Cristiano Ronaldo Förmögenhet

Sprid kärleken
Cristiano Ronaldo Förmögenhet
Cristiano Ronaldo Förmögenhet

Cristiano Ronaldo Förmögenhet – Han är nere på soptippen på grund av kronprinsskandalen.Ändå borde ingen se ner på Cristiano Ronaldo för det. Forbes förutspår att han snart kommer att bli den första fotbollsspelaren i historien att tjäna mer än 1 miljon dollar i lön.

Endast tre pensionerade idrottare har brutit gränsen på 1 miljard dollar (i amerikanska dollar): Michael Jordan 2015, Floyd Mayweather 2017 och Tiger Woods 2009.Det säger något om hur mycket de största stjärnorna som Cristiano Ronaldo satsar på sin fritid när de inte är på planen.

Enligt Forbes, en av världens mest respekterade ekonomiska kommentatorer, har hans många prestationer vid sidan av planen bidragit till sannolikheten att han snart kommer att ansluta sig till den nyutnämnda trion.Ronaldo, till exempel, har ett godkännandeavtal med skojätten Nike, hans eget underklädesmärke och en parfymkollektion.

Forbes rapporterar att trots sin kröningskris verkar Ronaldo gå mot en ny årlig inkomst på cirka 90 miljoner dollar, vilket, om det förverkligas, skulle få honom att överstiga 1 miljard dollar långt före slutet av 2020.

I och med det senaste beskedet att Juventus-spelare kommer att sänka sina löner på grund av coronaviruset framkom information om att Ronaldos snabba årslön är lika med 300 miljoner svenska kronor. Forbes hävdar dock att han gör mycket mer än så för sina kunder.Om man inkluderar bonusar borde han ha tagit in mer än dubbelt så mycket i fjol.

Det måste noteras att Ronaldo är ett stort fan av inte bara sig själv och Juventus som klubb, utan också av staden Turin. Klubbens följare i sociala medier växte med 2 miljoner under 24 timmar efter hans presentation för “Juve” sommaren 2018, och den har fortsatt att växa med 40 procent sedan dess. Forbes uppskattar att över en miljon Ronaldo-t-shirts köptes under den första säsongen med klubben, vilket ledde till en 58-procentig ökning av intäkterna från försäljningen av lagets souvenirer.

Ronaldo är väldigt generös i sitt givande av välgörenhet. Tidigare i år skänkte han tjugo miljoner svenska kronor till ett sjukhus i Portugal. Född den 5 februari 1985, i Funchal, Madeira, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro är en professionell fotbollsspelare för det portugisiska landslaget. Han erkändes som den bästa fotbollsspelaren i Europa och världen 2008, vilket gav honom utmärkelsen Ballon d’Or respektive FIFA World Player of the Year Award.

Cristiano Ronaldo Förmögenhet

Förra året hedrades han med Guldbollen för att ha gjort 42 mål på 49 matcher för Manchester United och hjälpt klubben att vinna Premier League tre gånger (2007, 2008 och 2009) och Champions League en gång (2008). Ronaldo har lett Portugals landslag som kapten sedan 20 maj 2008. Han var lagets MVP i EM 2016. Ronaldo anses konsekvent som en av de största fotbollsspelarna genom tiderna.

I juni 2009 lämnade Ronaldo Manchester United och skrev på med Real Madrid för oöverträffade 80 miljoner pund (ca en miljard kronor).Ronaldo gjorde sin debut för laget den 29 augusti mot Deportivo La Corua.Ronaldo skrev på ett fyraårskontrakt med Juventus FC i juli förra året. Avgångsvederlaget ryktas vara värt runt 1,1 miljoner dollar (SEK).

Den 27 augusti 2021 sa Juventus tränare Massimiliano Allegri att Cristiano Ronaldo skulle lämna klubben, och samma dag bekräftade Manchester United att Ronaldo skulle återvända till klubben efter fyra år borta.Redan som ung pojke var Ronaldos val SL Benfica.

Från och med när han bara var tonåring spelade han för amatörlaget CF Andorinha i Funchal, Portugal. 1995 köpte han det stora skivbolaget CD Nacional från samma stad. Efter att ha gjort sin professionella debut vid 17 års ålder under säsongen 2002 av den portugisiska ligan, fortsatte Ronaldo sin karriär med jätteklubben Sporting Lisboa.

Ronaldo var en del av Sportings ungdomsakademi från start. Han är den enda spelaren i Sportings historia som har dykt upp för deras U16, U17, U18, B-lag och A-lag alla under samma säsong. [23] Han gjorde två mål mot Moreirense FC i sin första match för Sporting och var även aktiv för Portugals U17-landslag.

Liverpool FC:s tidigare tränare Gérard Houllier var den första som lade märke till Ronaldos talang. Ronaldo var bara 16 år gammal vid den tiden, så Liverpool beslutade sig för att inte värva honom eftersom han fortfarande var för ung och behövde växa som spelare.

Uniteds spelare var så imponerade av Ronaldo under sommaren 2003 när Sporting besökte Estádio José Alvalade i Lissabon att de pressade Sir Alex Ferguson att släppa honom.Ronaldo kom till Manchester United den 12 augusti 2003 för en övergångssumma på 12,24 miljoner brittiska pund, vilket gör honom till klubbens första spelare av portugisisk härkomst. Eftersom han inte ville sätta någon press på sig själv att leva upp till förväntningarna på tröja nummer 7 – som hade föregående

Ronaldo gjorde sin debut för United när han gick in i matchen i den 60:e minuten av en hemmaseger över Bolton Wanderers. Han gjorde Uniteds tusende Premier League-mål den 29 oktober 2005, i en 4-1-förlust mot Middlesbrough.

Den 10 april 2007 gjorde han sina två första Champions League-mål för Manchester United i en 7-1-seger över AS Roma i kvartsfinalen. Han gjorde 10 mål över alla turneringar och röstades fram som Uniteds speciella unga spelare 2005 och 2006.

Han gjorde sitt 50:e mål för Manchester United (och 23:e totalt) mot rivalerna Manchester City FC säsongen 2006–07, när United vann. sin första Premier League-titel på fyra år. Ronaldo fick 14 separata utmärkelser och utmärkelser under hela året. Den mest anmärkningsvärda av dessa var att han återigen valdes till ligans bästa spelare för säsongen 2007–2008, en ära han först fick 2006.

Cristiano Ronaldo Förmögenhet
Cristiano Ronaldo Förmögenhet

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!