Christian Unge Föräldrar

Sprid kärleken
Christian Unge Föräldrar
Christian Unge Föräldrar

Christian Unge Föräldrar – Hon har övervunnit stora hinder, är arvtagerska dotter till en mediemogul och håller sig flytande med hjälp av en brummande tyngdlyfta. Cecilia Hagen är en av Sveriges mest sympatiska författare. Hon har också flera vänskapsrekord. “Bifall i allt som hon får, som fyller henne med glädjefylld nihilism” Man kan bara förändra sig själv, om alls.

Ärligt talat, jag vill inte dela ut ord på vägen eftersom jag tycker att praktiken är lite fånig. Det är utmanande att acceptera andras råd; som ett resultat lär de flesta av sina egna erfarenheter. Den brittiske naturforskaren och författaren Sir David Frederick Attenborough. Han var ganska pålitlig. Jag blev riktigt taggad.

…och på baksidan: Jag försöker muntra upp de som inte är fullt så älskvärda. Men plötsligt var det en skeeballspelare som hade tagit plats på en alldeles för hög båge. Jag ber om ursäkt, men jag kan bara inte förmå mig att kalla henne vid namn. Cecilia Hagens släkt är ganska intressant. Ellen Hagens far var till exempel kvinnosakskämpe och hennes far, Robert Hagen, var landshövding i Gävle.

Min största styrka är min förkärlek för böcker.En gammal dagbok från journalisten och författaren Cecilia Hagen dyker plötsligt upp på hennes dator sex år senare. Hon börjar läsa den med mycket bävan.

Hon klagar över att hon är överansträngd, underuppskattad och överansträngd på både sina professionella och personliga konton på sociala medier. Ingen är intresserad av vad hon skriver. Hon är 56 år gammal, alla hennes gamla chefer har lämnat och hennes yngre medarbetare på Express verkar fast beslutna att använda hennes ålder mot henne på alla möjliga sätt. En bild på en öbo. Men, det löste sig.

Cecilia Stora tilldelas Stora Journalistpriset för sitt enastående arbete som journalist om exakt fyra år. Hans söndagsintervjuer i Expressen är lika aktuella som resten av tidningens inslag och serier. Hon har aldrig känt sig mer lättad från stress och trygg i sin karriär som hon gör just nu. Hon har gott om tid att prippa och putsa innan hon träffar kändisar som David Attenborough, Jane Fonda, Nils-Petter Sundgren och Victoria Silvstedt. Hon har också blivit allmänt erkänd tack vare sina framträdanden i TV:s “P’ Spret” tillsammans med den älskvärda skurken Lennart “Hoa Hoa” Dahlgren.

“De måste ha haft för avsikt att byta över mig till en mer formidabel fiende,” sa Hoa Hoa-killen. “Han behövde verkligen inte göra det för mitt huvud”, säger Cecilia med en suck.I sin senaste bok “Kulla-Gulla stretar vidare” tar hon upp svårigheten med att åldras. “Pensionsberättelsen för personer som är 60 år och äldre” har precis publicerats. En liten bibel för starka kvinnor att finna tröst i och lära sig mycket av.

För sex år sedan gick jag igenom en kris utan att riktigt veta hur den slutade. Jag har inget minne av att jag någonsin varit med i det samtalet, hur spänt det än var. Jag är nu helt inlåst. Jag tycker om en avslappnad livsstil och flexibiliteten att komma och gå från jobbet som jag vill. Det enda konstiga är hur snabbt säsongen går.

Christian Unge Föräldrar

HJ återhämtar sig hemma hos Cecilia i Djurgrden i Stockholm, ett gyllene trähus med verandor och kolonial inredning som överlämnats till henne från hennes mormor, Greta Berg, född Bonnier.Tor, min farfar, lärde mig det rätta sättet att hantera böcker, och Greta, min mormor, gav mig en kärleksfull hemmiljö när jag växte upp.

Cecilias favoritmormors tavlor pryder väggarna utanför i foajén och i trappan som leder upp till ytterdörren. (Äldsta dottern anser i alla fall att Carl Larssons målning av döden på Dalarö från 1891 bör föras tillbaka in i huset. Nu finns en krog på nedre Manilla, Bonniers slackside, som ligger något längre bort. I det rymliga vardagsrummet , högar av böcker kantar hyllorna, medan på kontoret styr en dator utsikten.

Jag jobbade faktiskt bara på halva huset, skämtar Cecilia. Men jag borde ha lämnat det bakom mig för länge sedan. Jag har tillbringat större delen av mitt liv i olika rum och lobbyar runt om i det här huset. Mormor var den jag uppmärksammade när jag var ett litet barn och tonåring, när mina föräldrar skickade mig till Sigtuna International School. Jag hade precis fyllt 11 år när min familj bestämde sig för att flytta tillbaka till Sverige var de än hade bott utomlands under de senaste många åren. Då kunde vi besöka platser som London, Prag och Bonn.

Cecilias pappa Tord Hagen var diplomat och hennes mamma Lena var “inte riktigt klok”, med hennes ord. Liksom förr hade moderna människor problem med sina nerver och kunde inte ge sina barn en känsla av trygghet. Jag är här med min mamma och mina bröder. Min mamma var inte hemma och jag förlorade min bror alldeles för tidigt.

Cecilia förklarar, “Jag är mer omgiven av tjänstemän och regeringstjänstemän än vad mina föräldrar var.” När jag var sexton år började de förändras, vilket var en stor grej. För att säga det rakt ut, pappa var inte den mest empatiska individen, men han var bara ett barn av sin tid.

Under en natt bodde vi två hemma hos Mormor, och det var inte lätt att ha mamma som mormor. Föräldrarna har båda lämnat huset nu. 1991 begravde jag min bror. Han var ekonom och var på väg till en konferens när han kollapsade och dog när han var ute och sprang. För sin del var han snabb och alert i sina kontakter med sitt söta yngre syskon.

Det är svårt att inte prata om sin barndom med någon nu, speciellt någon som var där och minns hur det var. I Cecilias vänkrets finns det många mäktiga personer på både kött- och fisksidan. Paret Hagens mamma Ellen tog sig upp till posten som kvinnlig flygelledare i Folkpartiet och deras pappa Robert fungerade som kommun i Gävles kommun.

Christian Unge Föräldrar
Christian Unge Föräldrar

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!!!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vänligen stödja oss genom att inaktivera denna annonsblockerare.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Innehållet är skyddat !!