Clark Olofsson Idag

Sprid kärleken
Clark Olofsson Idag
Clark Olofsson Idag

Clark Olofsson Idag – Olofsson, som tillbringat mer än halva sitt liv i fängelse, har blivit kallad “Sveriges första popgangster” för att han, trots att karriären precis har börjat, har behandlats med lika allvar av media och skapat mer nyfikenhet än frukt runt sin person. Enligt en färsk undersökning gjord av Gallup i USA var Olofsson en gång allmänt ansedd som en av Sveriges mäktigaste män.

Olofsson är barn till framlidne Bagaren och Maskinisten Sten Odert Alfons Olofsson och Inga-Britt Naemi Margareta Olofsson. Han växte upp i ett hem där alkoholism var ett genomgripande problem; när han var åtta år gammal bodde hans mamma ensam med honom och hans två yngre syskon. På grund av dagens samhällsfrågor var alla tre barn tvungna att placeras i fosterhem. Hon återförenade sin familj i ett hem i Göteborgs stadsdel Slätta Damm efter att hon kommit hem och tackat ja till en tjänst som kontorsadministratör.

missnöjd med Janne Josefssons framtida rapportering. Familjen bosatte sig till slut i kvarteret Köldgatan i Biskopsgrden. Efter att ha börjat lärarbanan på Götaverken i Göteborgs hamn som 15-åring tog Olofsson ut på havet i jakt på äventyr.

Olofsson placerades på en psykiatrisk internatskola för tonåringar 1963, vid sexton års ålder, på grund av sin historia av många psykiska hälsokriser. I augusti 1965, medan Olofsson var på sommaruppehåll från läkarutbildningen, hängde han och två kompisar på Harpsunds statsminister Tage Erlanders tjänstebostad och gosade i sig vindruvor, gurkora och tomata från växthuset.

Trädgårdsmästaren upptäckte dem dock och körde in dem i Flen. Den 4 februari 1966 dömdes Olofsson till tre års fängelse för att ha misshandlat två poliser i Eskilstuna efter överträdelsen. Detta var hans tredje fällande dom och hans första riktiga prygel. Han släpptes från Tidaholmanstalten, ett svenskt fängelse, första gången sommaren 1966.

Den 29 juli 1966 utredde Ragnar Sandahl och hans kollega Lennart Mathiasson en misstänkt cykelaffär på Skjutsaregatan i Nyköping, där Sandahl därefter knivhöggs till döds. Mördaren hette Gunnar Norgren och den andre var Olofsson, som startade sin karriär som en välrenommerad brigand med denna händelse. Norgren hittades död den 16 augusti i en lägenhet på Utkersgatan 4 i Klltorp i Göteborg. En systerdotter till Olofsson ägde godset.

Norgren kapitulerade först efter att polisen sprejat flera skunks genom ytterdörren. Olofsson klarade sig helskinnad genom att gå ut i en sluttning och visserligen få syn på en stor skara människor utanför huset. Han lyckades hålla sig gömd i några veckor, men hans täckmantel sprängdes den 25 augusti under en dramatisk händelse i Grimmeredsskogen på Västra Frölunda i Göteborg. Polisen larmades via telefonsamtal om att Olofsson och hans 20-årige vän skulle träffas vid en avlägsen bergsklack i Grimmeredsskogen.

Bertil Brosved och Ulf Högenberg, två poliser utklädda till orienterare, försökte gripa Olofsson samtidigt som han hämtade en pistol från ortens xlinning och avlossade två skott. Som väntat sprang vi på Högenberg i axgården. Först dömdes Olofsson till två års internering, men hans straff ändrades till åtta år i en efterföljande domstolsdom. Norgren fick det högsta straff som svensk domstol kunde döma ut vid den tiden – tolv års fängelse.

1973 arbetade Olofsson som läkare på Norrköpingsanstalten när Janne Olsson bröt sig in och stal från Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm, en händelse som senare blev känd som Norrmalmstorgsskandalen. Olsson krävde att Olofsson skulle infinna sig på platsen. Till slut blev Olofsson tillfångatagen och förd till banken, där han stannade i sex dagar med sin flickvän Janne Olsson och en gissla.

Clark Olofsson Idag

Olofsson dömdes för stöld i tingsrätten men släpptes i Svea hovrätt. Enligt honom hade han vidtagit åtgärder för att skydda gisslan och hade polisens fulla stöd.Han beordrades tillbaka till basen så att han kunde avsluta sitt tidigare skiftarbete. Han sökte jobb i regeringen men hans ansökan avslogs, tillsammans med hans begäran om att studera juridik.

Den 20 mars 1975 rymde han från Norrköpingsanstalten och i april samma år gick han in på en bank i Köpenhamn med en pistol i vardera handen. Han vann över 194 000 svenska kronor genom att satsa en skrumskott. En månad efter bråket befann sig Olofsson i Marseille, i södra Frankrike. Han och en bankrånare köpte segelbåten Saga för 50 000 schweizerfranc och de seglade runt Medelhavet i tre månader.

I augusti seglade de över Gibraltarsundet och ut till Atlanten förbi Azorerna. Hjälpte till att få Olofsson på rätt kurs och säkert till slutet av Irland var Djursholmarna Inger Alfvén och Mikael von Heijne, som var på väg hem från Sydostasien. När den danska polisen fick nys om dem flydde de till det landet. I januari 1976 gjorde belgisk polis det första av flera framgångsrika försök att gripa Olofsson och lyckades ringa in honom från en motorväg utanför Bryssel. Han kunde ta sig loss och på ett tåg i den svenska provinsen Västtyskland under denna resa träffade han Marijke Demuynck, då 19 år gammal.

Olofsson Handelsbanken, belägen på stra Hamngatan 27 i Göteborg, var målet för det största rånet i Sveriges historia den 24 mars 1976. Tjuvarna tog sig undan med 930 000 svenska kronor. Han rekryterade samtidigt två personer till rollen som gissla. Han beräknas anlända till Hotel Gyllene Kärven i Herrljunga klockan 22:30, eller tjugo minuter efter midnattslaget. Omkring 230 000 svenska kronor återvanns efter Olofssons grepp, medan resten aldrig återfanns.

Han dömdes till åtta års fängelse för att ha slagit rekordet, men han flydde i juli 1976 genom att köra en Scania-lastbil genom tre fängelseportar vid Norrköpingsfängelset. De staplade alla in i en väntande skåpbil och tog sig till flygplatsen. Han anlände till Halmstad för sista gången i juli 1976. Olofsson och Marijke Demuynck knöt ihop säcken i Kumlabunkern den 12 augusti 1976.

Den 10 oktober 1991 släpptes Olofsson från fängelset och bytte namn till Daniel Demuynck[9] innan han flyttade till en liten stad i Belgien cirka åtta mil utanför Bryssel. I juli 1996 grep polisen i Oslo Olofsson utanför en bank, misstänkt för att han hade rånat institutionen. Efter en dag sövdes han. Efter att hans träsnipa gled söderut mot klipporna en stormig novembernatt räddades han av en räddningshelikopter från Kustbevakningen.

Clark Olofsson Idag
Clark Olofsson Idag

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!