Claes Af Geijerstam Längd

Sprid kärleken
Claes Af Geijerstam Längd
Claes Af Geijerstam Längd

Claes Af Geijerstam Längd – Claes Olof af Geijerstam (svenska: [kls v jjam]; född 6 februari 1946 i Norrköping, stergötland, Sverige), mer känd under sitt artistnamn Clabbe (IPA: [klâb]), är en musiker, radiopersonlighet och DJ från Sverige.

Dessutom fick han ett erkännande som jurymedlem i den svenska versionen av Pop Idol från 2004 till 2006. Han lämnade programmet efter säsongen 2006. På 1960-talet uppträdde Af Geijerstam med popgruppen Ola & the Janglers och skapade tillsammans med Göran Fristorp bandet Malta (senare kallat Nova).

Deras låt “Sommar’n som aldrig säger nej” framfördes i Melodifestivalen 1973. De triumferade över ABBA, som hade placerat sig lägre i tävlingen med sin låt “Ring Ring (Bara du lag en signal)”. På grund av denna framgång valdes paret att representera Sverige vid Eurovision Song Contest 1973, där de placerade sig på femte plats med en engelsk version av sin vinnande .

Geijerstam var turnéljudtekniker för ABBAs utflykt 1979 runt Nordamerika och Europa.Sedan 1960-talet har hela den svenska befolkningen betraktat Claes af Geijerstam som sin personliga Clabbe. Tidigare popstjärna ger sig snart ut på turné med 60-talshits.

Han öppnar upp för Hemmets Journal om sin uppväxt av en ensamstående mamma, sina beundrande beundrare och sin odödliga hängivenhet för Nina.Sitter med en kopp kaffe nära Abba-museet passar Claes “Clabbe” af Geijerstam in på samma beskrivning. Orden flyger förbi i samma rasande takt som när han sände Clabbe i radio direkt över en skiva på 1980-talet. Han ser riktigt ung ut för sin ålder av 72. Han berättar med ett ljust flin att han föddes för att sprida fred.

Min far tjänstgjorde som luftgränsbevakare för Sverige och var flygande officer. Efter krigets slut var det ett firande och jag behövdes inte längre. Den 6 februari 1946 trädde Clabbe in i världen. Det var ingen brådska för honom att komma in i medelåldern efter konfirmationen som det hade varit för hans bror som var två år äldre.

Sedan började unga män bära kepsar. De förvandlades till stenar 15-åriga farbröder som undvek oss huvklädda 14-åriga pojkar och rökte gräs istället. Helt plötsligt dök det upp en sång som förändrade historiens gång. Tutti Frutti, som blev känd av Little Richard. Som medlem av den första gruppen tonåringar hade Clabbe goda minnen av den banbrytande attityden.

Så länge jag kan minnas har jag burit runt på en gitarr och den orubbliga övertygelsen att allt är möjligt.Clabbe reste till London, Köpenhamn och Paris med att lifta på lastbilar och slog läger i en sovsäck under Pont Neuf i Paris.Vi skulle ha åkt vidare till Spanien, men vi spenderade alla våra pengar på det hippa popmodet i Paris.

Claes Af Geijerstam Längd

När Clabbes föräldrar separerade flyttade han till sin mamma i Bromma. Pappa tappade kontakten med honom när han flyttade till Norrköping. Brita kämpade för att uppfostra sina tre barn på henne ensam. Hon var jurist på dagen och blivande affärsprofessor på natten.

Mamma gav upp hela sitt liv för sina barn. Hon var så upptagen att hon knappt hann ta upp lite potatis. Det var en skyldighet som ålades oss barn. Min mamma kände att jag var användbar. De vispade mattorna i en timme efter att hon frågat om de fick. Hur man säger ja var något hon ingjutit i mig. Det var det mest logiska att göra.

Brita, som var avslappnad och eftergiven, lärde sina barn att vara självständiga och ansvarsfulla.Innan han blev headhuntad som låtskrivare för Ola & the Janglers, innebar Clabbes ursprungliga karriärmål att bli reklamtecknare. En gemensam vän, Ola Hkansson, presenterade honom för Radiotjänst gosskör. Clabbe gick på en konsert några år senare för att kontrollera om artisten var samma Ola.

Det är verkligen sant. Ola pekade och skrek “Clabbe!” från scenen. I killkören gick jag under den monikern. Jag gjorde övergången till Clabbe just då. Han var medlem i bandet från 1965 till 1970, under vilken tid de hade 13 Top Ten-singlar och turnerade i Storbritannien och Europa.

Flickor som var cirka fem år yngre än medlemmarna i bandet slet hårstrån från dem, drog i knappar och smetade läppstift över glaset på turnébussen och proklamerade: “Jag älskar Clabbe!”Medan vi försökte lasta bilen kastade de sig mot oss. Det hördes ett rop av “Stäng dörren!” från våran sida. Men fansen bjöds aldrig in till hotellets efterfester efter showerna. De två unga kvinnorna var jämnåriga.

Vårt hängivna följare tjänade som grunden för vår framgång. Inga försök gjordes att hålla dem på och att leka med dem. I Göteborg vet jag att jag och Benny Andersson delade samma passion. Den här tjejen var en skämtare som fann glädje i att dricka och trash talk. Clabbe lämnade sin familj så fort han kunde spara tillräckligt med pengar och han bosatte sig så småningom i Ulvsunda.

Han och hans familj bor för närvarande i Saltsjö-Boo, som är en förort till Stockholm.Jag märkte hennes leende. Alla människor i folkmassan påverkades. Hennes närvaro utstrålar värme och vänlighet. Efter att hon tittade på mig kände jag ett omedelbart band. Jag visste att jag blev övervakad och visste att jag var tvungen att spåra henne. Följande dag, på eftermiddagens disco, gick Clabbe fram till Nina och frågade om de två kunde träffas.

Vi träffades på ett café i staden. Detta visade sig vara en spot-on förutsägelse. Det var hennes, och det var mitt. Eftersom vi var attraherade av varandra bestämde vi oss för att vidta åtgärder. Även om vi ansträngde oss för att vara hjärtliga, kan vissa människor ha känt sig kränkta. När vi gjorde slut uppmanade jag henne att gå vidare med sitt liv utan sin ex-pojkvän.

Claes Af Geijerstam Längd
Claes Af Geijerstam Längd

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!