektiv ta del av handlingen lägger författaren ett lager som jag verkligen tycker om till berättelsen. Det finns inte en enda karaktär i boken som jag skulle kategorisera som “bra” eller “dålig”.

Detta hjälper till att visa att vår protagonist Tekla inte är den stereotypa cyniska som trampar på allt i sikte. Tekla är en komplex karaktär. Det ska bli intressant att se hur hon utvecklas och hur hennes bakgrund är i framtida böcker, eftersom hennes egna personliga demoner och sårbarheter informerar berättelsen.

Baserat på allt Christian har skrivit har jag en känsla av att det hela kommer att berättas i tre delar. Varje sida är packad med en berättelse för de som är nyfikna på att lära sig mer om vad som komma skall. Och han lyckas undvika cliffhangers och kludge istället för att hålla fokus på handlingen. Som ett resultat blir boken lämplig för användning av en skärmläsare. Den som gillar böcker med högt tempo och spännande handling bör plocka upp och läsa om Tekla.

Man kan också lyssna på en ljudbok med titeln Ambulans 906 – To the Very End, där de får följa ambulansföraren Reza. Reza är en karaktär som var tänkt att vara med i Teklaserien från början men som till slut inte var med. Den andra delen av boken som jag nämnde i början har också kommit, och jag kan inte vänta med att dyka in.

Denna gåva från Norstedts går åt båda hållen: genom vatten och land.Det låter nästan som början på en rolig historia, men saker och ting var avgjort mindre roliga i fredags. När jag insåg att jag hade knackat rosé på vägen till jobbet satte det en slump på min dag.

Hua! Eftersom jag inte pratar så mycket på morgnarna, och speciellt inte när Magnus och Harry går upp, tänkte jag inte så mycket på möjligheten att jag kan ha blivit lite grov. Eftersom jag redan hade klättrat upp på ställningen var det ingen stor grej att hissen inte började fungera förrän jag tryckte på första koppen kaffe på jobbet. Men när det inte fungerade och blev tystare under dagen gick jag hem för att avsluta mitt arbete utan att behöva prata med någon.

Christian Unge Mamma
Christian Unge Mamma

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!